2010. december 21., kedd

A hasaló kisfiúról

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, lassan rendeződik Andris és A Szamár kapcsolata, ugyanis A Szamár hajlandóságot mutatott arra, hogy folyamatosan zörögjön (a zörgető szerepében: az anya) és ez annyira felcsigázza Andrist, hogy általában percekig tartja a szemkontaktust A Szamárral:


Katt a képre és akkor nagyobb méretben hasal az Andris, aki egyelőre nem tart ott, hogy saját maga zörgesse a jószágot és közben még hason is feküdjön, ezért van szükség zörgető személyzetre, aki néha lóbálja, néha bukfencezteti A Szamarat, hogy a hasaló kisfiú örüljön. A képeken látható, hogy Andrisnál nem egyértelmű a szimpátia, a kíváncsiság mellett némi bizalmatlanságot is felfedeztem a gyerek arcán, bár azt el kell árulnom, hogyha a Sir a hátán fekszik, A Szamár meg a hasán pöffeszkedik, óvatosan meg szokta simogatni az állat fülét, és előfordult már, hogy megpróbálta bekapni a fejét, ami Andrisnál az érdeklődés biztos jele (vagy az éhségé). 
Az elmúlt egy hétben a cápa háromszor-négyszer annyi időt töltött hason, mint korábban, amikor még kicsi volt ahhoz, hogy elbírja a fejét, és miközben nézem-hallgatom a tornázgató fiamat (kifejlesztette a kezd  elegem lenni a fejemelgetésből üzenetet hordozó sírását), egyrészt büszke vagyok rá, mert nagyon ügyes, rengeteget fejlődött egy hét alatt (én eleve hasra sem tudok feküdni, félek, hogy eldurrannak a melleim), másrészt tisztelem, mert látom, mennyire küzd, hogy minél magasabbra emelkedjen, micsoda melót fektet akár egyetlen fejforgatásba és amíg bírja erővel, nem adja fel a próbálkozást. Gyakran mondom neki, hogy legyen türelmes, mert egyszerre akar emelkedni, a játékért nyúlni és kúszni-mászni, és mérges lesz, ha nem sikerül. Most már ott tart, hogy a kíváncsisága legyőzte a hason fekvéssel szembeni ellenérzését, szíve szerint futna, szaladna, rohanna. Imádnivaló, ahogy torna után kipirult arccal szuszog a karomban. Késő délután és este többet bír fizikailag, mint mondjuk délelőtt, de van olyan is, hogy egyáltalán nincs kedve a testmozgáshoz, ilyenkor mozdulatlanul hever, gyömöszkéli a kezét a szájába és les (bennem meg felbuzog a heves puszilhatnék, de visszafogom magam, tizedére redukálom a mennyiséget, nem akarom elvenni a gyerek kedvét a pusziktól):


Többször is említettem Andrisnak, hogy ő nagy baba, nem tud elbújni a könyve mögé (a paca egy simogatható "szőrös" pók, az a kedvence), a sarj azonban nem hisz nekem. Andris egyébként annyira nagy baba, hogy a hatvannyolcas rugdalózóban már nem tudja kinyújtani a hosszú lábát és a felnőttbaba méretű lábfejét, ezért a fenti képen olyan rugdalózóban hasal, aminek levágtam a lábfejét, Andris pedig zoknit kapott a csülkeire. Akadt itthon két-három hetvennégyes szerelés is, na, azok közül egyik sem jó a gyerekre, úgyhogy karácsonyra játékdömping helyett nadrágokat kértünk Sir Andrew számára, aki minden jel szerint az óriáslábúak nemzetségéből származik.

14 megjegyzés:

Anita írta...

azok gyönyörű méretek:) Az én lányom 4,5 hónapos és most hordja a 68-as ruhákat:)
Andris igazi férfi, és gyönyörű:)

dorw írta...

nálunk is hasonló problémák voltak/vannak a lábakkal. :) van még néhány nagy méretű 68-as rugi, amit pár hete vontam ki a forgalomból hatalmas szívfájdalommal, mivel nagyon szép cuccok. (enyémgyerek úgy 3-4 hete 74-es cuccokban feszít, szóval ezek tényleg nagy 68-as ruhák) meg sok csinos body is van. kéritek egy részüket vagy egészüket? meg van lábfej nélküli is. (igaz, ezen feszít egy Tigris, de annyira szép a ruha, hogy még ezt is megbocsátottam neki :P)

dorw írta...

ja, és tök sokat nőtt a haja! meg igazi fiúgyerek, ha a pók a kedvence. nálunk egy Laller névre hallgató gumikrokodil a legkedvesebb rágóka. :)úgy néz ki, mint egy eleven gekkó. :P

csibike írta...

dorw: 68-asból? Megpróbálhatjuk :) Igen, lassan a szemébe lóg.

Anita: Jó az úgy, a lányoknak nem is kell 46-os láb, nehezen kapható rá tűsarkú :)

dorw írta...

oksa! akkor majd mailben/telefonon megbeszéljük, hogy hogyan tudnak hozzátok eljutni a holmik. :)

Elf írta...

az Andrisoknak micsoda értelmes szemeik vannak manapság :):):)

Szandii.♥ írta...

eljön majd az idő,mikor 46os tornacsukát kell majd felhajtani...ha a 15 éves unokaöcsémből indulok ki akkor van még 13 éved :D

wf írta...

Tüneményes! És ahogy a könyvecske mögül kukucskál.... :)

csibike írta...

wf: Nagyon huncut tud lenni :)

Szandii.♥: Addig összegyűjtöm a cipőrevalót :)

Elf: A név kötelez :)

dorw: Oké, holnap írok :)

Csapos írta...

Gyönyörűen tartja a fejét őurasága! És nagyon jóképű is hozzá! :-)
teide

Elf írta...

Boldog karácsonyt!!!!

B.Dóri írta...

Boldog első karácsonyt csodaszép Andrisnak és családjának:):):)!!!

roza írta...

Egyszerűen hihetetlenül szép,gyönyörű,és huncut Andris :):)
Nagyon boldog karácsonyt kívánunk Nektek :)

csibike írta...

Nagyon aranyosak vagytok, köszönjük :)Legyen boldog nektek is!