2010. június 16., szerda

A cukros menet

Terheléses vércukor vizsgálat kipipálva, és az a helyzet, hogy valószínűleg ufó vagyok, mert nekem kimondottan jólesett a cukros lötty. De ne rohanjunk ennyire előre. Ma hajnalban hétnullaháromkor kivételes bánásmódban részesített a magyar egészségügy: én voltam az első (!), akitől vért vettek. Ez komoly dolog ám. Nem lettem celebkismama vagy ilyesmi, kizárólag azért élvezhettem megkülönböztetett figyelmet, mert a vizsgálat összesen két óra, az elején és a végén is bökni kell, ez meg csak úgy fér bele a rendelési időbe, ha velem kezdenek. A következő vérvételnél visszavedlek szimpla vemhes nővé és majd ötszázharmincnegyedikként kivárom a soromat vagy bekönyörgöm magam valaki elé a sokhónapos hasammal. 
A megmérettetés úgy nézett ki, hogy hajnal hétnullaegykor tálcára helyeztem a vizeletemet (mármint nem csurgattam oda nagy nyilvánosság előtt, hanem ráállítottam a testnedvemet tartalmazó üvegcsét), közben hajnal hétnullnulla és hétnullakettő között pár deci vízben elkeverték Kuba éves cukorexportjának felét, hajnal hétnullaháromkor véremet ontották, hajnal hétnullanégykor némi citromlevet adagoltam az édes léhez és egy kétmásodperces szusszanást közbeiktatva felhajtottam az egészet (a nővér összevont szemöldökkel képes volt azt mondani, hogy egyből fenékig, mert kifutunk az időből), hajnal hétnullaötkor a szemetesbe dobtam a műanyag poharat, a cukor kevergetéshez kapott műanyag villát azonban visszaadtam, mert még valamikor hajnal hétnullaegykor szólt a nővér, hogy bár a villa eldobhatónak tűnik, ne tévesszen meg a látszat, nem az, nehogy kikukázzam a pohárral együtt, mert csak ezt az egyet birtokolják. Nem vettem volna a szívemre, ha miattam kell új villát beszerezni pár forintért, úgyhogy lelkiismeretesen vigyáztam rá kevergetés közben, utána visszaszolgáltattam a nővérnek A Nélkülözhetetlen Tárgyat. A kétórányi holtidőben elszórakoztattuk egymást B.-vel (én pl. a szendvicséből kilógó uborkáját szagolgattam), aztán hajnal kilencnullaötkor megint szúrtak és kész. 
Mindenki azt szuggerálta belém, hogy ez egy gyilkos, de legalábbis hánytatós vizsgálat, a cukros oldat egyszerűen ihatatlan, kínszenvedés lenyelni, és egyébként is, a tejes-zsömlés megoldás mennyivel jobb. Lehet, hogy tényleg ufó vagyok, mert semmi gondom nem volt ezzel a vizsgálattal, sőt, annyira éhes voltam és szomjas, hogy majdnem megkérdeztem, kaphatok-e még egy pohárral. A citrom miatt erősebben cukrozott limonádéra hajaz az egész, nem tudom, miért kell horroroldattá misztifikálni. 

19 megjegyzés:

Elf írta...

hát nekem sem volt egy leányálom...

Képzeld: egyszer a nagy Magyar egészségügyis éjjelen elfogyott az innivalónk és kipróbáltuk, hogy milyen limonádé lesz a C vitaminnal savanyított cukoroldatot és akkor elhatároztam, hogy ilyet soha többet :):):)

Elf írta...

*cukoroldatból

sedina írta...

Személy szerint nekem nagyon ízlett az a lötyi, mindkét lánykámnál szívesen ittam meg. Utána sem éreztem semmiféle émelygést, s az eredményeim is jók lettek. De ült mellettem egy kismama aki beszéd közben ájult el tőle. Csak arra lettem figyelmes, hogy nem beszél. A jelen levő személyzettel felmosdattuk, s a szakemberek közölték vele, hogy ki ne merje hányni, mert akkor aztán irgum-burgum. Szegény pára inkább visszaájult..... H-S. Edina

kisvirág írta...

Nekem sem volt semmi bajom tőle, nem is értettem, mi ez a pánikkeltés körülötte....

dorw írta...

szerintem attól függ, ki mennyire kívánja az édeset. édesszájú vagyok, de ha a terhességem első 6-7 hónapjában valaki egy szelet csokival kínált volna meg, biztosan lehányom. :P

Marjann írta...

