2010. február 13., szombat

Ebben a bejegyzésben háromszor megijedek

Ijedtség I.
Ha jól emlékszem, február harmadik napján olyan reggel kilenc körül döntött úgy a beépített életvezetési tanácsadóm (értsd: a lassan egycentis nagyfiú/nagylány), hogy MOST szépen abbahagyom a munkát, elég a heroikus reggeli ébredésekből és az egész napos melóból, ideje nyugodtabb körülmények közé helyeznie engem. Mint kiderült, a gyerek rém komolyan értette ezt a MOST-ot, ugyanis pillanatok alatt annyira rosszul lettem a munkahelyemen, hogy a főnököm taxival szállíttatott haza. A taxis némileg ijedten nézett rám: sápadt voltam, ziháltam, alig kaptam levegőt és folyamatosan a szám előtt tartottam a kezemet - talán abban reménykedtem, hogy ha hányok, biztos marokra tudom fogni a kikívánkozót és lendületből kivágom az ablakon. (Félájulatban épp nem jutott eszembe zacskót keresgélni a szobámban.) Igyekeztem bizalomgerjesztő mosolyt küldeni a taxis felé, aztán elsuttogtam neki, hogy nyugodjon meg, nincs semmi baj, csak kismama vagyok és lehet, hogy hányni fogok. Szegény taxis szeme kistányérnyira kerekedett, riadt pillantással felmérte a csilivili Mercijében általam okozható kár lehetséges mértékét, aztán habozás nélkül a gázra lépett és a lehető leggyorsabban hazahozott. Gondolom, évtizedeket öregedett a hazaút húsz perce alatt. Itthon minden eleganciát nélkülözve bekúsztam az ágyba és estig aludtam.

Ijedtség II.
Másnap reggel hőemelkedéssel ébredtem, fájt a torkom, köhögtem, folyt az orrom és rázott a hideg, szóval, messze nem voltam partiképes állapotban. Utálok beteg lenni, nem is szokásom, csak azért nem merültem el sanyarú sorsom legmélyebb bugyraiban, mert önsajnálat helyett aludtam. Éber pillanataimban viszont azzal a drámai ténnyel stresszeltem magam, hogy úristen, LÁZAS KISMAMA vagyok, mi lesz most, hiszen csak vészhelyzetben szedek gyógyszereket vagy akkor sem, anno a kificamodott csípőm miatti oltári fájdalmakat is hősiesen tűrtem. (Személyiségem erőteljes önkínzó vonulatába most ne menjünk bele.) A dokim előző nap papíron is megerősítette a terhességemet, egészen pontosan a veszélyeztetett terhességemet, úgyhogy a háziorvosom ennek szellemében ajánlott lázcsillapítót és pihenést. Miután emlékeztettem magam arra, hogy van háegyenegy elleni oltásom, illetve több emberrel (köztük kismamával) konzultáltam a borogatásos hőcsillapító módszerek mibenlétéről, úgy döntöttem, akár meg is nyugodhatok. S lőn. Aztán néhány nap alatt meggyógyultam.

Ijedtség III.
Érdekes, nem félek a vetéléstől, sikerült feldolgoznom, nincs bennem semmi rossz érzés és hiszek abban, hogy most nem lesz semmi baj, minden rendben odabent, ennek ellenére ma hajnalban sikerült azt álmodnom, hogy elvetéltem, az előszoba merő vér, mint egy mészárszék, a gyerekem ott fekszik a vértől iszamos földön, kis átlátszó valami a zsigerek között, belőlem meg ömlik a vér. Rettenetesen zokogtam álmomban, arra ébredtem, hogy B. keze az arcomhoz ér - elalvás előtt megsimogatott. Hirtelen nem tudtam, hol vagyok, annyira valóságos volt az álmom, úgy éreztem, nem kapok levegőt, ömlött a könny a szememből, nem tudtam, milyen nap van és B.-nek nagyon sokszor el kellett mondania, hogy tényleg nem vetéltem el. Borzalmas volt, úgy látszik, a tudatalattim azért tartogat meglepetéseket. Lehet, elalvás előtt egyelőre hanyagolnom kellene az okos könyvek szülés live című fejezeteit, harmatos lelkivilágom nem érett még meg ezekre a képekre. Továbbra sem félek a vetéléstől és nem vagyok hajlandó minden pillanatban remegni a gyerekünkért, úgyis az történik majd, aminek történnie kell. Van, ami ellen úgysem tehetek semmit. (Kéz - és lábujjakat csuriba, kedves olvasók, némi drukkot szívesen veszünk.) 

