2010. március 17., szerda

Az apa-gyerek kommunikáció sajátosságáról

B. ma egy üveg Nutellával érkezett haza. Határozottan állította, hogy amikor reggel puszikat adott a hasamra, imígyen köszönve el munkába menet bentlakásos ivadékunktól, a sarj közölte vele, hogy vegyen magának egy üveg Nutellát. Ezen a ponton csodálkozva néztem életem párjára, mert az odáig logikailag rendben van, hogy ha nekem valami konkrét dolgot kell ennem, akkor tulajdonképpen a szervezetem jelez őrült módon, hogy hahó, figyelem, lecsökkent a raktárállomány, vagy hahó, figyelem, ez fontos a gyereknövesztéshez, de hogy miért jó a kölyöknek, ha az apja, aki nem is terhes, Nutellát kanalaz a saját szájába, nos, az számomra még nem derült ki, és azt sem értem, engem miért csak alma-, banán- és dióevésre vesz rá a gyerek.

11 megjegyzés:

Csigamami írta...

lätod ez pusztäna szülöi szeretet :o) Jofej ez a gyerek, ha mär anyänak nem kivänok csokit, akkor apänak minimum mogyorokremet :o) Egeszseges egyensulyban tarjta a gyerek a dolgokat... - bär hogy a te lelkednek ez mennyire tesz jot? ;o))))))

vasasvirag írta...

:DDDDDD
Még jó, hogy a férjemnek nem jutott ilyen az eszébe annak idején!!!!

Negra írta...

Jajjjjjj, hát tényleg nem érted???
A párod egy imádnivaló társ, akiben a hasad gömbölyödése azt a kényszerképzetet szüli, hogy veled együtt kell, hogy gömbölyödjön Ő is, nehogy letargiába ess, hogy ő fess férfi marad, te meg azért majd fogsz egy picit tömbhatású is lenni... :D

wf írta...

Nálunk a még pocakban sem lévő babó adja ezeket az utasításokat Apának. Bár az is igaz, hogy mi is babát várunk csak még nem jön. Lehet, hogy a várás a kulcsszó. ;)

EsztyMom írta...

konkrét:D már most biogyermeked van:D

Niki írta...

Hmmmmmm, Nutella! Jajjjjj! Mennyit ettem amikor pocakos voltam. A gyerek meg majd kirúgta a ház falát, annyira imádta. Meg a fagyit is. Aztán a szoptatási időszakban is kötelezően tartottunk itthon Nutellát, mert akkor is jött az a harántimpulzus délután 5-kor, hogy muszájennemnutellát!
Ja, és ő aki férfid súlygyarapodására figyel oda , mert a férfiak hajlamosak együtt gömbölyödni a kismamával, csak amíg mi motiváltak vagyunk szülés után leadni a felesleget, őket ez egyáltalán nem izgatja.

Elf írta...

mert akkor jól érzi magát és az a babának jó :)

csibike írta...

Elf: Majd megkérdezem a gyereket, jó volt-e neki :)

margelis: Szerencsére B.-nél nem fenyeget ez a veszély :) Lehet, nem is baj, hogy nem kívánom.

SHELLEY [ aguuu ]: Aztán majd nem akarja megenni a gyümölcsöt :)

csibike írta...

wf: Nem tudom, olvastad-e a másik blogomban írt bejegyzést a teherbeesésről... :) Nem mindegy, hogy hogyan várod.

Negra: Igen, mindig számíthatok rá :)

vasasvirag: Gondolom, volt más :)

Csigamami: Ja, az egyensúlyra akartam épp rákérdezni :)

wf írta...

Olvasom a másik blogot is, de nem tudom, melyik bejegyzésre gondolsz. Majd megpróbálom visszakeresni.

Elf írta...

biztosan :D