2010. október 4., hétfő

Nagyokat fújtatok és sokkolom az eladókat

Az utóbbi napokban eléggé sajátosan jelzi a szervezetem, hogy kifelé készülődik a gyerek: jóslófújtatásaim vannak. Egyik pillanatról a másikra elnehezül a hasam, ilyenkor jön az inger, hogy fogjam meg két kézzel és tartsam, különben leesik rólam, ezzel párhuzamosan pedig úgy érzem, valamit csinálni kellene a lábaimmal is, mert mindjárt kicsúszik belőlem a sarj. Naponta egyszer-kétszer, esetleg háromszor fel és alá sétálgatok ebben a kissé görnyedt testtartással kivitelezett hasfogós pozícióban, olyan tizenöt-húsz percig tart egy roham, közben kicsit lever a víz és sápadok, de nem fáj semmim, csak fújtatok - az én légcserémhez képest Darth Vader szuszogása erotikus suttogás. Meg röhögni is szoktam a jóslófújtatások szüneteiben, hogy hú, ez most nagyon feszül, hű, ez most nagyon kellemetlen, és nem tehetek róla, egyszerűen muszáj röhögnöm, ez jön belőlem, és előfordulhat, hogy vajúdás-szülés alatt is röhögni fogok. (Előfordulhat, de azért nem túl sanszos, lássuk be.) Ezektől a jóslófújtatásos jelenetektől kellene eljutnom az ötperces fájásokig, van rá egy hetem. B.-vel azon vigyorgunk, hogy még a terhesség elején poénból kitaláltuk a 2010/10/10-es születési dátumot, erre tessék, akár még be is jöhet, ha a kölkön múlik.
Reggel észrevettem, hogy a gyerek klasszul lejjebb csúszott bennem, teljesen máshol terpeszkedik, mint eddig, és így hosszú hónapok óta most először látok magamon olyat, hogy borda. Ma egyébként halmoztam a történelmi pillanatokat, ugyanis ráálltam a mérlegre. Önszántamból. A havi egyszeri védőnős méricskélésen kívül talpam nem érintette eme ördögi szerkezetet, mert tudtam, hogy úgyis azt fogom enni-inni a terhesség alatt, amit a szervezetem megkíván, függetlenül attól, mennyit pluszkilót jelent. Ha a doki eltilt valamitől, oké, hallgatok rá, viszont alapjáraton nem fogok salátán, szejtánon meg ilyen izéken tengődni. Nálam a zabálás kimaradt (egyedül gyümölcsből faltam/falok fel nagyobb mennyiségeket), tényleg csak annyit ettem mindenből, amennyit kívántam. Jó, egyszer történt olyasmi, hogy a doki nagy általánosságban javasolta a kismamáknak a só- és fűszerszegény diétát, engem meg ez lehetőség olyan mélyen megriasztott, hogy a vizsgálat után rögtön  betértem egy Burger Kingbe és vettem egy whopper menüt sült krumplival, kólával, hogy helyrebillentsem a lelki egyensúlyomat.  Az utóbbi egy hónapban számomra is ijesztő méreteket öltött a szénhidrát utáni vágyam, pl. volt olyan, hogy álmomban cukrászdában ültem és mennyei sütiket toltam az arcomba (nemálmomban beértem egy-egy szelet sütivel), úgyhogy elővettem a mérleget, szembesítsen a kilóim számával. Nos, nem híztam semmit, sőt, fogytam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a beépített konyhamalacomnak: köszönöm, kisfiam! 
Este újabb eladót sokkoltam. Pusztán annyi történt, hogy a kasszás hölgyemény kedvesen mosolyogva megkérdezte, mikor szülök, én meg a világ legtermészetesebb módján mondtam, hogy elvileg holnap. Arcára fagyott a mosoly. Az elmúlt két hétben minden eladó így reagált, merthogy ők már nem mernének kószálni. Szerintem ez nem bátorság kérdése. Még mindig azt gondolom, hogy nem vagyok beteg, csak terhes, és ha pl. a szervezetem nem tolerálja a sétát, jelzi. Jól érzem magam fizikailag is, bár elismerem, nem lennék hasznos tagja a női kézilabda válogatottnak  B. nélkül nem vállalok hosszabb távot, nem is engedné, de csak azért nem kuksolok itthon, mert jajj, bármikor megindulhat a szülés.     
Most megyek, fújtatok kicsit, mert azt ülve nem lehet.

