2010. március 1., hétfő

Furcsaságok a rendelői miliőben

Egészen erőre kaptam a napsütéstől, úgyhogy ma délelőtt elküzdöttem magam a rendelőbe, hadd pipáljam ki végre az EKG-t és a belgyógyászatot. Teljesen egyedül teljesítettem a lakásajtó-rendelő és a rendelő-lakásajtó távot, kizárólag a könnyed émelygés és a fél hűtőszekrény kísért utamon, ez utóbbit egész ügyesen gyömöszöltem bele a táskámba. Lélekben felkészültem a hosszas várakozásra, meglepő módon azonban cirka tizenöt perc alatt végeztem mindennel és ebben már az is benne volt, hogy EKG és belgyógyászat előtt az egyik kis ablaknál felmarkoltam vérem és vizeletem papírra vésett elemzését. Egy-két percet vártam mindenhol, kígyózó sornak se híre, se hamva. Úgy látszik, ebédidőben kell dokihoz menni. Az EKG talán két percig tartott, a belgyógyászat pár perccel tovább, mert itt a dokinő kommunikált is velem, bizony. Rögtön azzal indított, hogy rábökött a vércsoport-szerológiai leletemre és kuncogni kezdett, nahát, milyen vércsoportja van, nahát, körülbelül így, mintha nem látott volna még ilyet, ez nem is tűnt annyira lehetetlennek, ugyanis tőlem kérdezte meg, hogy ez mit jelent, olyan hangsúllyal, mintha úri huncutság lenne ilyen ritka vércsoporttal létezni. Ezen a ponton erősen reméltem, hogy a dokinő rohamtempóban visszatalál orvos mivoltához és nem nekem kell levezényelnem a vizsgálatot, megmérnem a vérnyomásomat, meghallgatnom a légzésemet, ilyesmi. Visszatalált, bár a vizsgálat inkább vizsgáztatásra hajazott, például nem akarta elhinni, hogy nincs súlyos betegség a családunkban, nincs, mondtam többször is, de ez rossz válasz volt, a dokinő továbbra is várakozóan nézett rám és pattogtatta a tollát és mosolytalanul fürkészett, bár szerintem nem nézek ki annyira szarul, hogy egyből fejlődési rendellenességre vagy hosszú hónapokig tartó gyerekkori betegségre kelljen gyanakodnia. Nincs, mondtam nyomatékosan és utoljára, mire nagy sóhajjal elfogadta a tényt, hogy nem tudok kiizzadni magamból egy valamirevaló súlyos betegséget sem. Rákérdezett a közérzetemre és a súlyomra is. Ebben a körben újabb helytelen választ adtam, mert kiderült, hogy hiába vagyok rosszul, talán egy kilót mégis híztam. Megrovó pillantás, megint. A vérnyomásom persze alacsony lett, újabb vizsga, amin nem teljesítettem jól. A dokinő ezt sem akarta annyiban hagyni, ezért hosszú perceket töltött a pumpálgatással, nem tudom, miben bízott, esetleg halálra szorítja a bal karomat, ettől ideges leszek és normál értéket mér, ki tudja. Búcsúzóul megjegyezte, hogy sokszor egyek keveset és minőségileg változatosan. Nem akartam időzni tovább, ezért nem árultam el neki, hogy a táplálkozásom teljes mértékben megkívánós alapon működik és abszolút a beépített életvezetési tanácsadóm hatáskörébe tartozik: előfordul, hogy egész nap csak három vajas kiflit bírok leküzdeni, ha meg például a pattogatott kukoricát kívánom, képtelen vagyok nyers sárgarépát letuszkolni a torkomon - itt bukik meg a kismamáknak szóló milliónyi mintaétrend. 

21 megjegyzés:

Negra írta...

Úgy látom Te aztán kifogod orvosból a javát! :D
Gatya felköt, még van jó sok vizsgálat előtted, és ha folytatódik az eddigi tendencia, a visítva röhögős bejegyzések olvasása azért még párszor feldobja az estéimet! :D

Pocak írta...

Milyen ritka vércsoportod van?
Amúgy vicces ez akívánósság, elég idegesítő, hogy tulképp semmi közünk ahhoz, hogy mit eszünk, úgyis a csemete fogja megmondani :D:D:D

Béb írta...

Ez a vércsoport most már komolyan érdekel. Cserébe elárulom, hogy az enyém kutya közönséges A +. Na?

kisvirág írta...

Lehet, hogy jobb is, hogy én kihagytam az EKG-t, meg a belgyógyászatot... :)

dorw írta...

HAH! ez a "hánykilóvagy" kérdéskör nálam is borzolta a hangulatot. :) fordítva ment a műsor: még mindig nem híztam semmit, és ezt nem hitték el már 3 hete sem. a végén már alkudozott a védőnő, hogy "csak 2 kiló" csak felcsúszott. pedig mi aztán tényleg úgy eszünk, ahogy Ő diktálja: 1 hét HÚS, 1 hét zöldség-gyümölcs, 1 hét krumpli, és aztán jön a HÚS újra. :)

Niki írta...

