2012. május 27., vasárnap

A kisebbik fiú és a gigaalbérlet

Nem könnyű az élet az A betűs gyerekemmel az elmúlt 2-3 hétben, fogalmazott rendkívül finoman csibike, olyan fincsi dolgok csúsznak egybe nála, mint például dackorszak, szeparációs szorongás, fejlődési ugrás, rémálmodás, elválasztás, fogzás, éjszaka üvöltve ébredés és üvöltés-sikoltozás 15-40 percen keresztül, szóval, most nem róla fogok mesélni (egyelőre elég mindezt át-, meg- és túlélni), hanem a kisebbik fiamról. Itt is akadnak súrlódások, főleg a testemen való osztozkodás miatt.
Ezen a héten néhány ismeretlen arról kérdezett kedvesen mosolyogva, hogy mikor szülök, aztán amikor nem kevésbé kedvesen azt feleltem, hogy elvileg két hónap múlva, arcvonásaik belefagytak a mosolyba, szemükbe döbbenet költözött. Tudom én, hogy nagy a hasam, ha nem verném be/karcolnám meg szinte mindig, akkor is feltűnt volna, ugyanis tegnap életemben először ejtőernyő méretű bugyikat kellett vennem. Szűk rám az Andrissal hordott terhesszoknyám- és nadrágom is, mindkettő nyomja a hasamat. Ahogy elnéztem a Brendon 36-os és 38-as daraboktól hemzsegő kismamaruhás kínálatát, egyetlen választásom maradt a következő két hónap kibekkelésére: zsákot húzok magamra.
A szintén megalomán ifjabbik gyerekem majdnem 32 hetes törzshelye most ilyen, kisdobos becsszó, hogy nem két gyerek figyel odabent:


Kábé tizenöt kilót híztam eddig, és nagyon hiányzik az a 65 kiló alatti csibike, aki a terhesség előtt voltam. B. a világ legszexibb és legkívánatosabb nőjének tart (nappal is), én most nem érzem magam annak, fáradt vagyok és szabira akarok menni anyaságból, hogy egy kicsit feltuningoljam magam lelkileg, de hát ez nem az a szabadságolós munkakör. (A hajam nagyon szar, ne nézzetek oda. Még nem tudtam betámadni a fodrászomhoz, pedig gyöngyöket is kapnék tőle, nem csak új sérót.)
Tegnap történt az is, hogy nem működött a lift, ezért a két közepesen súlyos szatyrommal felcaplattam a sokadikra. És nem borultam ki, annak örültem őszintén, hogy nincs velem Andris plusz a kismotorja, vagy adott esetben a tizenakárhány kilós babakocsija. Az anyaság egyébként megtanítja az embert arra, hogy az igazán parányi jó is fontos, baromira kell tudni örülni neki. 
A héten jártam a nődokinál,  aki megerősítette a kórházi ultrahang eredményét, miszerint a kiscápánk két héttel fejlettebb a koránál. Állítólag emiatt nem érkezik előbb, viszont nagy babára számítsunk. Olyannyira, hogy a méretei alapján indokolt lehet a császár, mert a dokim nem akarja megkockáztatni a hegszétválást. Aztán ha már császár, kicsinosítja az előző hegét, ugyanis nem tetszik neki. (Ő csinálta, nem én.) A furaságokról annyit, hogy most is sikerült szétszórtan viselkednie, például megjegyezte, hogy majd vért kell biztosítanunk a szüléshez adott esetben, és kibírtam, nem kezdtem el faggatni, hogy mi ez a többes szám első személy, perpill kismama státusszal bírok, nem végeztem orvosit és vámpír sem vagyok. 
Ja, a ded a legtöbb vizsgálatnál szunyál, amúgy meg ha olyanja van, szanaszét rúgja a berendezésemet:


