2010. szeptember 27., hétfő

Egy kis izgalom azért van

Ahhoz képest, hogy ma hajnali fél kettőkor B. a bútorok tologatása és a pelenkázó összebarkácsolása után még ügynöki stílusban bemutatót tartott a bűzelzárós kuka használatából (még meg is kocogtatta a falát, hogy nézd, ilyen műanyag), üde vagyok és friss. A kukát ajándékba kaptuk a légzésfigyelőhöz, volt egy ilyen légzésfigyelőt vesz, kukát adunk hozzá akció. Így első pillantásra önmagában az ilyesmi kuka szerintem úri huncutság kategória. Nem tudom, mennyire lehet durva öt-nyolc telekakált éspervagy -pisilt pelenka, mindenféle tapasztalat alapján hajlok arra, hogy elég, ha jól összecsomózom a szimpla szemeteszsák száját, nem kell szagbiztos bunkert építeni a használt pelenkáknak, talán a három garnitúra gázálarc beszerzéséről is lemondhatok.
Izgalom persze nem a kuka miatt van. Pár nap alatt kiderült, a gyerek nem hagyta magát befolyásolni születésügyben, a doki birizgálására rá se bagózott, továbbra is az apai és az anyai szóra hallgat (kisfiam, légyszi, várd meg szépen a Forma-1-et, illetve kisfiam, kérlek, ne ma, még palacsintát szeretnék sütni), mert ő ilyen rendes srác. Csírakora óta október 4. és 10. közé várjuk. Rossz érzés lett volna, ha a negyvenedik hét előtt a doki piszkálása segíti elő a cápakölyök születését, főleg úgy, hogy a leletek alapján semmi nem indokolja a siettetést. Utána már nincs kifogásom ellene, a túlhordásnak megvannak a maga szabályai, de ez a negyven hét a miénk, tessék minket békén hagyni. Most az a jó, hogy a testem úgy teszi a dolgát, mintha semmi sem történt volna és minden megy a maga útján. A hasam érezhetően-láthatóan lecsúszott az elmúlt egy-két napban. Egy kis derékfájás, egy kis keményedés, egy kis jóslóváladék (bocs, így neveztem el). Jelzésképpen. Az izgalom is kicsi, legalábbis B.-nél és nálam, és abból a tudatból fakad, hogy bármikor megtörténhet. Reggelente azzal a jó érzéssel vágunk bele a napba, hogy akár már ma magunkhoz ölelhetjük a fiúnkat, ki tudja, és ez nagyon izgalmas. Csalódottság egyelőre nincs, pölö én perverz módon annak is tudok örülni, hogy ezt még kivasaltam, azt még elpakoltam. A családtagokat viszont lassan már nem merem hívni, mert ha meglátnak a kijelzőn, egyből az a kérdés, hogy na...? 
Fura, de hiányozni fog a terheshasam.   

22 megjegyzés:

mariann írta...

Az a kuka nagyon jó, van a kisbabás barátnomnek.Addig én se tudtam,hogy létezik ilyen,de o nagyon dicséri.
Minél idosebb a baba,annál budibb a kaka, így lehet,hogy csak pár hónap múlva fogod majd értékelni.

Vera írta...

Nem fura. És lesz még! :)

Macsek írta...

Zacsiba csavarva semmiféle szag nincs. :)
A jóslóváladék..hümm..nem lehet, hogy a nyákdugó? Mert akkor tényleg bármikor, bármi.. :))

És most sajnos megint magamat hozom példának... nekem "hivatalosan" mind a 3 túlhordás volt, mert nem a doki szerinti időpontban akartak születni. Egyiket sem engedtem megindítani, mert az összes vizsgálatok mind azt mutatták, hogy semmi, de semmi gáz nincs. Amikor megszülettek - maguktól, kiderült, hogy nem túlhordottak mégsem, mert normális volt rajtuk a magzatmáz, nem volt túl hosszú a körmük, tiszta volt a magzatvíz, stb. .. egyszóval, ha a baba jól van, akkor jobb rábízni, mikor akar előbújni.. :)

Bár a jelek alapján, amit írsz, lehet hogy mégsem várja meg a szülinapomat a fiatalember.. :))

drukkdrukkdrukk :)))

majmóka írta...

:-) Ez aranyos.
Ha ma születne meg, akkor egy napon ünnepelnénk a fiaddal. :-))

Csapos írta...

Hidd el, jó az a kuka... nagyon is!

Izgulok ám értetek. :-)
teide

Sarasvati írta...

hat nemtom... nekunk mezei ikeas kukank van es semmi szag. persze anyatejes kaki van a pelusban csak es alapvetoen moshatozunk lehet ez a titka :)
Hajra Csibi :) elvezd ki a pocakot :)

Lepkevár írta...

Nekünk nincs ilyen kukánk, nem is volt, sőt nem is éreztük a hiányát, de ha már adják, akkor jó, hogy nem adod vissza! :) Ha jól tudom, az a hátulütője, hogy igen borsos áron mérik az utántöltő zacsikat, pedig az a lényege az egésznek. Mondom, állítólag.

Amúgy pedig veled izgulok! Emlékszem, milyen izgalmasak voltak mindig ezek az utolsó napok.

Évi írta...

Nagyon szép pocid van,drukkolok nektek. Nekem a nyákdugó elment,izgultam,és 2 hét múlva úgy indították meg a szülést,szóval az se garancia semmire :)
Szerintem jó dolog a pelenkakuka.A légzésfigyelőről nem is beszélve.

