2010. december 2., csütörtök

Bandázik és szellemekkel társalog

Élénk társasági életet él mostanában Andris. Egy-két hete jókedvűen elcseveg az ágy rácsvédőjén található zsiráffal és zebrával, néha az elefánt, az egér és az oroszlán is becsatlakozik, és mindenféléről dumálnak. Az összes állat tök aranyosan mosolyog, nem csodálom, hogy Andris remekül érzi magát ebben a társaságban. Reggelente gyakran ébredünk arra, hogy sarjunk babanyelven magyaráz, kurjongat és röhögcsél az ágyában, még a nyelvét is kidugja nevetés közben, ez nála a legnagyobb öröm jele. Ha odahajolok hozzá és rákérdezek a vidámság okára, csak mutogat a zsiráfékra és titokzatosan mosolyog. A képen épp a pálmafát simogatja, mert barátságos kölyök, a pálmafához is van egy-két kedves szava:


A szellemek meg olyanok, hogy egyedül Andris látja őket. Fő tartózkodási helyük a nappali plafonja, de a lakásban más plafonokon is előfordulnak, ahol lámpa lóg. Azért nem írok lámpafényt, mert például az első reggeli szoptatásnál az elhúzott függönyök miatt még sötét van a nappaliban (a fotelben tudok a legkényelmesebben szoptatni), a fiatalember azonban ennek ellenére a plafonra mered, két másodperc után boldog mosolyra húzódik a szája, aztán jön a vigyorgás, vidám sikongatás, üdvrivalgás (megérkeztek a szellempajtik), én meg hiába meresztem a szemeimet félálomban, nem látok semmit. A lényeg, hogy Andris jól szórakozik a láthatatlan kis barátaival, elnéz a fejem mellett és akár három percen keresztül is elvigyorog, itt-ott lelkesen közbeszúrja, hogy hhheö, hu és , ami andrisnyelven azt jelenti, hogy szuper a buli. B.-vel kezdetben a csillárra tippeltünk, az lehet ilyen vicces, de sötétben nem csillog, ráadásul a gyerek elvileg nem lát el odáig, hiába tűnik úgy. És mégis, valami van ott, valami borzasztóan mulatságos. Úgy belelátnék Andris fejébe, vagy legalább pár év múlva mondja el, minek örült ennyire a plafonon.

12 megjegyzés:

Pocak írta...

Nem biztos, hogy el fogja mondani :D De tényleg jókat tudnak dumálni, nálunk az angyalokkal :D

Névtelen írta...

Én meg valóban hallottam ilyenről, hogy a picik képesek látni valamit/valakiket...
Persze más kérdés, hogy ki hisz, ki nem hisz a földöntúli világban.

Nikletty

Nóra írta...

Jót mosolyogtam ezen a bejegyzésen, mert olyan érzésem volt, mintha Csibimanómról, az Ő szellemeiről és angyal haverjairól szólna. Az ágyában egyébként ugyanez a banda veszi körül. :D

zazie írta...

Az eddigiek alapján (ami pl. az evészetet, az alvászatot, a szülők kényeztetését illeti) Andris és a kislányom mentalitása egészen hasonló. Ez teljesen ok is, mert egy gyerek vagy sokat eszik, vagy nem, vagy átszunyálja az éjszakát, vagy nem. Viszont ez a ki tudja mit lát a plafonon-dolog már nem olyan egyértelmű: a hideg futkos néha a hátamon, hogy mégis minek örül az a gyerek az ágyon hanyatt fekve. Először én is a lámpára gondoltam, de nem, lámpa nélkül is megy a buli.
Egyébként hol lehet ilyen kedves ábrázatú, nemdiznis barikat szerezni? Méteráru/bababolt?

Névtelen írta...

Nekem is ez lenne a meglàtàsom, mint a fenti Nèvtelen-nek..)
A pici babàk, ès macsekok, meg mèg nem tudom kik, kèpesek làtni azt is, amit mi "màr" nem.
Nincs-e vèletlen az ismeretsègi-rokonsàgi kòròtòkben egy szemèly, aki nemrèg hunyt el, ès kedveltetek?

De tènyleg. èn hiszek az ilyenekben.

dorw írta...

szintén zenész nálunk is. :)

Sarasvati írta...

ooo... bocs mindenki kiabranditasert eore is :)
tudomanyosan allitolag a babakok ekkor meg nem annyira tudnak fokuszalni, es a mosoly anyanak szol, csak olyan mintha elnezne mellett :) egyes elmeletek szerint az aurat latjak es a "gloriat" nezik.
De sztem is tobbet latnak a vilagbol mint mi :)

csibike írta...

Meglepődtem azon, amit írtatok, nem gondoltam volna, hogy komoly ez a szellemes dolog, én poénnak írtam, nem vagyok művelt a szellemlátó babák témakörben :)

Sarasvati: Sokszor viszont pont az ellenkező irányba néz és bulizik, ennyire nem fókuszálhat rosszul :)

Edit: Nincs ilyen nálunk :)

zazie: Itt vettük: http://katicabababolt.hu/
Elég nagy a választék és sok a jópofa rácsvédő.

Névtelen írta...

Nálunk is ugyanez a helyzet a szellemek terén és még a rácsvédőnk is ilyen! Milyen népszerű ez az állatsereg! Sokszor nem is felém nézve viháncol és gagyog! Tuti, hogy az angyalkáját látja!:))

Sarasvati írta...

Csibike: irtam h a masik oldalban is hiszek :D

Brigi: mennyivel jobban hangzik az angyalka mint a szellemek :) (komolyan)

Csigamami írta...

Bendének még mindig megvannak a szellem haverjai, pedig állítólag csak 1 éves korukig látják őket. (Aszondják tényleg a hallottakat látják - nekem ez olyan borzongatós)
De néha, pláne így hogy a kis értelme napról napra nyiladozik és kvázi bármit elmagyaráz, amit akar, néha nagyon félelmetes, amit művel. Sokszor még én is odanézek, hátha tényleg van ott valaki csak nem vettem észre, hogy bejött (és felmászott a plafonra... khm...)
a2
ű nag4y

Névtelen írta...

Azèrt nem kell megijedni, az angyalkàk szò tènyleg sokkal baràtsàgosabb, mint a szellemek...:))
Bàr ez is olyan dolog, hogy nem tudhatjuk, gondolom a a babàkok sem ijesztò formàban làtjàk òket (ha igaz) kùlònben nem nevetnènek..

èrdekes dolgok ezek..Sokat utànaolvastam mèg règebben ennek, ès egèsz meglepò dolgokra akadtam.
Csak sajnos a pindurik mèg nem tudnak beszèlni, hogy elmondhassàk, mit is làtnak..ùgyhogy minden rejtèly marad.