Nálam az egyik mintaétrend így nézett ki: majonézes kukorica, ruszli és cékla. Na ebbe kössön bele egy bélgyógyász okostojás! Ne hagyd magad Csibike!
A vércsoport engem is izgat! (magamról sokáig azt hittem, hogy B-, aztán kiderült, hogy O+.)

bla-bla írta...

Alaposan felkészülve a terhességre végigolvastam jópár terhességről-babavárásról szóló könyvet, plusz az interneten is barangoltam e témában. Végső konklúzióm az lett, hogy azért vannak a könyvekben leírtak, hogy legyen mitől eltérni. Nincsen átlag-terhesség.

Unknown írta...

:)))nosztalgiahullám vonult itt végig rajtam-bennem :))))

EsztyMom írta...

szerintem nem bukik meg - ha szabad véleményeznem. Én is azt ettem amit akartam, és egészséges jányom született. akkor ettem, és azt amit megkívántam. szerintem nem gond ha nem eszel olyan dolgokat amihez nem fűllik a fogad / babád:) a lényeg h te / ti élvezzétek!

pl. nekem volt h előírták h folsavban gazdag ételt fogyasszak, jött a hal..kislányomnak nagyon nem tetszhetett, minden visszaköszönt még aznap éjjel...

Bejci írta...

Csibi! Kekecdoki ide-oda, olyan jó olvasni a történeteidet, hogy én is megint át akarom élni az egészet! ... bár mi még várunk ketteskével, addig is maradok hű olvasód! :)

NA most már tényleg áruld el azt a ritka vércsoportot!:)

csibike írta...

A vércsoportom egészen konkrétan 'A Rh(D) gyenge'. Ha vért adok, pozitívnak kell tekinteni, ha meg vért kapok, negatívnak.

csibike írta...

Bejci: Köszi és örülök :) Ha vártok is, lesz, az a lényeg.

SHELLEY [ aguuu ]: Egyről beszélünk, ezt írtam :) A mintaétrendek meg sok zöldségről és gyümölcsről szólnak, napi ötszöri étkezés és egyebek.

Babka: És még messze a vége... :)

csibike írta...

bla-bla: Nálam is ez a tapasztalat kezd körvonalazódni :)

margelis: Uhhh, tudtál élni :)

dorw: Ma télies ruházatban, cipővel állítottak a mérlegre, egy hónap múlva a ruhám miatt eleve x kilóval kevesebbet fogok nyomni, sok értelme volt :)

csibike írta...

kisvirág: Erről még nem is regéltél nekem... :)

Pigi: Az első kommentben leírtam a lényeget, hogy ne kelljen mindenkinek bemásolni :)

Pocak: Jaja, a belső vezérlés :)

Negra: Mindig is érdekesen alakult az életem, a terhesség sem kivétel... :)

Niki írta...

Lassan 20 éve az egészségügy forgatagában-beleszámoltam a középsulit is, nem vagyok matuzsálem-de soha nem hallottam erről a vércsoportról. Utána fogok nézni!:)

Szeri írta...

Én ezt találtam:)

Csibike, tedd a vércsoport meghatározásod mellé:)))

Az RH rendszerben többféle tényező játszik szerepet. Közkeletű megfogalmazással van egy "felületi" megjelenés - fenotípus -, és van mögötte egy genetikai meghatározottság, ebben ce/CDE genetikai kódok illetve ezek kombinációi szerepelnek.
A Du variáns az úgynevezett gyenge D tulajdonságot jelöli az Rh rendszerben. Kevésbé erős antigenitású, mint a klasszikus D tulajdonság.
Ez akként értelmezendő, hogy véradóként RH pozitívnak tekintjük, míg esetleges kapóként RH negatívnak.
Ezért van látszólagos ellentmondás a vércsoport meghatározásban.

Béb írta...

Megtaláltam.
Hú, ezt bioszból se tanították! Durva! De így sajna vérügyileg nem segíthetünk...
Akkor jártál jól, ha Életed férfije 0- :-)

Csigamami írta...

:o) Hehe Csibe, üdv a klubban, szintenzenesz csak ugyanez a jätek B-vel :o) Ezert hät azt javasoltäk a szülöszobän, hogy ne komplikäljak, mert nincs nekem verük...
A tudatos täplälkozäsrol meg anno en is irtam :o) Igaz a 18. heten, de ne aggodj, nem lesz ez jobb :o)
http://pocaklak.blog.hu/2009/06/01/a_tudatos_etkezesrol_altalaban#comments

Elf írta...

lehet hogy ciki, de én sem hallottam még ilyen várcsoportról :)

csibike írta...

Elf: Különleges nő vagyok, ez a helyzet :)

Csigamami: Ma is tudatosan sült kolbászt ettem :)

Pigi: 0+, de azért nincs okom panaszra :)

Szeri: Azt hiszem, pont tegnap olvastam ugyanezt a neten :)

Elf írta...

ezt eddig is tudtuk :)