Andris kilenc hónap alatt nem mozgott annyit, mint az öccse egy hét alatt. Ha valami nem tetszik a kisebbik Sir-nek, addig rugdos, amíg nem fordulok a számára szimpatikus pózba. (Frontoknál viszont szinte mozdulatlan egész nap.) Nem túl klassz, amikor a nagyobbik kint tombol, a kicsi meg bent, ráadásul az utóbbi baba gyakran bordásfalnak nézi a csípőmet, olyan mutatványokat produkál, hogy nem egyszer könnybe lábad a szemem kínomban. Nála tanultam meg azt is, hogy akár tízszer is el lehet rohanni pisilni - 60 perc alatt. 
A dokim képes volt halálosan komolyan azt mondani, hogy pihenjek sokat. Ühüm, egy Andris mellett nyilván ez a legkönnyebb dolog a világon, kacarászott magában csibike. (Nem.) B. mesélte, hogy látott olyan gyereket a játszótéren, akit az anyukája lerakott a homokozó egyik csücskébe lapáttal, formával, vödörrel együtt, aztán két óra múlva kiemelte a gyereket - ugyanarról a helyről. Valamennyire vigasztal, hogy nem vagyok levesbetét állagú, B.-t ugyanúgy kifárasztja Andris mozgékonysága és lendülete akár itthon, akár a játszótéren, mint engem, és B. nem terhes, legalábbis nem tudok róla. 
A kisebbik fiamról van egy mutogatós képem is:

 
A kinyújtott hüvelyk- és mutatóujját kapták le a kórházi ultrahangon, talán a köldökzsinórt fenyítette be éppen, passz. Szeretek terhesnek lenni vele is, csodálatos a tenyerem alatt érezni a porcikáit. Jó lenne úgy várni őt, mint Andrist, abban az idillben, de az anyaság arra is megtanított, hogy nem szabad olyasmire vágyni, amit az adott helyzetben lehetetlen megvalósítani. 
És a legkisebb gyerekünk neve Dávid. Nem titkolom tovább, mert sokan kérdeztetek rá az utóbbi időben, és nem akarom kéretni magam. 

23 megjegyzés:

Vera írta...

az utolsó előtti mondat váratlanul ért, bár pont az UH-képek előtt kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mi lesz a Kiscápa :) a Dávid is tökjó név! :)
a képen pedig 10 évvel fiatalabbnak nézel ki, mint legutóbb! :))

Csapos írta...

Szerintem meg nem szar a hajad, éppen meg akartam dícsérni. (de lehet, hogy szülés után pár nappal más a viszonyítási alapom? :DDD)

Egyébként sok mindent igazán át tudok érezni, még friss bennem az élmény.
Ja, és én nem vagyok 36-os méret, jegyezte meg finoman teide (;-)), lehet ott a Brendonban nagyobbat is találni.

teide

Csapos írta...

Hát, most visszaolvasva: jól feldobhattalak a szavaimmal. :-)

Akkor... hajrá, csibike! ez jó lesz?

t.

Chipie írta...

Anyáááám, ez a gyerek már a hasadban pisztolyosat játszik....:-))) olyan lesz, mint az én legkisebbem, aki a pirítósból is puskát rág ki, hiába próbáljuk elterelgetni a harci irányvonaltól :-)))
Tényleg szép nagy a hasad, az érdeklődőknek-szörnyülködőknek én mindig azt mondtam bájosan mosolyogva, hogy hármasikrek. bizony. :-)

Niki írta...

Csibike, át tudom érezni a helyzetedet! Nekem is hatalmas volt a hasam, 6 hetesen azt hitték, hogy már minimum a 4. hónapban járok. Pisilés-ügy: borzalmas. Mocorgás, forgolódás szint úgy. Mondanám, hogy küldök neked ruhákat, de csak farmerom van, szerintem nem akarsz még pácolódni is. De ha igen, szólj, küldöm!:) Hidd el, nagyon gyorsan el fog menni az a pár hét! Okulva a saját hülyeségemből, mindenkinek-így neked is-azt tanácsolom, pakold be min. 2 héttel korában a kórházi pakkot mint ahogy tervezted!
A Dávid tényleg nagyon szép név!
És szép vagy, és nem is gáz a hajad!

Névtelen írta...

Pont tegnap beszéltük meg a Pasival, ha egyszer gyerekünk lesz és fiú, a Dávid nevet adjuk neki.:))) A hajad egyébként egyáltalán nem gáz, és hidd el még így is sokkal jobban festesz mint én perpill ötvenezer vizsga, szigorlat és egyéb után. :)

Judit írta...

Hát én teljesen elfogulatlanul mondhatom, hogy nagyon szép vagy ezen a képen (is)!

Thia írta...

Bocs, de szerintem is állati jó a hajad! Pont azon gondolkodtam, hogy sokkal jobban tetszel így, mint a hosszú hajjal! Vagy ez hosszú csak fel van kötve? Áhhh, szeritem nem... (jó, persze, azzal se voltál csúnya, de ez tök jóóóó :D )

orsolya írta...

ABCD-család :) a dávid (is) nagyon szép név..

cyborgwings írta...

