2012. június 28., csütörtök

A duplo nagymestere


Andris és az apukája egyik esti szertartása a vacsora és a fürdés között megejtett közös duplózás (a sarj kezdeményezte ezt is, mint annyi minden mást), ami tegnap reggel rögtön ébredés után folytatódott, innen az álmos gyerekfej. Meg napközben is játszunk, ha van rá igény, meg a nagymamák is szoktak vele duplózni - a labdázás, mesélés, játszóterezés és miegymás mellett.

 
Ezt az autós szerkezetet Andris építette meg teljesen egyedül, és közben arra is figyelt, hogy lyukakat hagyjon az építményben, mert az nagyon izgalmas, ha például a két matatóujja összeér a lyukban.


Eddig csak szálegyenes tornyot varázsolt a kicsi, egyforma elemekből, most már egy csomó dolgot összekombinál, és határozott elképzelése van arról, hová kerüljenek a kisebb-nagyobb elemek. És ez is olyan tudománya, amit magától fejlesztett ki a B.-vel közös játékban, senki nem mondta el ezerszer, hogy ejnye, fiam, ezt ne így, hanem így, és senki nem kapkodta ki a kezéből a duplókat, hogy bemutatót tartson a megfelelő egymásra illesztésből. Apukája tankot, perselyt, vonatot, tengeralattjárót és egyebet kreált (panaszkodott is, hogy nincs elég duplo az igényes tervezéshez), Andris figyelt, próbálkozott-kísérletezett és ennyi, hirtelen építeni, alkotni kezdett, teret engedett a kikívánkozó duplós ötleteinek. 
Állunk a padlón, igen. Az pedig hihetetlenül jó érzés, amikor én az ékszereimmel bíbelődök, a két fiú meg tőlem ötven centire elmélyülten duplózik.

8 megjegyzés:

Katalin írta...

miért is kellene kikapkodni a kezéből, hogy "neígyhanememígy?" ez egy szint, ha valaki nem erőszakoskodik vele? asztem evidencia

:))


mondjuk, vicceltem

csibike írta...

Ha csak a játszótéri dolgokból indulok ki, el nem tudod képzelni, hány szülő akarja megmutatni a gyerekének, hogyan kell helyesen használni a mindenfélét :) És vannak nagyszülők, akik megsértődnek azon, hogy a gyerek pl. egyedül akar játszani és nem vele.

Vera írta...

az öcsémre emlékeztet, aki kezdetben dupló-, aztán legószerelembe esett, és kb. 10-11 éves koráig minden szülinapra, névnapra, karácsonyra stb. legót kért és kapott, és hihetetlen csodadolgokat fabrikált belőle :)

dorw írta...

nem semmi ez a legény! lehet, nem is cserebogár lesz belőle, hanem valami sokkal nagyobb és szebb? :)

Aliana írta...

Nagyon ügyes! :) A dopló (és később a lego) pedig nagyszerű játék :)

Csigamami írta...

Esti fogmosás közben az az érzésem támadt (a fáradtság mellett), hogy csináld meg a szükségest, Dávid kedden kiköltözik....
Ezért ugrottam fel a netre... és akkor látom ezt a gyönyörű Andris fejet :o) Édes ezzel a hajkoronával :o) Megjelent a kisgyerek arc, o-ó, ha egyszer ezt a hajat megnyírod nagyon hapsis lesz....:o)

Elf írta...

lego és duplo a best :)

csibike írta...

Elf: Már rákapott az apja legójára is :)

Csigamami: Á, amíg nem jön a villanyszerelő, addig nem szülök, ez fix :) Nincs szívem levágni a göndör tincseit.

Aliana: Igen és igen, és örülés van, hogy rákapott a gyerek :)

dorw: Az is jó, ha a kicsi cápából szimplán nagy cápa lesz :)

Vera: Ennek nálunk is nagy a valószínűsége, főleg úgy, hogy B. is imád legózni :)