2013. június 16., vasárnap

Csalánkiütés még, aztán ovi is


És ez még csak az egyik karja, basszus. A nyűves epres és málnás kubura nem gondoltam, merthogy biztos annyi bennük az eper, mint tacskóban a dauer. Aham, újabb vörös foltok kipipálva. Andris csalánkiütésében az a jó, hogy nem flórára-faunára jön elő, iksz kaja könnyebben kiiktatható az életéből, mint például a játszótér. 
A Sir abszolút nagyfiúsan veszi tudomásul, hogy egy ideig nem ihat kubut, nem ehet epret, és naponta ezerszer is elmondja, hogy a pijos pöttyöket megmutatjuk dokinéninek, védőnéninek... kapunk oltást, védőnénitől, dokinénitől. A VN és a DN szerdán fog böködni, Dávid a soros szuriját kapja, Andris meg a bárányhimlő ellenit, és bármiben fogadok, hogy arra a kérdésre, miszerint ki kapjon először oltást, a nagycápa az öccsére mutatva úgy válaszol majd, hogy öcsi.
Az ovival meg egyelőre az a helyzet, hogy Andrist várólistára tették, hiszen nincs munkáltatói igazolásom, itthon vagyok a kicsivel. A beiratkozásnál érdeklődtem a bölcsiről is, de ott kijelentették, hogyha a tesójával itthon maradok, semmiféleképpen nem veszik be. Mondjuk, Andris halálra unná magát a bölcsiben, semmiben nem tudna fejlődni. 
8 gyereknek kellene lemondania az óvodát ahhoz, hogy bekerüljön. Nem túl sanszos a dolog, főleg úgy nem, hogy az istenek egyáltalán nem fogékonyak az univerzumba kisugárzott pozitív gondolataimra. Az biztos, hogy keresek neki valami közösséget, egyrészt csanát vagy hasonlót, másrészt tornaklubféleséget, mert borzasztó ügyes és rengeteg az energiája. Andris imád gyerekek között lenni, a játszótéren is mindig bandázik, pl. a csajos témákba belefeledkező idősebb lányokkal is. Nem zavarja, hogy nem ismeri őket. Mindenkivel kommunikál, minden gyerekkel játszani akar. Lételeme a (gyerek)közösség, emiatt sajnálom nagyon, hogy októbertől nem mehet oviba. Máshová (ami amúgy messze van) nem akarom beíratni, hiszen jövőre középső csoportosként az összes pajtásával találkozik. Jó, hogy Dáviddal komolyabb játszós műveletekre is sort keríthetnek nemsokára. És szeretném kihasználni ezt az utolsó közösen töltött egy évet. Hamarosan mindkét fiú elég nagy lesz ahhoz, hogy mindenféle klassz programot szervezzek/szervezzünk nekik, végre nekivághatunk a nagyvilágnak.
B. amúgy nem járt óvodába (így alakult, ezt mesélte az anyósom, hiába szerették volna óvodába járatni a gyerekeket, nem lehetett bizonyos okok miatt), és ez egy csomó problémát okozott az ő kis életében iskolásként, meg felnőttként is érezte a negatív hatásait az óvoda hiányának. Én sem akarom magam mellett tartani a gyerekeimet, kell nekik a kortárs közösség, és elsősorban nem a versek, mondókák meg egyéb kitudtöbbet izék miatt. (Rosszul vagyok bekötve valószínűleg, de nem izgat, hány mondókát tud a fiam.)
Szerintem nem lesz egyszerű a következő egy évem sem. 

6 megjegyzés:

teide írta...

Sajnálom, hogy nem jött össze az ovi, biztosan jó lett volna mindannyiótoknak.

dorw írta...

tőlem nem kértek munkahelyi igazolást. anniyt kérdeztek, hogy várnak-e vissza a melóhelyen.

az a nyolc fő nem olyan sok, hátha sikerül. :)

Aliana írta...

Drukkolok, hátha mégis sikerül :)

Nikletty írta...

hát sajnálom, hát nem fog nyugtatni amit írok... ez lakhelyi sajátosság is, vidéken azért ennyire nem szűkek a korlátok, ám az törvényi előírás, hogy GYED mellett nem lehet bölcsibe a gyerek... van ahol vidéken ezt valahogy át is hidalják (mert ott meg valahol kevés a gyerek), és mire jön a második az első bölcsis lesz... de ezt persze meg nem szabad reklámozni...

S igen, kell nekik a gyerektársaság, már csak azért is, én is látom Linán, hogy úgy kb 1évet ahogy betöltötte, hogy nem vagyok neki elég, nem bírom úgy annyit lekötni, kell a változatosság, ha egy napot itthon kell töltsünk a nap végén már "Kijön" rajta...
Kell hogy legyen sok lehetőség arrafelé, én Linát elér régóta kerekítőre, játszóházba is cipelem (ezek neked pont nem jók tudom), most már bölcsibe is be-bejárunk (nálatok szerintem erre sincs mód a teltházak miatt...)

Hát azért én drukkolok hogy halljon meg az Univerzum :D

E írta...

Egyszerűen nem érem fel ésszel, hogy miért gondolják a törvényhozók, hogy mert te úgyis otthon vagy a kicsivel, a nagyobb gyereknek nem lesz szüksége óvodára! Már sokszor hallottam ilyen esetet, és azóta is ki vagyok akadva. Sajnálom. :(

csibike írta...

Eszterke: Majd augusztusban kiderül a végleges helyzet, bár ha adódik visszalépés év közben, akkor is vesznek fel gyereket. Nagyon remélem, hogy Andris mégis óvodás lesz :)

Nikletty: Itt elvileg helyhiány van, de pölö velem szemben előnyt élvez az is, aki csak a kerületben dolgozik, de nem lakik itt. Az ő gyerekét simán ide veszik fel.
Én is szerettem volna pl. Kerekítőre vinni Andrist, de pont alvásideje volt abban az időben, illetve két gyerek mellett ez nem fért be sehová, bőven elég összehangolni a napirendjüket :)
Még nem tudom, hogy fogom megoldani, hogy eljusson társaságba, ha nem veszik fel.

Aliana: Köszönöm szépen :)

dorw: Itt elvileg nézik, és aki csak bemondta, de nem megy vissza mégsem és nincs igazolása, annak nem veszik fel a gyerekét, bár azt nem tudom elképzelni, hogyha már beszoktatta a gyereket és utána nem tudja bemutatni a papírt, akkor kiteszik a gyereket.

teide: Meggyőződésem, hogy a hiszti egy része abból fakad, hogy több korosztályos ingerre van szüksége :)