2011. február 9., szerda

Nem minden jut eszembe

Ja, egyébként a szüléstörténet megírása után pár nappal homlokon csapott az aha-élmény, hogy amikor a labdán vajúdtam és baromira fájt az egész testem és a fogaimat csikorgattam és markoltam az ágyat kínomban, akkor azon röhögtünk nagyon B.-vel, hogy inkább ne most beszéljük meg a többi gyereket. 
Azt viszont a mai napig homály fedi, mikor szedtem ki a szememből a kontaktlencséimet, nem tudom felidézni se a pillanatot, se a mozdulatot, B. sem, pedig ez nem olyan dolog, amit a szervezetemnek az utódok biztosítása  miatt törölnie kell a fejemből. Gondolom, hülyén venné ki magát, ha négy hónappal a szülés után holmi kontaktlencséről faggatnám a szülésznőmet.

27 megjegyzés:

Encsi írta...

Csibike! Évek óta olvasom és szeretem a bejegyzéseidet. További jó blogok után kutatva kerestem mind a két blogodban, hogy te kiket olvasol de egy kivétellel nem találtam senkit...... Ne haragudj de ez nekem elég furcsa. Jönnek hozzád nagyon sokan, szeretnek, hozzászólnak, bátorítanak, együtt éreznek, te viszont.......?! Belenéztem a hozzászólóid blogjaiba de ott sem láttalak sehol....... Oda írtad a blogod követői fölé hogy köszönöd hogy itt vannak de Te hol vagy.....?!? Neked ki köszönheti meg hogy a rendszeres olvasója vagy.....?!? Te mikor mentél oda bármelyik kedves hozzászólód blogjába csak annyit írni, jót főztél, szép a gyereked, aranyos a kutyád...?! Neked jól esik a sok látogató ezt többször írtad már, miért gondolod hogy nekik nem esne jól a viszontlátogatás....?! Néhány éve egy kedves vidám lányt ismertem meg benned ma viszont gyakram csak az én! én! én! jön le az írásaidból. Mielőtt azt gondolnád hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, akkor nagyon tévedsz..... A rendszeres olvasók gyűjtése nem verseny, te tudod hogy mire gondolok. Nem hülyék a hozzászólás nélküli régi olvasóid sem. Nem bántani akartalak csak megvilágítani valamit ami neked talán fel sem tűnik.

csibike írta...

Encsi: Ennyi időd van, hogy végignézegeted, kinek a blogjában kommentelek? Nincs jobb dolgod? Hasznosabb? :)
Elárulom neked, pont azért nem linkeltem senkit, amikor átköltöztem ide, mert elegem lett abból, hogy néhányan minden blogos lépésemet figyelik, többek között más blogokban kutatják a hozzászólásaimat. Ugyanakkor egy ideje szeretnék kitenni egy-egy linklistát a kedvenceimről, mert érik bennem, hogy leszarom, ki nyomoz utánam. Soha nem mondtam, hogy tökéletes vagyok, ha választani kell, hogy öt percben blogot írok vagy linklistát készítek, ez utóbbi kerül a második helyre. Nem bunkóságból, nyilván. Ha unatkozó, folyton a net előtt gubbasztó anya leszek, biztos halálra dizájnolom a blogomat. Ja, egyébként van olyan a kommenten kívül, hogy mél, sms, telefon, gondolom, ez nem jutott eszedbe.
Egyébként nem igazán van közöd ahhoz, mit tartalmazzon az ÉN blogom. A rendszeres olvasók léte megtisztelő, hülyének meg csak magamat gondolom, hogy válaszolok az ilyen kommentre :) Nem tudom, mitől vagy frusztrált, mondjuk, nem is érdekel. Süt a nap, menj, sétálj egyet.

Névtelen írta...

Jessssszuuuuuuuuuuuuussssom! Ki ez a seggfej??????????????????????Én ilyet még soha nem láttam, anyám, és még ide is írta az agymenését, te jó ég!!! Komolyan, már megérte a mai napon a blogot olvasni, mindig azt hiszem, hogy az emberek ostobaságilag nem tudnak meglepni...
Remélem picit sem motoz Benned majd ez a pár mondat.
Te jó ég, te jó ég, te jóóóóóó ég....
Várom a következő önző posztodat
;-) !!!!!
Pipitér, aki úgy hűséges blogolvasód, hogy nem is írtál még nekem soha egy emailt sem :-DDDDD

Névtelen írta...