25 megjegyzés:

Negra írta...

Drukk-drukk-drukk-drukk!
És Csibike!
Száműzd messzire a rossz gondolatokat!
Én is épp úgy jártam, mint Te, az első, várva várt babám 12 hetes volt, mikor a genetikai UH-on közölte az orvos, hogy a magzat nem él.
Kemény volt, de mikor ismét terhes lettem, CSAKAZÉRTSE! nem voltam hajlandó arra gondolni, hogy bármi baj történhet.
A negatív gondolatoknak (IS) teremtő ereje van, úgyhogy csakis szépre, és jóra, és NEMLESZSEMMIBAJ!
Okés?! :)
( most 2 veszedelem kis terrorista gyepálja az idegrendszerem, úgyhogy bejött nekem az élet....! :D )

1 írta...

a tudatalatti álnok kis jószág... nekem is volt már ilyen életszerű álmom, na abból visszatérni... és tudatára ébredni, hogy csak álom, azért jó dolog...
csak szép dolgokról olvass, pláne alvás előtt :) persze, hogy nem lesz semmi baj! miért lenne? :)

Vica írta...

csibi, ennél nagyobb rendben nem is lehetnének a dolgok:
1)első harmad rosszullétei
2)a baba befogadására felkészülő test direkt legyengíti magát
3) lelki anyaság szinte azonnal (az aggodalom, ami az ember élete végéig már vele marad:) )

Csak így tovább;)

Bejci írta...

Csibike!

Ügyes KisCsibeMama vagy Te, a Csibebaba meg jól kapaszkodik és minden rendben lesz! Anno én is mindig ijedeztem, mert nem tudtam mi a természetes "fájdalom" és mi nem az! És egy csomószor álmodtam vetélésről, betegségről, bajról... ilyen az emberi elme... álmunkban dolgozzuk fel félelmeinket- is- , belegárgyulnánk, ha nem így lenne! De az ijedtségek és a kb. 8-10 álombelivetélésem ellenére most itt szaladgál mellettem az ÉN CSODÁM! Úgyhogy - ahogy az én házidokim mondaná: előre a Baba felé! :)
Mennek a MEGAHIPERSZUPER DRUKKOK.. megállás nélkül...

Macsek írta...

Csibe,

Vicának tök igaza van!!!
kiegészítve:
- hőemi tök normális+ legyengült immunrendszer is
- homeopátiás gyógyszert bátran szedhetsz, ha szükséges!
- Ha agyerek pihenni küld, akkor vedd komolyan. Ha van rá módod, akkor lóbálj otthon mennél többet. Az első harmad múltával elmúlik a hányás+álomkór is, viszont energia és szerelemhormon tömegek jönnek a helyére ;)

++++++++++++++++++

csók

macs

hibiszke írta...

nagyon drukkolok nektek és csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy csak pozitívan szabad gondolkozni! minden rendben lesz Csibi :)

SefiRia írta...

I. A taxis le van szarva.
II. Legközelebb – bár bízunk benne, hogy nem lesz – ha meghűléses vagy hasonló betegséget észlelsz magadon, semmi esetre se antibiotikummal (a háziorvosok is tévedhetnek) kúráld ki magad, mert azzal, bizony árthatsz a magzatod-gyümölcsének (főleg az első hónapokban). Nekem a csipkebogyótea tökéletesen bevált, amikor terhesen influenzás lettem.
III. Nagyon jól teszed, hogy nem félsz a vetéléstől, nincs is mitől félned... sok folsavas (pl. spenótot, paradicsomot) zöldséget egyél, mert például (és nem ijesztgetés kép) a folsavhiány okozhat vetélést. Sokat sétálj friss levegőn (bár én vidéki könnyen beszélek), és tedd magad többször vízszintesbe, hogy ne nyomd a kicsikét. Nem vetélhetsz el! (És ez parancs).

dorw írta...

az álmokról én is mesélhetnék. majd... :)

paradicsom: hm... lehet, hogy ezért kívánom ilyen elképesztő módon a paradicsomot bármilyen formában?

oximoron írta...

