2010. október 25., hétfő

Növeszti a tokáját és mozog is

Andris négy kiló vasárnap óta. Többen kérdezték (pl. a gyerekdoki), hogy mennyit eszik, hát, bevallom, gőzöm sincs. Annyit, amennyit akar, és nem méricskélem, hogy before/after. Hetente egyszer mérlegre rakom, hogy tudjam, hol tart, meg hogy mondhassam neki, Sir Andrew, magán egyre több a hurka, de egyébként nem érdekelnek a grammok. Látom a pofazacskóját és a tokáját, pelenkázom a kis húsos seggét, harapdálom a combját, nekem ennyi elég. Ja, és elővettem az egy számmal nagyobb ruhákat, meg dorwtól is kaptunk felnőttbabára való ruhatárat, ugyanis a kisbabás cuccokba már nem fér bele az Andris. Ha fotózásról van szó, a (képen tizenhat napos) tejgombóc jól leplezi a tokáját:


A babaképű mozgáskultúrájáról pedig azt kell tudni, hogy ha a hasára fektetjük, nagyjából tíz centire emeli fel a fejét és fél percig is megtartja (cirka egy hete tudja ezt a mutatványt), és ez azért nagy dolog, mert a cápa önmagához képest nagy fejjel született. A dokim szerint ilyen fejmérethez 4200 gramm dukál, a mi cápánk meg 'csak' 3300 grammot nyomott kezdetben, úgyhogy tök ügyes. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy még nem volt négy kiló, de már egyedül megtartotta a saját fejét. A cápáról azért senki ne gondolja, hogy ízig-vérig sportember: Fejemelgetés előtt fekszik egy kicsit hason (kinyújtott karokkal és lábakkal), teljesen olyan, mint egy darab fa, hiába böködjük, nem mozdul, szerintem azon filózik, hátha csak véletlenül tettük hasra és pillanatokon belül visszafordítjuk, megkímélve őt az izommunkától, aztán rájön, hogy hiába vár, így bemutat néhány fejemelgetést az ügyességén ámuló és bambán vigyorgó szüleinek, majd ráborul a kezeire és sírással jelzi, hogy vége a gyerekkínzásnak, ő ezt nem csinálja tovább. Ma délelőtt  háton fekve kicsit aktívabb volt a szokásosnál, úgy nézett ki, hogy a kíváncsisága erősebb a lustaságánál, mert addig tekergette a fejét, lendítette a karjait és feszítette a testét, amíg majdnem átbillent a bal oldalára, ki is csúszott a számon, hogy beszarok, kisfiam, ha magadtól hasra fordulsz. A sarj szerencsére még csak babanyelven ért.
A fejét tulajdonképpen a karunkban kezdte el emelni és megtartani, és ha nem vigyázunk, simán lemegy hídba, mert nem várja meg, hogy az általa izgalmasnak tartott inger felé fordítsuk, ha valami felkelti a figyelmét, gumicápa módjára hátrahajlik törzsből. Szombaton épp lekaptam, ahogy tartja a fejét, miközben az apjával pusmog (mint férfi a férfival). Nem tudom, B. mivel képesztette el világító fülű kisfiát: 


Ha úgy alakul, hogy tele a pocakja és ébren van, Andris szemlélődéssel tölti az idejét. A kezével megtámasztja magát az apja/anyja mellkasán, felemeli a fejét és néz ide meg oda, például a fény-árnyék játékért kifejezetten rajong, de a fikusz hatalmas levelei is lenyűgözik. Lustább pillanataiban kezére hajtja a fejét és álmatag tekintettel réved bele a nagyvilágba, közben jóindulatúan hallgatja az apja éspervagy anyja konyhai, előszobai estébé tárlatvezetését. A gyerek itt hétnaposan ábrándozik, költő ülhet így a tó partján, a megfelelő rímeken töprengve:


Andris kézhasználata is sokat fejlődött az utóbbi napokban. Sajnos, még nem mosogat, viszont öltözködés után gyakran a hajához kap, hogy összekócolódott-e, szoptatás közben tésztaként dagasztja a mellemet vagy  fogja, hogy le ne essen vagy kinyújtott ujjakkal simogatja, hogy jó tehén, aranyos tehén, néha szándékosan beletúr a szájába-szemébe, arról meg már volt szó, hogyha szerinte éheztetés esete forog fenn, hangosan cuppog a saját kézfején és megpróbálja felfalni az ujjait. A karjaival egyre koordináltabban csápol, ha jó ütemben bújok hozzá, már egészen olyan, mintha átölelné a nyakamat. Arra is rájött, hogy az a két valami, amiben végződik, az a lába, például a takarót rendkívül precízen rugdossa le magáról, illetve mindig a koncentráció és a döbbenet keveréke ül ki a pocokfejére, ha összepuszilom a lábát, és azon mereng, vajon tényleg a testéhez tartozó valami kapta-é a puszikat. Hasonló módon reagál, ha az apja megpróbálja leharapni puszilgatja a fülét:


Úgy tűnik, a gyerekünk kezdi felfedezni önmagát és a világot.    

20 megjegyzés:

Gogo írta...

