2014. február 2., vasárnap

Legózik földön-vízben





A kisebbik cápa jelenleg két szenvedéllyel bír: az egyik a motorozás, a másik a legózás. Ez utóbbit kizárólag úgy tudja elképzelni, hogy kiborítja a legós dobozt... Annyiszor, ahányszor összepakolom. Reggel az ébredés utáni első tíz perc valamelyikében tuti szakít időt arra, hogy megfogja a legós dobozt és felborítsa. Ha kérem, hogy segítsen összerámolni, jön és segít. Aztán kiborítja  cuccot.
Hetente minimum háromszor meglep az ügyességével, pölö a feje búbjáig érő tornyokat épít (a bátyja is így kezdte), most meg a legóalap beépítése foglalkoztatja (a bátyja is így folytatta). Hihetetlenül gyorsan megtanult legózni, szinte teljesen magától (kábé 3-4 alkalommal fogtam meg a kezét, hogy érezze, hogyan kell a helyére tenni a kockát), mondjuk, Andris mellett ez nem csoda, ő is imádja a legót, ritka az a nap, amikor nem ülünk le legózni együtt, de egyedül is elépítgetnek 10-15 percig. És természetesen itt is össze tudnak veszni azon, hogy kinek melyik kiskocka kell a két sárga, azaz tökegyforma kiskocka közül. Ehhh, férfiak.

4 megjegyzés:

a mesélő írta...

Nagyon aranyos és ügyes! Te meg milyen jó fej, vagy, hogy még a kádban is! :)

a mesélő írta...

Te Csibike! Az milyen szekrény ott Dávid mellett balra? Nagyon állat, ami látszik belőle!

csibike írta...

Igen, meg is kapom érte, hogy fú, mennyi mindent megengedek a gyerekeknek, pedig szerintem ez teljesen rendben van. Nagyon fontosnak tartom, hogy tapasztalati úton tanuljanak, és az pölö igen érdekes, hogy a víz megáll a legókocka lyukában, meg ha szétszed két kockát, víz ömlik ki belőle... :))
Írj nekem ide egy mélt, légyszi: csibikeblogkukacgmailpontcom

Küldök saját fotót, hogy lásd, hogy néz ki egészben. Ikeás darab amúgy, összeszedem neked a linkeket, fektetni és állítani is lehet ezt a polctípust, nálunk fekszik, többek között a tévé van a tetején, korábban meg virágok voltak rajta. Nagyon masszív, dekoratív és a kosarak csomó mindent elnyelnek, a gyerekek pedig szívesen játszanak velük autóversenyzőset :)

Kata írta...

A kádban legózás mióta számít problémának...? :D
Mi is legóztunk a kádban az unokatesóimmal kb. ezer évvel ezelőtt, kicsiként...szüleink simán megengedték...

Az Ikeás polcotok tényleg csodaszép, nekem is tetszik!

Dávid pedig...hát nem csodálom, hogy olvadozol! <3