... es még mindig bőgök!
annyira örülök nektek. szerinted hulye-e vagyok?
:)

Sarasvati írta...

Csibike: en ilyet nem almodtam, ugyhogy igazan nincs miert aggodnod :) bezzeg magamrol rendszeresen :( de szererncsere meg nem vagyok akkora medium hogy minden almom teljesuljon :D

Névtelen írta...

Szia Csibe!!


Olvaslak már réges rég, lopakodó üzemmódban. NADE most nem bírtam magammal és be kell kommentelnem, hogy mennyire nagyon drukkolok Nektek. Én magam is hurcolok magamban egy 17 hetes nokedlit és minden nap parázok valami miatt, ha éppen minden oké és semmi tünetem nincs na akkor attól vagyok halálos aggodalomban:O) A kizárólag pozitív gondolatok nálam is csak nagy rákoncentrálás után jönnek..ha jönnek, de ez így normális....Úgyis minden rendben lesz!!! Millió pusssz és Nagy drukkk. Mackófül

Picike írta...

Csibi! Csak ugyanazt tudom mondani, amit a többiek, hogy eszeveszettül drukkolok, hogy minden rendben legyen! Ezt az álmot meg olvasni is borzasztó volt. Amikor történt, ami történt, akkor Veled együtt bőgtem pár napig, pedig nem is ismerlek! Légy vidám, mert akkor az a babóca is az lesz és örömmel akar bent maradni! :-))

Elf írta...

iszonyatosanerősenszurkolok.... annyira ügyesek vagytok! majd meglátod nemsokára :):):)

zebrina írta...

Nem lesz semmi baj, mindig a józan eszedre hallgass, az van neked. :)

Niki írta...

CsibikeMami, nagyon-nagyon szorítok! Olyan szépen feldogoztad az előzményeket, hogy ez most tök rendben van, ennek így kell lennie. Talán ez segít még jobban felejteni a múltbéli eseményeket! Szülés live-ot felejteni, inkább olvass valami mást, biztos van a tarsolyodban egy extra cool könyv!!!!

csibike írta...

margelis: Elfelejteni nem akarom, véres képeket viszont nem fogok nézegetni :)

zebrina: Igenis :)

Elf: Ööö... azért egy kis időt kérek, még olyan cirka hét hónapot :))

csibike írta...

Picike: Mert nagy szíved van :) Köszönöm neked is! Nagyon igyekszem vidám lenni két rosszullét között :)

Orsi: Üdv itt :) Már szeretnék 17 hónapnál tartani. Vigyázz magadra te is, meg a nokedlire is tessék vigyázni :)

Sarasvati: Azt álmodtad, hogy terhes leszek vagy vagyok? És mikor, te boszorkány? :) Én a foganásra mantráztam rá :))

csibike írta...

oximoron: Erre nem tudok igen-nel felelni, mivel nekünk örülsz :)

dorw: Kíváncsi vagyok :) Passz, ezeknek (még) nem olvastam utána.

SefiRia: Nem szedtem be végül semmit, bíztam a szervezetemben, de köszi a tippet :) Igenis.

JuditAu írta...

drukkdrukkdrukk!

csibike írta...

hibiszke: Köszi szépen :) Most néha nem megy olyan könnyen, de majd gyúrok agyra :)

Macsek: Legyen így, energia jöhet, szerelemhormonból meg soha nem elég :)) Homeopátiában abszolút nem vagyok otthon.

Bejci: Köszönöm :) Azért nagyon remélem, hogy nem lesz több ilyen álmom.

csibike írta...

Vica: Szuper, jó hírek :))

Macskusz: Fel sem merült bennem, hogy a tudatalatti így összekombinálja a dolgokat :)

Negra: Ébren teljesen jól vagyok, csak a rosszullétek ne lennének - meg a kihízott nadrágok :)
Kellenek a veszedelmek ;)

csibike írta...

Judit: Köszönöm neked is, nagyon aranyosak vagytok :)

Bejci írta...

Csibike: Azért 17 HÓNAPNÁL ne akarj tartani! SZép,szép a várandós lét, de azért elég belőle 9 hónap! :)
Na jó, csak gonoszkodom... az elírást betudom az álomkórnak! :)

csibike írta...

Abszolút jogos, elírtam :)

Elf írta...

a következő 6 el fog hussanni, az utolsó meg jó hosszú lesz :)