Ezt mind emailben tenném, de már írtam egyet, szóval: Andris még mindig nagyon édes, illetve egyre édesebb. Végre van Apa is, meg egy negyed-Anya a képeken! Köszönjük! :)

Csibi, hangosan kuncogtam azon, amit írtál. Nem tudok, mit írni csak annyit, hogy csodálatos. És ígérem, több emailt nem írok :)

csibike írta...

Jöhet a mél nyugodtan, nagyon meghatottál és válaszolni is fogok, naná :)
Ja, én egyik képen sem vagyok rajta.

fuckinsuperhero írta...

Én a Férfid szempilláin hatódtam meg:)

Bocsánat,de akkor is.
Szép,na.

Wattacukor írta...

Gyönyörűséges kisbaba!!! Nagyon kis drágaságos! Az én Bogibabámnak is ugyanígy világítottak/-tanak a fülei. Hajat még mindig nem növeszt, úgyhogy ez egy darabig még így is lesz szerintem.

Gogo írta...

Andrisban gyönyörködés-vakság, bocsánat :)

Elf írta...

az az elmerengős kép egy művészt takar, akárki meglássa :):):)

Macsek írta...

:))) <3

Blabla írta...

Ha ez a Facebook lenne, akkor most lájkolnék... :) :) :) ezerszer, ha lehetne...:):):)

Annyira, édes, aranyos baba!!!

roza írta...

Én még mindig ki vagyok akadva,hogy mennyit fejlődik Andris napról-napra,ez a fotókon is tisztán látszik :)Gyönyörű...
Én csak olvadozok,és én is babát akarok :D:D

Évi írta...

Tündéri :)

Szeri írta...

Jééééééééé, egy darab eddig inkognítóban élő B.:))))))))
Cápandris csak ügyeskedjen is!
Én is mindig megharapdálom Olivér combjait, tokáját. Olyan jóóóóóóó:)
Jó olvasni, hogy milyen jól működik Neked/tek is az ösztön!

dorw írta...

hihetetlen aranyos, olyan, mint egy csepp kis kobold. :) és ha így folytatja, hamarosan nem tudja majd eldugni azt a tokát. :)

engem is mindig piszkálnak azzal, hogy mennyit eszik a gyerek, de nekem sincs fogalmam róla. a lényeg: hogy tele legyen a pocakja a többi meg nem érdekel.

egyébként meg nem tudom, hogy mióta követelmény, hogy az újszülöttes/csecsemős családoknál legyen otthon csecsemőmérleg, légzésfigyelő, babaőr, stb... mert teljesen ezt az érzést keltik bennem, valahányszor rákérdeznek, és néma rosszallással fogadják a válaszaimat. :/

wf írta...

Úha, gyönyörű kisfiú! Nekem a kezecskék is nagynak tűnnek! :)
Nekem olyan, mint egy igazi kis kobold!

Sarasvati írta...

drow: udv a caranya klubban :D (marmint nekunk sincsennek ilyen kutyuk) ha dokinal jarunk merodik a gyerek, egyebkent meg lassan a 62es ruhakba sem fer bele a feneke, ugyh asszem nem ehezik.
Hajra Csibike :) irigyellek hogy igy tudsz irni az egeszrol, en csak elvezem minden pillanatat a dolognak :)(plane mikor a multkor amikor puszit kapott a talpara, meglepeteseben konkretan szemen pisilte magat :D)

Niki írta...

Ez a poszt annyira jó volt, hogy bántam amikor vége lett!:(
Nekem is a merengő kép tetszik!

RneIcus írta...

Édes ez a gyermek, még mindig! Továbbra is imádom ahogy írsz, s meglepődtem B arcszőrzetén :) Valahogy úgy képzeltem, hogy nincs neki :)
Csak így tovább Csibi, nagyon jól csinálod! (ez a mondat utalás az előző bejegyzésekre, így oda nem írok külön :))

Sarasvati írta...

Egy fontos anatarsi bolcselet. Soha ne menj ugy gyerekorvoshoz hogy nem tudod mi varhato, mi kotelezo es mi kerheto... Ja es a legfonosabb h nyisd kis a csibecsorod ha valami nem tetszik es ne legyel akkora balfekmami mint en :((((

Évi írta...

Csodás a bejegyzés is, és a Fiatalembör nagyon sármos.Nagyon.Tetszik.

Egy kérdés.Ha már nem magánügy persze, hogy a kisfiú személyiségi jogait meg ne sértsem.
Mekkora a fejkörfogat amivel született???
Már azért érint érzékenyen a téma, mert nekünk ketteskénk volt nagyfejű.Csodámra jártak, hogy hogy fért ki.Biza.Én meg már annyira beparáztam ezekután, hogy rettegtem, hogy örökre kitágultam.De nem.A buksi pedig gyönyörűűű, bár egy ideig paráztattak a mérettel.

Pusz, Évi

csibike írta...

37 centi a fejkörfogata :)

Sarasvati: Csak nem oltás?

B.-nek általában van arcszőrzete, de előfordul az is, hogy nincs. Folt viszont tuti nincs az arcán, a képen az csak egy árnyék.

fuckinsuperhero: B. utálja, én imádom és remélem, hogy a fiúnk örökölte :)

Évi írta...

Jól van:-).Ketteske ennyivel bújt ki:-)).

Pusz, Évi és köszi