2011. június 24., péntek

Miért pont én, miért? (Testbeszéd: Széttárom a karomat és tanácstalanul nézek fel az égre, hátha elkapom a Nagy Manitu sunyi pillantását...)

Talán két hete történt, hogy egy nő meg akarta puszilgatni Andris meztelen lábát, és valami lehetett a levegőben, mert aznap hatvanöt perc alatt négy embert kellett udvariasan elhessentenem a gyerek közeléből. Épp a zöldségesnek adtam két doboz málnát, hogy még ezt szeretném, amikor a mellettem álló idősebb nő lehajolt. Azt hittem, az újhagymát tanulmányozza szemüveg nélkül, ezért a hajolgatás, de nem, a csípőmnél csücsörített, Andris lábára akart rácuppanni. Megdöbbentem, pedig nem szokásom. Elhúzódtam, de a nő nem zavartatta magát, nyomult Andris felé, ezért úgy fordultam, hogy esélye se legyen hozzáérni, ami azért nem egyszerű, a gyerek több testrésze is kikandikál a mei-tai-ból. Mit szólna a nő, ha egy másik nő (direkt nem mondok faszit, legyen nő) cuppogna például a tizenéves lánya lábán? Ha ez nem magától értetődő, egy kisbaba piszkálása miért az?
Ma meg egy nyugdíjas nő szólt be, hogy nem fázik az a gyerek? Ötven fokban, bzmg. A piacról jöttünk, Andris is nyári cuccban (ujjatlan trikóban és térdnadrágban) feszített. A mei-tai ugye olyan, hogy a testfelületünk cirka nyolcvan százaléka összeér. Vajon fázott-e rajtam a fiam a júniusi ötven fokban? Nem, vetettem oda a nőnek, kezdjen vele, amit akar, ő viszont várt, hogy most jól elszégyellem magamat és bevallom, hogy de, a fiam a fagyhalál közelében van, és köszönöm szépen, hogy szólni tetszett, én biztos nem venném észre, ha fázna a gyerek. Télen egyébként azzal baszogattak, hogy nem sül meg az a kisfiú? Volt olyan, hogy a kinti pékségnél xy (középkorú nő) azt kérdezte, hogy nem fázik?, bent meg alig tíz perccel később azzal csesztetett zs (nálam fiatalabb csaj), hogy nincs melege? Nem sejtettem, hogy úgy nézek ki, mint egy idióta, aki képtelen gondoskodni a fiáról.
A héten történt az, hogy délután toltam Andrist a babakocsiban és egy bácsi megtorpant az utca közepén és fenyegetően rám szegezte a mutatóujját (tudom, örüljek, hogy nem mást), hogy saját? (Mármint a gyerek.) Teljesen jó fej vagyok, mert nem kérdeztem vissza, hogy mivanbzmg?, hanem gyilkos pillantás kíséretében odavakkantottam neki, hogy igenbzmg. A bácsinak ez nem volt elég, szinte kiabálta, hogy SAJÁT? Ha egy traktor van alattam, tuti áthajtok rajta, a babakocsival azonban kikerültem.
Nem értem az embereket, komolyan nem értem.

Nincsenek megjegyzések: