2010. december 15., szerda

Lábai előtt hevernek a nők

A gyerekrészleg várótermében ücsörögve megint rádöbbentem, hogy hoppá, van egy gyerekem. Ezt persze eddig is tudtam, feltűnt, hogy terhes vagyok, meg szültem és elég egyértelmű, hogy egy jó illatú, imádnivaló tejgombóc szuszog a karomban (kaja után beájult), ennyi jelből csak észrevettem, hogy anya lettem, de mégis, néha szokatlan, hogy például ülök a dokinál és nem engem szólítanak, hogy fáradjak be a vizsgálatra, nem is B. nevét mondják, hanem egy kisfiúét, akinek én vagyok az anyja. Az is fura, hogyha valaki a fiús anyukákat emlegeti, eltelik pár másodperc, mire észbe kapok, hogy ja, én is olyan vagyok, ugyanakkor meg teljesen magától értetődő, hogy itt az Andris, úgy simult bele az életünkbe, mintha mindig itt lett volna. 
Az ortopédián izgultam kicsit, most először mentünk olyan helyre, ahol várakozni kell sok más szülővel együtt és fehér köpenyes doki vizsgálja meg az uraságot. A Sir rögtön felébredt, ahogy az apja kivette a hordozókendőből és a páholyként funkcionáló karomban békésen szemlélte a várótermi nyüzsgést (babakocsi érkezése, síró kisgyerek, elguruló pöttyös labda satöbbi), teljesen lekötötte. Nem izgatta fel magát vetkőztetés közben sem, önfeledten röhögcsélt egy szál pelenkában, hol az apjára vigyorgott, hol rám, pedig én ott is elmondtam neki, milyen vizsgálat vár rá (hajtogatják a lábát és ilyenek), de úgy tűnik, a Sir rettenthetetlen, fittyet hány holmi  (lábhajtogatós) vizsgálatokra. Az sem zavarta, hogy a dokinő megszabadította a pelenkájától, barátságosan nézegette, kábé így:


Ezen a képen az apai nagymama karjában mereng, hasonló módon szemezett a dokinővel is, cseppet sem volt megszeppenve, aztán amikor az elolvadt a bájos pofijától és a nyugalmától, a Sir bevetette legütősebb fegyverét, hogy egyszer s mindenkorra lenyűgözze: rávigyorgott, olyan flörtölősen. (Borzasztó huncut tud lenni.) Abszolút bevált a számítása, ugyanis a doki ezután kedves hangon folyamatosan azt mondogatta neki a vizsgálat alatt, hogy milyen szép és milyen gyönyörű (tőlem is hallja eleget, de az szerinte nem ér, én elfogult anya vagyok), ezt pedig imádja Sir Andrew, kimondottan élvezi, ha dicsérik a nők. Akkor sem nyüszögött, amikor hasra fordították, pedig abból itthon mindig balhé van. Egekig hizlalt egóval most a tornagyakorlat is belefért. A csípőjének sincs semmi baja, például a babáktól elvárt angol spárgája tökéletes. Januárban azért ellátogatunk a dévényesekhez, mondja még egy valaki, hogy minden oké, 2:1 arányban majd nem duruzsolja a kisördög a fülembe, hogy detényleg?, detényleg?, detényleg? 
A doki úgy látta, Sir Andrew nem tartja olyan határozottan a fejét, ezért még többet kell hasra tenni, hogy tovább erősödjenek a nyak- és hátizmai. Nem tudom, pontosan mi az elvárt fejtartás két hónaposan, szerintem Andris ügyes: hason majdnem kilencven fokban emeli a fejét, az alkarjára támaszkodva a mellkasa nagyon szépen felemelkedik az ágyról. Ha nem fáradt, egy emelésnél húsz-huszonöt másodpercig is megtartja magát ebben a pózban, néha pedig már azzal próbálkozik, hogy kisujjal nyomja ki magát, mint a nagyon edzett felnőttfiúk. Oda szoktam feküdni Andris mellé, hogy biztassam, látom az arcán (meg hallom a nyekergésén-sírásán), micsoda meló ez az egész. Persze Andrisnak csak jót tesz, ha minél többet gyakorol, bár az érintettet erről még nem sikerült meggyőzni, tegnap is hidegen hagyta, hogy csodálatos csuklyás izommal kecsegtettem. 

8 megjegyzés:

Csigamami írta...