37 megjegyzés:

szilva írta...

még jó, hogy valami isteni sugallattól vezérelve copy-paste-eltem, amit az előbb írtam... mert úgy elszállt valahova az éterbe, mint valami győzelmi zászló :)

akkor mégegyszer:
LOL :)
kitartás, már csak 6 nap! én is a 10/10/10 dátumot jósoltam Nektek - sőt, ha extra-trendik akartok lenni, beszéljétek meg a gyerekkel a 10 óra 10 perces kibújást :)))))))))))))))))

dorw írta...

szurok, és jó lesz minél hamarabb olvasni egy képes kishírt, miszerint "Cápafi vetődött a szárazföldre Budapest egyik kórházának szülészetén!" :)

Névtelen írta...

Ha így haladsz szépen kitágulsz 3-4 ujjnyira mire a kórházba bementek.
A fogyás jel. Cápagyerek erősen készülődik kifelé hogy meglesse a képes feleteket :)
Szerintem nem lesz 10/10.
Ilyen jóslófújtatásokkal nem hiszem hogy húzod még 5napig 2in1 :)

csibike írta...

Holnap jelenésünk van a dokinál, kíváncsi vagyok, megerősíti-e mindazt, amit érzek-tapasztalok.

A lányt meg majd úgy tervezzük, hogy 2012/12/12 legyen :)

Family maker írta...

Nem ismerem a jelekt, de már úgy izgulok… :) Remélem minden rendben fog menni mielőtt magadhoz ölelheted azt a kis cápágyereket.

Cuki írta...

én az okeitáliában ücsörögve mondtan a mikorszülsz? kérdésre, h tegnapra voltam kiírva. Nem tudom miért sokkolódnak le, mit kéne csinálni, ülni otthon?? drukkolok ám nektek!

Sarasvati írta...

en lyat is mondtam h 1hete kellett volna, vedono szerint ktto sztem meg legalabb 2nap :D a fejeket el lehet kepzelni :D
Csibi: sztem kozben is siman rohogni fogsz ne felj :) lehet am elvezni is hiaba faj. Ha nem kavarnak bele a tested siman termel annyi boldogsaghormont ;) en az elejen meg itthon letancoltam a fajasokat. Persez a vegen mar nem annyira riszaltam, de az elejen bejott :)

csibike írta...

Sarasvati: Letáncoltad? Azaz...? :)

Cuki: Ühüm :) Ha nem szülök, szombatra tervezek még egy kis kiruccanást. Köszi.

Family maker: Én is remélem :) Ahogy láttam az okos könyvekben, elvileg kismillió jel van, aztán kérdés, melyik jön be.

Szeri írta...

Éééééééés akkor elindult a visszaszámlálás:)))
Igaz, befutni csak a Cápafiú fog a célba:D Jó lesz ez Csibi, főleg a vége, amikor egy pihe-puha nyöszörgő kiscsomagot tesznek a hasadra, magadhoz öleled, ő pedig tuti feléd fordul és a tekintetét a tiedbe fogja fonni:) Ha addig nem pityeregtél, mmajd fogsz!:)
Pusziiiiii

Lillanna írta...

Nekem is volt ilyen, mikor szülsz kérdésem. Éppen választás volt, és én szavaztam. A bizottságból kérdezte valaki, mikor szülök. Én ránéztem az órámra, és közöltem:
- Most már ötperces fájásaim vannak, tehát innen irány a kórház, és reményem szerint három óra múlva már babázhatok. :)))
Állak leestek, majd közölték, hogy akkor siessek kifelé, nehogy ott induljon meg, és rendkívüli eseményként, le kelljen zárni miattam a szavazókört. :))))
Végül hat órát kellett várom.

Neked sok erőt és egy gyönyörű, egészséges kiscápát kívánok! :)

Pattogo írta...

Hajrá-hajrá. :) Én is hasonlóan voltam. A középső lánykámmal pocakosan az utolsó héten vakoltam. Most legutoljára meg aznap mikor szültem reggel oviba vittem a nagyot, aztán haza a középsőért, fel a postára, gyógyszertárba, vásárolni. Hazavittem a hátizsákban még a vásárolt cuccokat. Takarítottam, főztem, aztán vissza az oviba. Fájdogáltam, de fel sem tűnt. Lefekvés után tudatosult bennem, hogy lehet menni kéne. :)) Viszont a sok séta eredményeképpen a finisben értünk be és egy fantasztikusan jó szülésem volt. Alig fájt és minden szuper volt. Kívánok neked is ilyen szülést! :)

kisrumpf írta...