Évi írta...

És igen,a poci nekem is hiányzik...

roza írta...

Jaaaj, már annyira nagyon izgulok Értetek :D:D
A barátnőmnek tegnap született meg a tündéri második kislánya,és néha jobban izgultam,mint Ő :)

Névtelen írta...

Kollegina is okt. 10-re volt kiírva, tegnap délelőtt még beszéltünk vele telefonon, ma meg már jött a hír, hogy délután megszült.:) Ennyi.
Sac.

Anita írta...

nagyon kell az a kuka Csibike!én a lányom kakijai után azt mondom tökéletes találmány, nálunk nem jönne be a zacskózás simán. Iszonyú mikre képesek:)
Nagyon meghitt, békés, gyors szülést kívánok neked, alig várom hogy írj majd a szülési illetve a csecsemős tapasztalataidról!

Family maker írta...

Ma találtam a blogodra, és nagyon drukkolok, hogy végre tényleg magatokhoz tudjátok ölelni a fiútokat. Nem vagyok otthon a kismama etikettben, ér megkérdezni, hogy mi a neve?

zazie írta...

Már régóta olvasom a blogodat (a terhességem közben leltem rá), és még szívesen olvasgatnám nosztalgiázás végett...:) Kukaügyben csak annyit: az említett szettet mi is birtokoljuk, ám (barbár módon?) sima szemeteszacskót teszünk bele. Így sincs szag (csak babaillat).

zinajda írta...

Csibike, amúgy mindig remegő térdekkel látogatok ide... mi van ha...:):):) esetleg közben mégis... de legyen, ahogy ti szeretnétek, és persze ahogy Őcápaságának a legjobb.
Akármikor is érkezik el a nagy nap, kívánom, hogy kicsattanó egészségben találkozzatok:)
Amúgy a pocakoddal kapcsolatban M megkérdezte, hogy tuti egy baba van-e... ő sem tipikusan hozzáértő:D de mosolyogva mondta, hogy tényleg szép albérlet:)

Csigamami írta...

en is aszittem luxustermek. hidd el, nem az. bär anyukäm folyton azzal jön, hogy bezzeg a mi idönkben es hogy milyen jol megvoltak ez mag az nelkül.... :o)
DE EZ EGY CSODATLÄLMÄNY!!! a jol becsomozott sima zsäkot is ki kell nyitni, ha bele akarod tenni az 5. teleszart pelust... ne tudd meg micsoda illatfelhök tävoznak ilyenkor ;o)

Niki írta...

A szarkolbásztartó- mi csak így hívjuk- igenis jó találmány, rögtön kéznél van, nem kell kiabálni a másiknak, hogy hozzon már egy zacsit vagy éppen az ott lévőt kinyitni, mert az borzalmas szagot áraszt. Egy baja van, hogy az utántöltőt aranyárban adják. Nekünk az Angelcare van, annak a 4-es akciós utántöltője majdnem 5000.- Ft. De a Vaterán árulnak valami hasonlót, olcsóbban.
A pocak nekem is hiányzik, főleg, hogy mindjárt beszakad a dobhártyám Bence üvöltésétől!:))
Drukkolok!

Szeri írta...

Akkor jól láttam a hasad, mert a képnél írtam, hogy lejjebb van:)))
Hasonló érzéseim voltak a születéssel kapcsolatosan:)
Izgi, nemsokára meglátjuk a Manócskát!

csibike írta...

Na, úgy látom, a kuka azért jó lesz valamire. Az utántöltést pedig elegánsan szimpla zacskóval oldom meg én is, ha valóban aranyár.

A sarj továbbra is egyedül van az albérletében, szeret kényelmesen elterpeszkedni. A neve majd csak szülés után lesz itt publikus, nem kismamás etikett miatt, így esik jól, azt hiszem, ezért.

Az új olvasóknak / először kommentelőknek üdv itt, a drukkolást köszönjük szépen, minden csuriba tett ujj jól jön :)

Family maker írta...

Közben meg jól tovább olvastam és akkor kicsit el is szégyeltem magam az előbb írtam, mint gondolkoztam magatartásomon. :)
Persze nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.
A terheshas hirtelen eltűnését valami miatt úgy képzelem (még nem voltam terhes, szóval nincs tapasztalatom), mint mikor a fodrász levágja nagyon a hajam és napokig szinte lebegek járás közben, mert semi nem nyomja a fejemet. Lehet badarság az egész, meg azért sokkal több érzelmi szál fűzi az embert a benne lakó gyerekéhez, mint a hajához.

Meggi írta...

Én is várom már :))) maradj mindig ilyen, amilyen vagy.. csoda anya, csoda gyerekkel :)

csibike írta...

Meggi: Csak egy egyszerű csirke vagyok, egyszerű gyerekkel :)

Family maker: Ne tedd, nem írtál semmi gáz dolgot :) Pl. a medencében olyan, mintha lecsatolnák az ember hasát és mellét, akkor éreztem, hogy van súlyuk, amikor kiszálltam a vízből és visszakaptam a cuccost, egyébként meg nálam inkább érzelmi dolog, egyszerűen jó így terhesen, mindenféle korlát ellenére, tetszik a formája-mérete, klassz, hogy benne bugizik a gyerek, ilyesmi.