2012. február 19., vasárnap

Jól áll a kezében a fúró is

Andris végül kapott egy 3-4 éves babáknak való szerszámkészletet, ami egészen pofás kis eszközöket foglal magában. B.-nek mindegyik bolti verzió tetszett, engem négy szempont vezérelt a kiválasztásnál:
a) Élethű szerszámokat vegyünk, mert Andris kapásból ignorálja a felnőttcuccokat utánzó babajátékokat,  kizárólag eredeti dolgokkal hajlandó fúrni-faragni. Ha az apja babakalapáccsal verné a babaszöget a babapolcba, a fiát is nyilván ezek érdekelnék, B. azonban vérkomoly felnőttjátékszerekkel kelti életre a könyvespolcaimat, ergo Andrist képtelenség eltávolítani a vérkomoly felnőttjátékszerek közeléből.
b) Az a)-ból következik, hogy csak olcsó szerszámkészlet jöhet szóba, verne a víz, ha két pillantás után a sarokban kötnének ki a tízezres szerszámok. Kreativitás ide vagy oda, nem akadna egyetlen ötletem sem pölö a babaharapófogó újrahasznosítására.
c) Anyás csavarok is bújjanak meg a készletben, ugyanis a fiam imád ilyesmivel bíbelődni.
d) Öt-hat alapszerszám bőven elég, ezeknek még én is tudom a nevét.
Megtaláltuk az ideális szerszámkészletet, megvettük és itthon Andris úgy kapta meg használatra, mintha az apja vérkomoly felnőttjátékszerei lennének. Hát... úgy tizenöt percig érdekelte a felszerelés (az anyás csavart nekem sem sikerült könnyedén összerakni), aztán elment ügyintézni az igazi csavarhúzókkal. Ahogy láttam, a porszívón csavarozott valamit, amit csak ő látott, de nem akartam nagyon leselkedni utána, tiszteletben tartom a fiam csavarhúzós magánügyeit is. (Apropó, a porszívó bekapcsolása előtt soha ne felejtsem el megrázni a csövet. Legutóbb nem tudtam, mi az a fura zörgés a csőben. A belerejtett csavarhúzó.)
Szombaton úgy alakult, hogy B.-nek ideje és ereje és kedve adódott egy újabb könyvespolcom összeszereléséhez, Andris pedig magától értetődően és izgatottan becsatlakozott a férfimunkába. A babakalapáccsal lelkesen kalapálta a polc hátsó falát (ez a darab talán a legélethűbb), az apja fúrója azonban minden babaszerszámot feledtetett vele, és miután kiharcolta, hogy a kezébe foghassa Az Igazi Fúrót, győzelemittas ábrázattal vonult vele egyik szobából a másikba, közben nagyokat fújtatott, hogy halljuk, micsoda erőket mozgósít Az Igazi Fúró kézben tartásához. A szerelési munkálatok alatt egy percre sem tágított B. mellől, tulajdonképpen mindent megcsinált volna egyedül, ha hagyjuk, és ha tudja, mi a koncepció. 16 és fél hónaposan még nem akartuk ezzel terhelni, majd egy hónap múlva összerakhatja a saját ágyát.





Ügyesen és magabiztosan nyúlt minden szerszámhoz, annyira tudta, hogyan kell megfogni őket, és látszott rajta, meggyőződése, hogy ő itt és most akár az egész világot összerakja nekünk a vérkomoly felnőttjátékszerekkel. B. nehezen tudta elkunyerálni tőle egyiket-másikat, volt olyan, hogy a babaharapófogót ajánlotta fel a saját csavarhúzója fejében (csavarhúzó nem lapult a készletben), Andris azonban az apja kezébe nyomta a babás cuccot (tessék, oldd meg ezzel, apa, ha annyira pöpec ez is, mint ahogy nekem mondod), hátat fordított neki és munkálkodott tovább a felnőtt csavarhúzóval.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Tüneményes a kis ezermester! :)

Elf írta...

:))))))))))

Marjann írta...

Unokaöcsém ilyen. Neki pl van ütvefúrója, nagyon komoly, igaz babaméret, de a hangja.. Amúgy mindegy, ha nincs hangja a gépnek, akkor ő ordít. Volt vagy 3 éves, amikor az utca másik felén lakó nő mondta, hogy olyan kedvesek ezek a gyerekek, de az egyik folyton bömböl.. erre mondta a szomszéd, hogy nem bömböl, csak gépeset játszik. (nyeeeeeeeeeeeeee). Ó igen és két évesen felkapta a fejét: "Valaki flexel."

dorw írta...

nagyon pasiii! :)
reméljük, hogy a többi nagyonpasis dolgot (pl. hogyan kell kényeztetni a nőjét) is ellesi az apukájától. :)

Csapos írta...

Nagyon édes! :-)

Nálunk is időszerű egy új szerszámosláda beszerzése, a korábbiak már kezdenek leamortizálódni. És: soha nem gondoltam volna, hogy ilyet engedek be, de kénytelen voltam bevezetni a szabályt, hogy csak a saját bútorait (műanyag szék, szekrény, plusz kiságy) szerelheti. A teljes tíltás valahogy nem működött, így legalább a felnőtt bútorokat próbáltam óvni.
teide

Majmóka írta...

Tisztára, mint a nagyok! Az utolsó képen nagyon aranyos, ahogy támaszkodik. :-))

csibike írta...

Remélem, a gardróbot már ő rakja össze :) Azért nem rossz, ha három fiú van a családban, valaki csak felfúrja a dolgokat.