Csibike nem kell megsértődnöd, mert van egy kis igazságtartalma Encsinek. Ez neked nyilván nem esik jól, de attól még így van.
Abban nem adok neki igazat, hogy baj, hogy a blogod csak rólad szól, ki másról szólna, mindenki a saját életéről, érzéseiről ír. Részedről kicsit elszálltnak érzem, hogy 'minden blogos lépésedet figyelik', már ki figyelné? Encsi most megnézte, ez 1. Ha tényleg többen figyelik minden lépésedet, az már jelentheti, hogy másban is felmerül, amiről E. írt. Szülésről, szoptatásról írsz, mint 1000 másik blogger, 1 vagy közülük.
Nekem nem furcsa, hogy nem linkelgetsz senkit, az viszont igen, hogy nem vagy rendszeres olvasó sehol. Ha neked megtisztelő, másnak is az lenne. A mél és a telefon nem ugyanaz, ezt beláthatod. Az a sok ember sem mélben vagy telefonon hüppögött neked, aki a szülésed történetéhez hozzászólt.

Egy másik névtelen, aki pont akkora seggfej, mint pipitér. Kíváncsi vagyok a nem névtelen törzstagok véleményére is.

Névtelen írta...

Atyaùristen.Dehàt nem is lenne kerek a vilàg, he nem lennènek trollok benne.
Kònyòrgòm, Csibike egy 4 hònapos kisfiù anyukàja, az anyasàg 24 òràs elfoglaltsàg, nemhogy mèg màs blogokat is olvasgatni..Mikor az enyèmek voltak picik, szinte lèlegzetet sem tudtam venni, ès mèg lelkifurdalàsom is volt, hogy nem jut mindenre ùgy idòm, ahogy szeretnèm!
Szègyen-gyalàzat, Csibike, ez is tòrvènyszerù volt, hogy egy idò utàn beesik egy hùlye, azt fogd ìgy fel! Puszillak!

Névtelen írta...

"Kíváncsi vagyok a nem névtelen törzstagok véleményére is."


Ennyire pofàtlan nem lehetsz, beszari nèvtelen.Nèvtelenùl jò bezzeg màsokat sèrtegetni, aki tèged soha nem bàntott.
Nem kòtelezò csibike blogjàt olvasni, ha mègis teszed, legalàbb ne fikàzzad.
èn nem vagyok blogìrò (nincs tùrelmem hozzà) de a jò ìràsokat szìvesen olvasom.
Csibike màr sokszor vidàmabbà tette a napom, anèlkùl, hogy tudott volna ròla..


Szègyelljètek magatokat.Vagy azon sem csodàlkoznàm, ha ugyanaz a szemèly ìrta volna akèt hsz-t, màr règi fòrumozò vagyok, làttam màr egyet-s màst..:(

Névtelen írta...

Névtelen Encsi gyere ki a hóra! hogy lehet így megbántani egy csupa-szív, kisbabás anyukát?! Zokon vetted, hogy nincs egyetlen törzstagod sem és most mindenkinek beolvasol majd sorban az egész interneten :-DDDD?
Hát már miért kéne Csibinek bárhol is törzsolvasónak lennie????
Mi közöd Neked ehhez???
Keresd meg a gyógyszered :-DD
Üdvözlettel: Pipitér

Ferilka írta...

Gyerekek, ne máááá! Most tényleg egymásnak ugrotok? Aki szereti Csibikét, az olvassa, akinek meg nem tetszik, az ne olvassa, ennyire egyszerű! Ne süllyedjünk le az egymás pocskondiázása szintre!!
Egy továbbra is hűséges olvasó: Ildi

Nelda írta...

Ferlikánál a pont!!

A múltkor az egyik kedvenc blogomban azért bántotta egy névtelen a blogíró anyukát, mert biztos nincs is annyi olvasója, mint amennyit állít. Onnan fújt a szél, hogy neki csak töredéke volt, el is ismerte. Letenném a nagy esküt, hogy itt is hasonló dolog lehet a háttérben, uncsi blog, kevés olvasóval.

mongaal írta...

A hozzászólók blogjait végigböngészni azért, hogy írt-e oda Csibike, nemcsak időigényes, hanem több, mint beteges dolog. Encsi és a névtelen hozzászóló (aki szerintem egy és ugyanaz) problémafelvetése pedig erősen mesterkélt, amolyan műbalhé íze van. Célját nem értem, de ez biztosan azért van, mert ép elmével nem is lehet...

Csibike, ne foglalkozz vele! Annyian vagyunk itt, akik olvasunk, szeretünk, még ha nem is kommentelünk folyamatosan!

Pocak írta...

ááááá
Én tudok olyan olvasót, akinek a blogját tuti olvassa Csibike és írni is szokott oda :P (lehet átnyálazni újra a kommentelőket :P (nem az enyém, az már nincs :))
Ja, és Csibi, köszi a választ a mélemre!!! ;)

Pocak írta...

Ja és nyilván semmi gond nincs azzal, hogy Encsi ezt így megjegyezte, ha őt zavarja, végülis véleményszabadság van, csak vhogy nem értem, hogy mire volt jó????

Vera írta...

mint nem névtelen "követő", Edittel értek egyet: egy anyukának jobb dolga is van, mint azzal foglalkozni, hogy ki mindenkit linkelget... én pl. nem vagyok megsértődve, hogy nem linkelt ki, sőt, azt se tudom, olvas-e, de akkor se vagyok megsértődve, ha nem. mivel itt 147 állandó olvasó van, elég sok blogot kéne naponta követnie... (még ha nincs is mind a 147-nek blogja) ennél létezik jobb elfoglaltság is, főleg egy ilyen Andris mellett :-))

Csibike, én pont azon gondolkoztam, mint szintén kontaktlencsés, hogy szüléskor vajon ki kell-e venni, és erre tessék! :-) azért ha valahogy kiderül a válasz, engem érdekelne! :D

Névtelen írta...

Basszus, nekem is kontaktlencsèm van, de màr ìgy 14-16 èv tàvlatàbòl nem tudom megmondani, kivettem-e? :D
Az elsò èjszaka szùletett, akkor valszeg màr nem volt fent a lencse, a 2. dèlben, szerintem nem vettem ki...meg se fordult a fejemben..:)
De szerintem nem befolyàsolja a szùlès lemenetèt.

Vera írta...

köszi, Edit :D bár nekem még messze van, de mégis elgondolkodtató :D

roza írta...

Szeretlek Titeket,Csibike...
Ennyi :)

Elf írta...

most azon gondolkoztam, hogy ki találta meg a lencsédet és vajh mit hitt, mi az? :):):)
amúgy veled volt a szemüveged is vagy nem láttál utána kicsit? :):):)
Anno én még szemüvegben szültem, nem is emlékszem akkor volt e épp lencsém, de asszem eszembe sem jutott volna kivenni :):):)

A fentiekhez no komment :S

Szeri írta...

Nekem anno előre szóltak, hogy ne kontaklencsébe jöjjek:)
Nos, az enyém egy alacsony látogatottságú blog, akkor uncsi vagyok?:)
Szerintem egyáltalán nem kötelező olvasni a másik blogját. Az ember blogja nem biztos, hogy bejön másnak! Csak azért, mert én olvasom az övét, az hülyeség.
Ez az én véleményem:)

Névtelen írta...

Off: Megkövetem magam a csúnya szóért, a tartalmat nem vonom vissza. Melóhelyi stresszem vezettem le Névtelen Encsin :-D. Peace.

On: soha nem tudtak volna rávenni,h kivegyem a k.lencsém, hogy aztán meg ne lássam azonnal a babámat :-D! Én mindkétszer lencsében szültem.Csibi, és Te nem emlékszel rá, hogy jól vagy rosszul láttad-e Andrist először? ;-)
Szellő

Csigamami írta...

tessék, terhesség alatt megjavult a szemem :o) Se lencse se szemüveg azótasenem :o) Kérdeztem lehet ezt? és azt mondták nagyon ritka, de úgy tűnik nekem bevált :o)

Ö: Szarul állnak a csillagok... Több blogosnál jelentek meg ráérős tökéletes anyukák...

Marjann írta...

Lehet, hogy a fájás alatti szemgúvadsákor kiesett::)

Hm. Nekem soha nem jutott eszembe, hogy Csibinek esetleg olvasnia kéne a naplómat... Én azért olvasom, mert tetszik ahogy és amit ír, de biztos önző dög vagyok, nekem az a lényeg, hogy szórakozzak nála és nem az, hogy én szórakoztassam őt. Na mondjuk meg se találna, de mindegy:D

csibike írta...

