2014. október 18., szombat

Ööö... nos... megint betegek vagyunk

Ez a második kör az ovi elkezdése óta, szeptemberben már volt egy lájtos valamink. Aztán Andrisnak egy napra 38 fölé ment a láza, később meg jött ez a mostani izé. Tegnap hívtam ki másodszor a gyerekdokit, mert egyre csúnyábban köhögtek a cápák: Az egyik gyógyszernél kihagyott egy fontos infót, ezért nem tudtam úgy adagolni, hogy meggyógyuljanak a gyerekek. Fákkk. Andris jövő héten sem mehet oviba, jippííí, sőt, a levegőre sem mehetünk ki két napig, jippí-jippí. (Az erkélyen azért berendeztem egy bázist nekik hónapokkal ezelőtt, nagyon szeretnek ott mókolni, főleg a Dávid.) Igazából "csak" csúnyán köhögnek, se láz, se semmi más, ergo töretlen energiával és rendszeres kakaskodással viszik végig a napokat - én majd akkor pihenem ki magam és gyógyulok meg, ha Andris újra oviba megy. 
Nem tudom, mi van idén Andrissal, nem hajlandó bevenni a legízetlenebb gyógyszert sem. Mindent beleraktam valami gyümölcslébe, hogy gyorsan lecsússzon, Andrisfiam azonban két minikorty után hisztiben tört ki, hogy íze van és hányni kell. Eddig homeós cuccokat kapott a gyerekdokitól, pénteken viszont antibiotikumot. Dávid is. Szóval, ezekkel már nem lehet cirkuszolni. Nem éreztem úgy, hogyha lefognám, B. meg kifeszítené a száját és beleöntené a gyógyszöszt, az megoldás lenne. Attól tartottam, hogy az önhergelésnek köszönhetően kihányja, meg féltem, hogy félrenyeli. Semmiféle megoldást nem fogadott el, csak azt hajtogatta, hogy nem kell neki a gyógyszer. Kábé 5 ml-es adagról beszélünk kétujjnyi almalében elkeverve. Na, az antibiotikumnál aduászokkal felvértezve nyomtam a gyerekek kezébe a gyógyszeres poharat (szintén 5 ml-es adag, kétujjnyi gyümölcslében): Dávidot először kedvesen megkértem, hogy igya meg az izémizét, mert csúnyán köhög, erre ivott egy parányi kortyot, aztán közölte, hogy hányni kell. (A bátyjától mindent villámgyorsan eltanul, igen.) Mondtam neki, hogy kidobom a takaróját a kukába, ha nem issza meg rögtön. Mivel kukásautó-rajongóként tökéletesen tisztában van a háztartási szemét útjával a szeméttelepig, némi könnyezés után felhajtotta a nedűt. A takarójával alszik, az tabu. Andrisnál ez az eredmény tizenöt perc terrorba került: Neki azt a lehetőséget lobogtattam meg, hogy a biciklijét dobom ki a kukába, illetve egy csokis sütit tartottam a közelében, hogy az is rá vár. Egy csomó játékát nyugodtan kidobhatnám, nem érdekelné, a mesenézés tiltása sem, viszont a bicikli szent. Minden egyes apró korty után könnyáradat, dráma, hiszti, de tizenöt perc alatt csak megitta az adagját. Beleizzadtam. Még három napon át bele fogok izzadni, plusz a Normaflore-t valahogy az italukba kell kevernem (naponta egyszer), és a sprécuccot is fújni kell nekik (naponta háromszor, fejenként!). 

6 megjegyzés:

teide írta...

Óh, ez nem egyszerű. Nálunk általában beveszik, de volt már lefogás és szájba öntés (muszáj volt).
Jobbulást mindenkinek!

Macsek írta...

Normaflore helyett nem lehetne protexin juniort adni, cukorkának álcázva? Az sárga, pez-ízű rágó tabletta. Én simán azt mondom, hogy semmi baj, ha nem veszik be, akkor irány a kórház, és a doktorbácsinéni beadja, mert fontos.

a mesélő írta...

Ó, pont mint macs és teide, minden megoldás volt már és persze zsarolás is. Nagy könnyebbséget az jelent majd nektek,ha kaphatja tablettában az antibigyót, azt ezerszer könnyebben beveszik, mint a keserű vackokat. A normafloret meg add nekik oda, hogy kiszívhassák a fiolából úgy finom majd meglátod. Amúgy én sokáig a kádban ( fürdés közben ) adtam be nekik gyógyszeradagolóval az antibiotikumot vagy ők maguknak és rögtön ihattak rá és mindig nagyon meg kellett tapsolni őket. Azért a kádban, mert ha köptek, akkor azt ott tegyék ne a konyha közepén:)

Dorci írta...

A lázcsillapító 5ml-es adagoló fecskendőjével. Azt a legösszeszorítottabb fogsoron is át lehet préselni, és egy nyomásra bent van a teljes adag. Másik kézben a narancsleves pohár. És persze a jutalom ;)

dorw írta...

nálunk két napig balhé van miatta, aztán már csak a gyógyszer bevételét követően van teátrális vélemény nyilvánítás az ízéről.

csibike írta...

dorw: Hát, azt hiszem, mi szintet léptünk :)

Dorci: Végül megoldódott a helyzet, remélem, soha nem kell a fecskendő :)

a mesélő: És ha háromszor kellett gyógyszeres cuccot inni, háromszor tetted őket a kádba? :)

Macsek: Nem jó a Normaflore? Képzeld, Andris lazán közölte, hogy jó, nem veszi be a gyógyszert, menjünk a kórházba :) Nekem ez eddig aduász volt, de most egyáltalán nem vált be.

teide: Úgy néz ki, a lefogást megúsztuk :)