2010. február 16., kedd

Nem vagyok a magam úrnője

Balgán azt reméltem valahol mélyen legbelül (pont ott a gyerek környékén), hogy a vasárnapi koncert fordulópont lesz émelygős-alvós életemben és hétfőtől kezdődik az 'üde vagyok és friss és kipihent' projekt. Aha, persze. A jó közérzetből pár óra adatott meg, egyébként minden maradt a régiben, például tíz-tizenegy óra alvás után megreggelizem a két szelet paradicsomos-vajas kenyeremet, aztán visszatérek az ágyba, annyira kimerít az a néhány falat. Soha nem hittem volna, hogy elfáradok az evésben. Gondolom, nem ez lesz az utolsó ilyen élményem.
A fizikai gyengeségem szintén meglepett. Ami engem illet, én egészen határozottan úgy terveztem az itthoni kényszerpihenőmet, hogy majd sütök, főzök, takarítok, barkácsolok vagy ilyesmi, és csak úgy hébe-hóba szundítok vagy hányok egyet, mondjuk, két fordítás között. Ugye, nem kell részleteznem, hogy alvás vagy émelygés közben mennyire lehetetlen például konyhatündérkedni, ablakot mosni, üvegmatricát festeni? A távolságokkal szintén gondban vagyok, tizenöt-húsz perc séta kiüt, úgy érzem, mintha a Himalája meghódításával kellene megbirkóznom, még a serpáim szemrehányó pillantásait is látni vélem.
Az alvás persze nem pihentet, az elmúlt két hónapban talán egyszer ébredtem úgy, hogy tyű, tele vagyok energiával, de lehet, hogy egyszer sem. Hajnalok hajnalán többször elvánszorgok a vécére és ez legnagyobb ámulatomra nem függ össze azzal, hogy mennyit ittam elalvás előtt. Két korty víz után is simán produkálom a Niagara-vízesést. A második kör szinte hihetetlen: Abban a biztos tudatban ülök a vécére, hogy a Niagarának köszönhetően már nyálam sincs, nemhogy vizeletem, erre jön egy újabb adag, például a Balaton. 
A mindennapi táplálkozásom sem mentes a meglepetésektől. Itt is ivadékunk irányít, természetesen. Bár szeretem a finom ételeket, az egyszerűbb, semmi extra kajákkal sincs gondom, viszont amikor a sarj arra kényszerít, hogy vegyem meg a mirelit bélszínrolót, amibe mindenféle szemetet beleapplikáltak és süssem ki olajban, na, akkor azért hőbörgök. Ja, krumpliból is azt a mirelitvackot kellett venni, amit aztán ketchupba tunkoltatott velem. (Nem magát a mirelites zacskót, a kisütött krumplit.) A mennyiségekkel sem szimpatizálok mostanában, nem bírok harminc percen belül két tányérnyi levest megenni. Azaz kiderült, hogy mégis, de lelkileg nem jó érzés, lélekben már vagy tíz pluszkilót hurcolok magammal. Nemterhesen csak néha ettem sokat, például családi összeröffenéseken egyetlen hatalmas gyomorrá vedlettem át (és milyen jó volt!), de utána hetekig szolidra vettem a táplálkozást, gyógyteákkal tisztogattam a belsőmet, esténként már nem ettem, ilyenek. Most meg zaba van, cirka ötször egy nap. Meg székrekedés és gyomorégés - nem ötször egy nap, folyamatosan.  
Azért jól vagyok, köszönöm.

16 megjegyzés:

Loihi írta...

Jáj. Nekem csak akkor nem volt hányingerem, ha telezabáltam magam. Visszagondolva szinte folyamatosan ettem- Amit megláttam, már tömtem is befele, mindegy kinek a tányérján volt. :-)
Pár hét és jobban leszel. (Vagy nem.- ez a pesszimista énem volt bocsi.)

Elf írta...

imádlak olvasni :D már csak 7 hónap!!! :)

Bejci írta...

