2010. március 16., kedd

Apropó, szaglás

Valahol azt olvastam, hogy a kismama otthon se hanyagolja el magát, ezért csinos felsőt, szoknyát-harisnyát húztam, némi sminket pakoltam az arcomra és ilyen nem elhanyagolt állapotban fogyasztottam el ebédre a három szelet szardíniás kenyeremet. Így utólag azt mondom, hogy a parfümmel azért nem kellett volna felturbózni a megjelenésemet, a szardínia szaga mindent elnyomott. Lehet, hatott a fogmosás vagy a piacig kiszellőztem vagy a rengeteg hús között nem tűnt fel, mindenesetre a hentes nagyon kedvesen mosolyogva csomagolta be a kilónyi pulykamellet. Érdekes módon engem sem zavartak a piaci és az emberi szagok, az utóbbi napokban valahogy elvesztettem a szuperjó szaglásomat. Nem bánom, mert két és fél hónapig minden durvább szagtól felfordult a gyomrom, ha nagy nehezen főzésre vetemedtem, elfordított fejjel, nyitott ablaknál és bekapcsolt szagelszívónál kavargattam a mittudoménmit, éreztem a tömegközlekedő embertársak áporodott leheletét, alkohol- és izzadtságszagát, a boltban rosszul akartam lenni az oxigénhiánytól, itthon meg harminc másodperc után elnyomtam a füstölőpálcikát. Egyébként a pozitív teszt előtt a mellemen kívül a kihegyezett szaglásom buktatta le a bébialbérlőnket, például töményen zsíros ember- és kabátszagokat éreztem meg a villamoson, szóltam is B.-nek, álljon ugrásra készen, előfordulhat, hogy a következő megállónál szó nélkül lerontok a járműről - hányni. Azóta szerencsére újra lebutított szaglósejtekkel nyomom, sanszos, hogy mégsem lesz belőlem szarvasgombavadász.  

6 megjegyzés:

Csapos írta...

Pedig azzal jól lehet keresni :-)
De valszeg a szervezeted véd Téged minden kihívástól :-)

pipacs írta...

Jájj a szagok! Mi festés után költöztünk be A. lakásába, és minden egyes hazaérkezéskor öklendezni kezdtem. Főzés? Én nem próbálkoztam! :D Hűtő? Kétszer is sugárban végighánytam a konyhát, miután a hűtőt becsuktam..és még sorolhatnám. :D

csibike írta...

pipacs: Jajj, te szegény :) Ilyen hűtős nekem is volt, de a hányást megúsztam. Igaz, utána semmilyen kajára nem bírtam ránézni.

Csapos: Majd kitalálok valami mást :) A csokitól azért nem kellene ennyire védenie.

EsztyMom írta...

együttérzés:) nagyon jól írsz!
a füstölőpálcika nálam is tiltó listás volt, de nálam a szardínia is miután végig rókáztam egy egész éjszakát, bébikémmel a pocakba.

parfümöktől fordult fel a gyomrom főként...csoda h Te bírod magadon:D

csibike írta...

Köszönöm :)
Egyelőre igen, talán a fogkrém kezdett el irritálni, de ez még nem biztos :)

Névtelen írta...

Jesszusom, de vicces vagy, potyognak a könnyeim úgy nevetek. szuper