Én még nem voltam terhes, de a zsemlés-tejes módszer tuti meghánytatna, ugyanis rühellem a natúr tejet:)

Sarasvati írta...

kommeneket elnezve nemtom ki meselte Neked nem tulelheto. Sztem sem volt gaz :) ferjnelkul szenvedte volna, na de ott volt, ugyh gond egy szal se... az egyetlen amit nehezmenyeztem, h tolem ezzel egyidoben levettek a vert afp-hez meg ellenanyaghoz... ja meg 1ora utan is szurtak nem csak 2nel. So a verveszteseg a sok volt :) a cukorterheles meg tulelheto :)

Évi írta...

Végre valaki, aki rajtam kívűl limonádénak fogta fel az egészet.Én is úgy ittam.És nem vagyok édesszáju, mégis kibírtam, és még jól is esett.Hehe-

csók, Évi

SefiRia írta...

Hát persze, hogy jól eset, hisz a citrom semlegesíti az édeset (úgyhogy így nem is igazi a vércukormérés, szerintem), de próbáltad volna meginni citromlé nélkül! Na, az a horrorisztikus!

csibike írta...

SefiRia: Hogy igazi-e vagy sem, abban nekem a doktorom szava a mérvadó, ő is javasolta a citromlevet, plusz mindenhol ajánlják. A citrom nem a kismama magánakciója, legális és bevett dolog, ott is mondta a nővér. Akik engem rémisztgettek, a citromos változatra panaszkodtak.

Évi: Az első kortynál nagyon meglepődtem, hogy hű, ez nem is rossz. Egyáltalán nem volt borzalmas, pedig valahol mélyen legbelül mindenféle borzalomra felkészültem :)

Sarasvati: Elég sok emberrel vagyok kapcsolatban a való világban, tőlük jött az infó :) Egyébként több tájékoztatónak szánt helyen is írják, ami nekem mindig furcsa, hiszen az ilyesminek semlegesnek kellene lennie.
Az AFP-hez 24 hetes terhesen vettek tőled vért?

Marjann: Kórháza válogatja, úgy tudom. A tejes-zsömlés nem olyan megbízható, mint a cukros, meg többe is kerül :)

csibike írta...

dorw: Nem vagyok édesszájú :) Lehet, hogy az éhgyomor miatt a szervezetem tápanyagnak fogta fel, vagy tényleg ufó vagyok.
A csokival én is így voltam cirka az ötödik hónapig.

virágom: Nem voltál nagyon szomjas utána? :) Én még ma is az vagyok.

Edina: Valószínűleg ez egyéni dolog lehetett, nem hiszem, hogy tízből kilenc kismama ájul el :)

Elf: Fegyverrel kényszerítettek, hogy citrom nélkül idd meg vagy citrommal volt gáz? :)

Sarasvati írta...

Csibike: nem az afphez 24hetesen hanem a cukrot csinaltak 16hetesen... ertelmet ne kerdezd... azota dokit is valtottam jol :D azert paraztam h megismeteltetik a 24. heten, de nem... Figyu irtam neked melt, valaszojja' lecci :)

Loihi írta...

Ti tuti mind UFO-k vagytok! :-DDDDD

Krisztinca írta...

Általában akinek nincs gondja a cukrával, annak jól esik, és nem lesz rosszul tőle. Akinek meg emelkedett az éhgyomri, az szédeleg azonnal. Ezt onnan tudom, hogy gyógyulófélben lévő inzulinrezisztenciám van (ami a cukorbetegség előfutára). Az elsőnél engem is majdnem felmostak, a másodiknál csak 1 óra után kezdődött a gebasz.
Csibi, ezek után kíváncsi vagyok, nálad mi lesz az eredmény...

Elf írta...

azt találtuk a gyógyszerszekrényben :) c-vitamint és cukoroldatot :)

pipacs írta...

Nekem sem volt semmi bajom tőle, sőt kifejezetten jól esett! :D

maris írta...

nem voltam még terhes, de így olvasva a 'hétnullanulla' engem jobban megrémített, mint a cukros lötty.

1 írta...

Engem is mindenki rémísztgetett, én felhajtottam és jólesett. Citromlé nem volt benne, tömény cukros lötyi. Imádtam. :)

Nani írta...

Én igyekeztem limonádénak felfogni...tényleg nem volt annyira borzalmas, de azért a vége már nehezen csúszott le.... ha tényleg rendes cukorból lenne, sztem könnyebben ment volna, mert ennek a glükózpornak van valami mellékíze...