Az imént nézett vicces filmben a következő párbeszéd zajlott le egy kórházi folyosón:

"- Na jó, én most megyek.
- Nem mész te sehová...
- Már miért ne mennék?!
- Mert elfolyt a magzatvized..."

Izgulok...

Sarasvati írta...

Csibi: hat kapcsoltam vmi riszalos zenet es ha jott a fajas akkor ilyen hastanc szeru mozdulatokkal tancoltam :D kozben kozvetitettem egy zartkoru topicba :DD aztan a tanc mar nem volt vicces es lesetaltam... aztan lemeneteltem :D korhazba is gyalog mentunk :) megorultem volna ha kocsiba kell ulnom :S
Izgulok :)

Béb írta...

Még kettő az egyben Csibike vagy Cápagyerekkel? Vagy már - végre - magadhoz ölelhetted/B. fokhagymagirizd popón haraphatta? :-)

csibike írta...

Egy ideig úgy tűnt, hogy igen pontos a fiúnk és irány a kórház, de a tízperces fájások most már röpke tizenkét órája tartanak... :) Elég fáradt vagyok, igen, a fájásoktól azonban nem tudok tíz-tíz percnél többet aludni.

Szeri írta...

Csibike, lassan be kéne menni:)))))))
Nos, megkezdtük az energiák küldését!!! Kívánom, hogy minél előbb magadhoz ölelhesd a Manót!
Sok erőt Neked!
Pusziiiiii

Dejó,dejó ma már meglesz:)))))))

Évi írta...

Drukk beindult!!!!
Én is itthon táncolgattam ketteskével:-)))

Hajrá.

Pusz, Évi

wf írta...

Drukkolok én is! Nagyon! :)
Hajrá Kiscápa!!!

Macsek írta...

Talán már kint is ficánkol Cápafi!
Sokat gondolunk rátok! :)))))


++++++++++++++++++++++++++

Vera írta...

jaj hajráááá!!!!! :)))))))))))))

Gogo írta...

fél napig nem vagyok netközelben.. és ilyen hírre érkezem! nahát! :) hajrá, hajrá!!

Szeri írta...

Remélem, hogy már kint szopizik:)
Ő, aki férfije, Tisztelt B. kéretik legalább ide beírni a jó híreket!!!
Szerintem sok energiát kapott:)

Nani írta...

Jujj de várom a híreket!!!

Lepkevár írta...

Már majdnem úgy izgulok, mintha én szülnék! :)

zinajda írta...

Hühűha... *várakozó álláspont* *szorít*

RneIcus írta...

valakiiiii? senki nem tud semmi konkrétat?

Évi írta...

Küldünk ám Milkát!!csak pötyögjetek egy szót!!!!!

Évi

Sarasvati írta...

semmi hir? izgiii

Szeri írta...

Ha ma 5x nem voltam itt, akkor egyszer sem:)))
Valakiiiii, kibújt már?:)

szilva írta...

csak 1x nem nézek be napközben, és mit látok... Gondolom, a drukkokkal már elkéstem, a gratulációval viszont nem szeretnék, úgyhogy én is várom már a híreket :)

mendike írta...

Nagyon várom a híreket én is!!:))

Pocak írta...

Megláttam, hogy 31 komment van, egyből sejtettem, hogy izgalom van, de hogy már a tetőfokára is hágott ;) :D Hajrá cápagyerek anyukája!

oximoron írta...

szerintem is valamifele csoda tortenik az alberlettel, vagyis annak lakojaval, illetve a foberlovel...
hireket, pls!!
*izgul*
*erőt küld*
*teleportálja a Milkát!*

Sarasvati írta...

megol ez a hirhiany... tudom hogy ilyenkor nem ez a legfontosabb, nadehat akkor is. Ha ejszaka kel a kolok jovok. hatha :D

Névtelen írta...

Szia!
Tudom, ritkán(szinte soha)írok, de már a tv2ős blogodnak is hűséges zugolvasója voltam :D NAGYON szurkolok, remélem hamarosan hír is lesz. Még álmodtam is veled, mégpedig azt, hogy ma már jóhír lesz olvasható a blogon...hát nem jött be.
de ez legyen a legnagyobb probléma:D Biztos vagyok benne, hogy bármi is zajlik most,boldogok vagytok :D

Névtelen írta...

ja, csutka voltam :D

zebrina írta...

Khm-khm, kicsit megkésve, de nagyon izgulok, pedig már meglestem a képeket is fél szemmel. :))