2010. május 3., hétfő

Táplálkozási mélység és magaslat

A mirelit bélszínroló után újabb gusztustalanságra kényszerített az ivadék: konzerv rakott káposztát kellett ennem. Kellett, de tényleg. Szerencsére csak egyszer, úgyhogy még bele bírok nézni a tükörbe. Ez az a tipikus kamionos kaja, amit bárhol és bármikor megmelegíthet a t. kamionos és étkezés közben a főtt étel illúziójába burkolózhat. Nos, ez a konzervszar úgy cirka ötmillió E-ből, mindenféle fokozóból-turbósítóból és gyíkhúsból áll, tehát semmi olyasmit nem tartalmaz, amit egészséges éhes ember önként a szájába vesz - leszámítva a kamionosokat és engem, terhesen. Útközben a gyerek valahogy elvesztette érdeklődésének egy részét, beérte a káposztának csúfolt izével is, így a gyíkhúst nem kellett letuszkolnom a torkomon. Érdekes, hogy ez a konzervcucc nem esett jól, mégsem tudtam ellenállni. 
Azért elmondom azt is, hogy az elmúlt négy és fél hónapban egyetlen ételt ettem szinte nem is emberi jóérzéssel, már-már mennyei boldogsággal, mámoros örömmel: a paradicsomszószos gombócot - anyuék menzáján. Két húsgombóc nyakon öntve azzal a jellegzetes narancssárgás-pirosas paradicsomszósszal és főtt krumpli. Imádtam! Tőlem egészen szokatlan módon repetázni akartam, de addigra elfogyott a manna. Durván tizennyolc-húsz éve ettem utoljára ilyesmit a suli menzáján, azóta semmit nem változott, biztos valami titkos menzarecept alapján készítik. Annyira jólesett az egész, hogy megkértem anyut, ha legközelebb paradicsomszószos gombóc a menü, vegyen nekem - két adagot. B. nem szereti, mindkettő az enyém, mert tudok élni.
Egyébként az a klasszikus, minden fórumon megénekelt, szinte kőbe vésett állandó és kínzó kívánósság továbbra is elkerül, mármint kajafronton, nem kattantam rá semmire, egy árva függést sem tudok felmutatni, se a pacal pacallal, se a csülök pékné módra nem dívik nálam, extrém kajatársításokra sem érzek késztetést, néha adódik két-három kólás gumicukor, egyszer-egyszer ilyen bélszínrolós vagy konzervkáposztás kilengés, aztán ennyi. Nagyjából a terhesség előtti táplálkozási stílusomat folytatom, bár azt már többször felemlegettem a sarjunknak, hogy a 'nagyjából' igazán jelenthetné például a zöldségek ignorálását, nem értem, ő miért pont a csokit és a sütit húzta le a listáról. 

10 megjegyzés:

dorw írta...

:D
én a töltött káposztával jartam ugyan így. rögtön két konzervet is vettem belőle, alig bírtam hazavinni, annyira reszkettem érte. aztán amíg az egyik megmelegedett, addig a másikat megettem hidegen. *broáf*
azóta egyszer sem kívántam meg. :)

Nani írta...

Méghogy elkerül a kívánósság???? Akkor ezek az azonnal ide mindenféle konzervkaját dolgok micsodák???? :))))
Kívánós a kismami, csak tagadja, he-he! :)))

csibike írta...

nani: Azt írtam, hogy az a klasszikus, állandó és kínzó kívánósság elkerül :)

dorw: Hidegen? Jajj :) Nekem is csak ez az egy-egy alkalom volt, szerencsére.

Sarasvati írta...

az a hatalmas kivanossag szerintem urbanlegend en meg senkitol se hallottam...
Plane a filmekbe lathato ejszaka kipattan a szemem es a ferj szalad tokfozelekert..
Ez az en meglatasom. Uff.

Csigamami írta...

Sztem meg jol teszed :o) En az elsö 3 honapban csak es kizärolag pepsi kolän eltem...azota sem...merthogy a kolät se elötte se azota nem szeret(t)em.

csibike írta...

Csigamami: A gyomrod / az émelygés miatt? :)

Sarasvati: Hajlok rá én is :)

Csigamami írta...

Nem emelyegtem en, de meg csak hänyingerem sem, volt. Ellentetben Kóla ingerem... az volt... napi minimum mäsfel liter... :o) csakhogy jobban tudjak szunyälni... (bär megjegyzem, hogy egesz terhessegem alatt valami alattomos älomkor ült rajtam... ) semmi kirobbano kismami....

Sarasvati írta...

Najo... a kola az mas.. en se ittam annyi Coket :D mnt az elejen... kb az elso 4honapban. De tenyleg volt h napi 1litert :o amugy 3havonta 1 pohar az adagom kb :) de ahogy jott ugy ment :) de azert kolaert se kuldtem az embert ejszaka benzinkutra :)
Most dinnyet ennek :) de mar 2hete... meg sehol sem volt szimpatikus :) csak eljon a szezonja :)

csibike írta...

Az a vicces, hogy a kóla tiltólistás a kismamáknál, aztán meg kiderül, hogy nem ördögtől való :)

Sarasvati: Elég sápadtak még a dinnyék, egyél inkább epret :)

Béb írta...

Kezdem úgy érezni, hogy hiú reményeket táplálok (de főleg a Zuram), h a terhesség alatt én majd paleolit leszek, h a porontynak jó legyen.
Igaz, titkon bízok a gyerekünkben, h szeretni fogja az anyját és friss kenyereket fog megkívánni... :-P