2010. május 17., hétfő

Félidő és a vicces ivadék

Akárhogy számolom, mögöttünk van húsz hét, és a gyerek mellett ott motoszkál bennem az érzés, hogy máris? Olyan, mintha csak nemrég rohantam volna be B.-hez a hálószobába, kezemben a teszttel, fejemen meg fülig érő vigyorral, hogy kétcsíkkétcsíkkétcsík, mintha csak nemrég lett volna, hogy döglött csirkeként hevertem az ágyon két pisi, két hányinger, két háztartási keksz között, mintha B.-vel csak nemrég tanakodtunk volna azon, hogy a monitoron lüktető 4.5 mm-es, almamag nagyságú gyerekünknek vajon melyik pötty a feje. Mindjárt szülök, hoppá.
Az almamag azóta dekában és centiben is belehúzott, így félidőnél már egész pofás kis aprójószág, némi ufós beütéssel. Kéz- és lábhasználatban nagyon profi, általában annyira csikiz belül, hogy nem bírom abbahagyni a röhögést, közben pedig folyik a könnyem, mert a méhfalkaparászás azért kicsit kellemetlen érzés. Ha otthon csak úgy a semmiből feltör belőlem a röhögés, mondjuk, főzésnél, B. tudja, hogy nem a tűzhelyen rotyogó pörköltöt röhögöm ki kevergetés közben, hanem a gyerek szórakoztat a maga vicces módján, az utcán azonban eléggé megbámulnak, mint egymagában röhögcsélő kismamát, még egy mobil sincs a kezemben, ami enyhíthetné a flúgosság látszatát. Ivadékunk árgus szemekkel őrzi a felségterületét, például nem szereti, ha kicsit szorosabban bújok az apjához, megnyomva az albérletet. Ilyenkor jön egy erőteljesebb figyelmeztető ütés-rúgás, hogy hé, muter, én meg pár másodpercig kapkodom a levegőt. Nagy vágyam, hogy végre a hasamon aludhassak, persze a gyerek ezt sem engedi. B. felajánlotta, hogy a kedvemért vág három lyukat az ágyba, egy nagyot a hasamnak és két kisebbet a mellemnek, én azonban elvetettem a barbár megoldást, továbbra is az oldalamon fekszem és hol egy takarót, hol egy plédet gyűrök a hasam alá, amire kicsit ráfordulhatok, így ringatva magam a hason fekvés illúziójába. Az ivadék egyébként nem csak nyomódásveszély esetén produkál hatásos belépőt: B. születésnapja alkalmából úgy belelépett a méhfalamba, hogy az apja pocakomra tett keze életében először érezte meg a gyerekét. Amíg apa és fia ilyen kedélyesen üdvözölgette egymást szombat reggel és este, én fájdalomcsillapítás gyanánt mélyeket lélegeztem.

9 megjegyzés:

mongaal írta...

Nem akarlak elkeseríteni, de szülés után pedig a szoptatás miatt nem fogsz tudni hason aludni, ugyanis a sok tej miatt feszült lesz a melled. :) Ennyi baj legyen, az anyaság mindenért kárpótol!

Pocak írta...

A lukas ágyat én is "feltaláltam" már a második gyermeknél, ha tudtam volna, hogy ennyi lesz még, akkor meg is csinálom ;)

szorgosmano írta...

Hüpp és szipp...örülök nektek nagyon nagy és az ujjaim még mindig keresztben és még mindig drukkolok értetek!!:))))

Évi írta...

Na én most röhögök veszettül.Szerintem csináljáűtok meg az ágyat, aztán irány szabadalmaztatni.Hidd el sokan vennének ilyet!!!
További szép napokat.Már csak feleennyi és kezedben a Kisherceg.Jujdeizgi.

Évi

Sarasvati írta...

Ooo... csendben halkan... en a 29. heten meg alszom neha hason :) oldalt felhuzott labbal :)) jo nem ez a legkenyelmesebb leatallapot mar, ezt elismerem, de a lelkemnek jottesz, es a belso ember se lazad :)
Most tessek irigyelni :) de csak kicsit, mer negativat is tudnek most irni, de azt minek...

Csigamami írta...

Az ägyat nem szabadalmazzäk, hülye ötletnek minösitik... en megcsinältam... söt versenyre is jelentkeztem vele, söt az enyem az a has hizäsänak megfelelöen ällithato volt... ferfiak birälnak az ilyeneken, foggalmuk sincs... megcsak szora sem meltattak...

Visszasirod te meg a kaparäszäst... Emlekszel, mikor nekem pl az utso 3adban Bende beletelepedett a mäjamba... na az volt a döfi, hmmmmm.... neha meg fantom rängäsaim vannak... meg mindig, de komolyan.... märmint a mäjamtäjekän, nem en rängatozom... sztem hoditja vissza a helyet, mert a gyerek a szivem melle rugdalta...

Évi írta...

Csigamami...szemét szabadalmaztató pasik...Le kéne cserélni azt a bizotságot.

Évi

csibike írta...

Csigamami: Mi ki nem derül rólad... :) Azt sem bánom, ha a mandulámig rúgja fel a gyomromat, csak mozogjon. Az más kérdés, hogy mennyire lesz kellemes ez a mutatvány.

Sarasvati: Jó neked :) Már az első harmadban sem tudtam hason aludni, pedig ezt a felhúzott lábas dolgot is próbáltam.

Évi: Olyan hihetetlen, hogy nemsokára itt lesz a kezemben :) Valahogy erre nem lehet 100%-ban felkészülni, a valóság akkor lesz teljes, amikor már megfoghatjuk.

szorgosmano: Köszi :)

csibike írta...

Pocak: Nem is tudom, miért nincs még a piacon :)

mongaal: Majd később alszom hason, mi az a pár év kihagyás :)