Névtelen: Szeretném idézni magamat: "pont azért nem linkeltem senkit, amikor átköltöztem ide, mert elegem lett abból, hogy néhányan minden blogos lépésemet figyelik". És szeretném értelmezni is, hogy segítsek, mert nem olvastál figyelmesen: A régi blogomban figyelték néhányan és konkrétan tudom, hogy kik nyomozgattak utánam. Nem egyetlen ember. Ez nem elszálltság, hanem tény. Megelégeltem. Én is úgy tudom, hogy egyetlen blogger vagyok a sok közül, senki nem szólt, hogy nem így van, ergo nincs mire arcoskodnom. Ha ismernél, tudnád, hogy eleve távol áll tőlem az arcoskodás.
Megsértődtem? Ezt a fekete-fehér betűkön látod vagy kamerával figyeltetsz? :) Nagyon rég nem sértődtem meg, most sem tettem, nincs miért. Azok tudnak megbántani, akiket szeretek, elnézést, ha csalódást okoztam. Inkább azon gondolkodtam el, hogy miféle sérelmek generálhatják az ilyen hozzászólásokat, mennyi a körítés és mennyi a személyes frusztráció, és ez utóbbi miből táplálkozik - akár évek óta.
Nem tudtam, hogy már két embert is foglalkoztat, rendszeres olvasó vagyok-e másoknál. Ilyesmire van időtök? Megint figyelmetlen voltál: egy embernél az vagyok. Nem véletlenül, oka van. Ja, hogy ez fel sem merült bennetek, mert könnyebb arra gondolni, hogy biztos bazinagy egóm van. És az is komoly, hogy valaki meg akarja mondani, kommentben vagy levélben reagáljak arra a posztra, ami egy másik blogban megfogott? És az utolsó mondatoddal mintegy felszólítod az olvasókat, hogy gyertek, vitassuk meg csibike és a rendszeres olvasóság viszonyát? Ez tényleg komoly? :) Hű. Egyébként ha nagyon ráérek, ami négy hónapja nem sűrűn fordul elő, olvasok olyan blogot, ahol hétszázvalahány a rendszeres olvasók száma, a blogger viszont csak nyolc blogban rendszeres olvasó. Ő kap fekete pontot ezért? És azzal a néhány száz irl/url emberrel mi legyen, aki nem jelölte magát rendszeres olvasómnak, mégis rendszeresen olvas, sokan közülük évek óta? Haragudjak rájuk? Kellene? Vagy vágjam nyakon őket, amiért tegnap nem kommenteltek és így nincs itt hatszáznál is több hozzászólás? :)
Bármennyire is szeretném, nem tudom az összes olvasóm-kommentelőm összes blogját olvasni. Fizikai képtelenség, holott biztos lennének közös pontjaink. Visszajelzést is csak egy szűk körnek tudok adni, vicces, ha ennek a módját, illetve a szűk kör tartalmát kéritek számon rajtam, ugyanis ez magánügy és én döntöm el, megosztom-e mással vagy sem, ez ilyen egyszerű. Ha valaki azért törli magát vagy a linkjét, mert elvárta tőlem, hogy olvassam, kommenteljem, linkeljem, én meg mondjuk három hónapja a bekukkantás szintjén sem jutottam el hozzá, azzal nem tudok mit kezdeni. Ennyi.

csibike írta...

A kontaktlencsével meg az a helyzet, hogy abban szültem, a doki simán rábólintott, így nem kellett szemüveget tologatnom az orrnyergemen két fájás között, pedig tartottam attól, hogy nem szabad lencsében szülni :)
Abban biztos vagyok, hogy Andrist szuperül láttam, amikor megmutatták, és abban is, hogy műtét előtt nem ültem fel az ágyon és vettem ki a lencséimet (és kezet sem mostam, mert koszos kézzel nem nyúlok a szemembe), mert félájultan csak arra tudtam gondolni, hogy kezdődjön már a műtét és szűnjenek meg végre a fájások 27 óra vajúdás után. B.-t kérdeztem, azt mondta, ő sem emlékszik, illetve ő sem nyúlt a szemembe. A műtét után órákig nem kelhettem fel, sőt, mozdulatlanul kellett feküdnöm, az viszont biztos, hogy nem aludtam kontaktlencsében, úgyhogy nem tudom, mikor és milyen körülmények között szabadultam meg a lencséimtől. Az is rejtély, hogyha kivettem valamelyik önkívületi pillanatomban, akkor hogyan láttam jól... :)

wf írta...

Én sokszor arra sem emlékszem, hogy két perccel ezelőtt mit csináltam, ami rendszeres gyógyszerszedésnél néha gáz. :) Vannak ilyen örök rejtélyek... :D

csibike írta...

Azért erre figyelj, légyszi :)

kisrumpf írta...

Komolyan, néha padlót fogok... Mik vannak.

Szomorú.

csibike írta...

Rosszindulatú és unatkozó szarkeverők mindig voltak, vannak és lesznek, engem meg mindig meg fog találni egy bizonyos embertípus :) Sajnálom őket, de nem tagadom, hogy megmosolyogtatnak a kis hülyeségeikkel.