éjszaka legalább 15 percen át (és ez most tényleg nem költői túlzás) néztem a fotódat, hogy te magasságosszüzanya, mekkora az az albérlet! és még mindig nem dolgoztam föl. :D

ez az orsolya által írt abcd-család annyira illik hozzátok. :))

Elf írta...

szép pocak :):):)

zinajda írta...

szép pocak :) és nagyon szép vagy :) de tényleg :) a hajad is tetszik, nagyon jó :)
és tetszik a Dávid név :)

Névtelen írta...

Tök jól nézel ki, és a hajad is csinos, éppen ezt mondtam magamba, amikor írtad, amit írtad. :)
Mire rájöttem, hogy az utolsó képen hol van a kéz....:)

wf írta...

Szép pocak! :) Nekem is hasonló méretű volt! A pocakban "pisztolyozás" meg csúcs! :D
(Ja, és szerintem is jó a hajad, amikor megláttam a képet, átfutott rajtam, hogy az enyém miért nem lehet ilyen jó?!)

vasasvirag írta...

Szerintem cseréld le a tükröd, mert valami baj van vele. Egyszerűen istenien nézel ki. Mint egy friss, elsőgyerekes, kipihent huszas évei elején járó kismama, aki egészséges, jóltáplált, kisfiút vár.
Vér a csszárhoz: a szülés várható ideje előtt a kórház vérellátója levesz tőled egy kis vért és kikeverik ezzel, meg a rendelkezésre álló vérrel a Te vérednek teljesen megfelelő "vérkoktélt", amit biztonsági tartalékként ott tartanak a szülés alatt végig. (legalábbis nálam így volt)

dóra írta...

csak annyit tudok írni, mint előttem mindeki :) szép méretes pocak, a hajad is tetszik, a Dávid is nagyon szép név!
dóra

miskolczi írta...

1. Szép vagy Csibi.
2. Egyáltalán nem sz@r a tollad.
3. Szép név a Dávid. :)
4. Imádom a krizoizé és a szürke karkötőt (is). :)

dorw írta...

ha ritkábban látnálak belőlem is kiszakadna a "te mit növesztesz a hasadban?!"* mondat. :)

szabadság: ihen, néha nekem is mehetnékem támad. ofkorsz esély sincs rá, meg a lélek se vinne rá (pár óránál tovább), de akkor is.

fincsi dolgok: hát, szerintem ennél rosszabb most egy pár hétig nem lesz. aztán majd kitalálnak valami újat. :)

csibike írta...

Este jövök és válaszolok - ha a Főnök is úgy akarja :)

csibike írta...

dorw: Cápát, mi mást... :)

Ildi: Köszönöm, és szuper :)

dóra: Köszi! :)

vasasvirag: Én csak a dokim szétszórtságától tartok kicsit :) Ezek szerint jó az arc- és szemránckrémem. Fogalmam sincs, mikor leszek újra kipihent. Te az vagy? :)

wf: Kéred a fodrászom telefonszámát? :)

orsi: Köszönöm, majd igyekszem így nézni magamra :) Ööö... pedig direkt nem rajzoltam be, mert olyan egyértelműnek gondoltam, de majd legközelebb firkálok ujjakat.

zinajda: Elfogultak vagytok, és nagyon kedvesek :)

csibike írta...

Elf: Tőlem függetlenül nő :)

csillagvirág: Hát, ha tudnád, milyen nehéz belőni, hogy hol ér véget... Állandóan megkarcolom az ajtókilincsekkel :)

orsolya: Ez így rögtön eszedbe jutott? Jó agyad van :)

Thia: Köszi :) Rövid, de már túlnőtte a vágott fazont, ezért nem szimpatizálok vele.

Neyla: Pedig elfogult vagy... :)

Toothfairy: B. javaslata volt a Dávid meg az Andris is :) Ha megvagy mindennel, remélem, megleped magad egy klassz ajándékkal, igazán megérdemled.

Niki: Az lesz, hogy július elején összerakom a cuccomat, és drukkolok, hogy hétvégén szüljek :)

csibike írta...

Chipie: Ne érezd úgy, hogy sürgetlek, de mikor írsz már végre blogot? :) Tesztelni fogom az ikres választ, kisdobos becsszó.

teide: Jó lesz :) Az itteni Brendonban semmi jó ruha nincs, néha az az érzésem, hogy a selejtet tosszák ide a központi raktárból. Azt is tízezrekért.

Vera: Lélekben a valós koromnál legalább tíz évvel érzem magam öregebbnek :)

wf írta...

Ha nincs túl messze, akkor jöhet a száma! :D