Átérzem! Én az első harmadot végigaludtam... a szó szoros értelmében! De nyugi: Nemsokára jön a 2. trimeszter (vagy szemeszter :)) , ahogy az egyik ismerősöm nagymamája mondaná)... na akkor majd üvegfesthetsz, konyhatündérkedhetsz, barkácsolhatsz, mert szétvet majd az energia!

Negra írta...

Figyelitek, milyen kis cseles a csajszi?
Szegény kis pocakbébijére fogja, ha valami bűnt követ el, és olyat eszik, ami... :P
:D :D :D

dorw írta...

hihi, ezt mind ismerem! nekem kb. 14-5 héten csökkent az éjjeli wc látogatásom egyre, 20-30 lépcsőfok előtt már mmeg kellett állnom erőt gyűjteni, nem csak lélekben.

én az első harmadod gyakorlatilag tejeskáávén, narancson és paradicsomon éltem túl, mást nem nagyon kívántam. (na jó, az első időben a töltött káposzta volt a kivítel :P) ettől függetlenül a székrekedés párszor nekem is okozott gondot, így elballagtam a gyógyszertárban, elmondtam, hogy mi a helyzet, és kaptam szirupot. nekem bevált, és elég volt csak esetenként alkalmazni. a maradékot nemrég dobtam ki. (ha erre adod a fejed kezd nyugodtan a legnagyobb dózissal, így is kellett 8-10 óra)

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/LAEVOLAC-LAKTULOZ_670_mg_ml_szirup/908

ja, és fel a fejjel: MINDENÉRT a gyerek a felelős! :D

dorw írta...

bocs a rengeteg elütésért :)

Sarasvati írta...

ezt a majd itthon leszek es hazitunderkedem elkepzelest mar hallottam valahol... Bar a hazitunderek is szoktak aludni, nem? :D Az en gyerekem nagyon rossz evo lesz :( semmi sem izlik neki :(

Csigamami írta...

Na veeegre! Hello Csibe!
Ha ez megnyugtat, mär csak 1 honap! es utäna vagy jobb lesz :o))) vagy nem ... nekem az älomkor jobb lett :o) viszont a vernyomäsomat folyamatosan elhagytam szinte minden kanyarban. ertsd: ägytol ajtoig is kepes voltam erre...
Ugy erzem lassan esedekes lesz egy pocakmustra is! Kiväncsiak vagyunk Pelyheskenkre hogyan csinyositja a kis vackorät! Ez van... egy pocakblogon ezt elvärjäk az embertöl ;o)

maris írta...

lehet, hogy több programot/koncertet kéne kilátásba helyezni. látod, arra a pár órára is milyen kis kompromisszum kész volt az "ivadék"? :)

(basszus, napok óta ezen a sarjon meg ivadékon röhögök. :D)

sedina írta...

Szia CSibike! Tipikus kismami tüneteid vannak. S tényleg a második trimeszter sokkal jobb lesz. Igaza van Rékának, várjuk a fotókat. Pusz. H-S. Edina

csibike írta...

Edina: Persze, de attól még kellemetlenek :)

maris: Unalmas lenne mindig gyereknek és magzatnak nevezni :)

Csigamami: Ja, vagy nem, ez is benne van a pakliban :) A következő ultrahangig tuti nem teszek fel képet, majd talán utána.

csibike írta...

Sarasvati: Mennyi idős? :)

dorw: Köszi szépen a tippet :) A narancs és a kávé nem marta a gyomrodat?

Negra: A csokit vállalom, de az ilyen mirelit szaroktól a hideg kiráz :))

csibike írta...

Bejci: Kíváncsi vagyok... :)

Elf: Örülök :) Ez csak úgy jön belőlem.

Loihi: Az első harmadban is? :)

dorw írta...

ezen az orvosom is kiakadt - főleg mikor a paradicsomot is bevallottam -, de aztán azt mondta, hogy van aki ezt kívánja. egyébként semmi problémám nem volt miatta. :)

Loihi írta...

Igen. Az első harmadban is. :-)

zinajda írta...

Háth, én még egy darabig nem leszek gyerekvárós... szóval tőlem csak ennyi: JObbulást:)
remélem, hamar jobban leszel:)