Biztos vagy benne, hogy Dévénybe is vinni szeretnéd? Ott nem fogja senki azt mondani, hogy oké.... Sajnos ez így van. A Dévényesek minden gyereken találnak még "javítani" valót... Csk pár példa a közvetlen környezetemből: Balázska, akinek donga lábat mondtak, pedig makk egészséges, vagy Orchidea, akit 9 hónaposan azzal kínoztak, hogy másszon (javasoltam anyukájának hagyják abba a Dévényt és meglátja pikk-pakk menni fog az magától) valószínüleg nem az én tanácsomra, de abbahagyta és 1 héten belül piruettezett is a kiscsaj. Vagy Tamás nevű ismerősöm kislánya, akit a németek tök rendben találtak, de anyuka olyan sok jót hallott a Dévényről, hogy hazavitte a picurt megmutatni, hogy Ők is mondják minden oké, de sajnos a dévényesek közölték, hogy a csipője nem oké, meg a feje és hogy a lábfejtartása ésatöbbi. Persze anyuka hagyta a fenébe. És a gyerek él és virul Dévény kezelés nélkül is, megy meg a fejét is tudja forgatni, nem sántít, mint ahogy jósolták és még csak nemis csámpás.
Szóval szerintem készítsd fel a lelked, mielőtt Dévénybe mész, mert 99%, hogy találnak még javítani valót Szörségén.
Ez a gyerek gyönyörű, eltűnt az újszülött pocokfeje :o) Most már igazi kishapsis :o) És most ez alapján a kép alapján épp Csirkésklón, pár nappal ezelőtt még apukája volt :o)

Névtelen írta...

Szép ez a gyerek!
Nekem is fura volt, amikor először kellett valami űrlapot kitöltenem a fiamról, az "anyja neve" rubrikánál egy pillanatra megállt a tollam, hogy ide most mit is írjak. :)
BB

sixxty írta...

Sir Andrew nem csak megnyugtató, de most már (még jobban) elbűvölő is. És ez csak fokozódni fog :) És tényleg arisztokratikus ahogy az ujját tartja.

A dévénnyel kapcsolatban biztos van mindenkinek véleménye pro és kontra és Csibike majd mazsolázhat. Mi az ortopédiára rendszeresen vittük a csemetét, mert úgy láttam nincs rendben, hogy a ded még hat hónaposan is kifli alakú és papírom van róla, hogy azért nem fordította a fejét az egyik oldalra mert túl vízszintes a matraca.
Sajnos túl későn találkoztam, de legalább találkoztam egy dévényes gyógytorásszal, így még most - évek múlva is nyomni kell a gyógytornát- mert a gyerek még most is ferde, de rendesen jár és fut.
Szóval inkább legyen most egy felesleges út. Ha nincs vele baj, nem fogják kezelni, nagyon túlterhelt a legtöbb gyógytornász.

Marjann írta...

Komolyan mondom, egyszer szebb ez a gyerek... bemutatnád az unokahugomnak? Szép pár lennének:) (na jó, Sára még csak 2 hetes, de tuti jó parti lenne Szőrnek)

dorw írta...

mindig megdöbbenek, mikor az anyja neve rubrikában a megpillantom a sajátomat. :)

Ildi írta...

olyan cuki kis manó :)

csibike írta...

A rendszer valamiért nem jelenítette meg Magdaléha kommentjét Csigamami hozzászólása után, bemásolom, hátha hasznos másnak is:

Kedves Csibike! Csatlakozom az előttem szólóhoz:-)
Ha ennyire érdekel ez a téma, kérdezd meg a védőnőt, hogy mikor van nálatok mozgásfejlődés vizsgálat. Ilyenkor egy konduktor szokott a rendelőbe kijönni, és a bejelentkezett babákat megnézi. Vagy vidd el hozzá: http://www.blogger.com/profile/08988366765226147916. Őt személyesen ismerem, mindhárom gyerekemet látta. Nem utolsó szempont, hogy ez a szűrés ingyenes, és ha nem látja szükségét nem fog beutalni semmilyen /drága/ kúrára...
pussz: M

A Dévényről eddig csak jót hallottam, meg ott a naivitásom, hogy túlterheltek, csak nem találnak ki valamit a pénz miatt.

sixxty: Túl vízszintes matrac? Hegymenetben kellene lennie vagy hogy? :) Én forgatom Andrist alvásnál, és az ortopéddoki javaslatára pl. áthelyeztem a pelenkázót, hogy ne mindig ugyanarról az oldalról közelítsem meg a gyereket, és a játszószőnyegére is úgy teszem le, hogy mindkét oldalára egyformán dolgozzon.

Marjann: Pár év múlva visszatérhetünk a dologra :)

dorw, BB: Igen, az is fura :)

Évi írta...

Ezzel a fejjel nem uis csodálom, hogy a nők fetrengenek lábai előtt:-)).Írok majd privit.Egyébként én ööö csigamamival értek teljesen egyet.Monjuk egy szűrés nem árt.
Én akkor lettem szkeptikus mikor Ketteskémet/ családon belül csak Nagyfejű/ mindenhova elküldtek...és pont egyezik a buksija Andriséval.Aztán hozzánőtt a buksijához....de azért riogattak eleget.A koponya ultrahangos nyugtatott meg.Onnantól sehova többet nem vittem.
És láám.Okos, szép és nem nagyfejűke.

Pusz, Évi