2010. augusztus 31., kedd

A mosolygó Sámson

Ez a gyerek mosolyog, én mondtam, hogy mosolyog, mindig is úgy képzeltem, hogy mosolyog az albérletében, mert annyira jó dolga van odabent, és még akkor is mosolyog, ha hamisan énekelem neki, hogy "Egy kis malac röf-röf-röf...".


És ennél szélesebben is vigyorgott, csak az a kép nem sikerült túl jól, mert az arca elé húzta az összes kezét és az összes köldökzsinórját, szóval, ő valójában egy huncut cápa, de ez nem lepett meg minket, apja-anyja ilyen. Négy hét alatt egy kilót hízott, sőt, valamivel többet, a mai mérlegelés szerint olyan kettőezerhatszáz gramm körül van. Minden porcikája a helyén, meg úgy látványra is teljesen olyan, mint egy működő baba. Az orra és a füle az apjáé, azt viszont nem tudjuk, kitől örökölte a száját, ami egyszerűen gyönyörű. (Az anyja vagyok, nyugodtan lehetek elfogult, ugye?)


A képen nem látszik, de az arisztokratikus kisujjtartása még mindig megvan, azt hiszem, szoptatásnál nagyon fogok röhögni azon, ahogy eltartott kisujjal támasztja a mellemet. Úgy tűnik, a sarjnak annyi haja van, hogy lobog utána a vízben, az apai örökséget pedig csak úgy kommentálta az ultrahangos nő, hogy jézusmáriamekkora! Remélem, belefér az újszülött pelenkába. Lábmérete is férfias és a lábujjait nagyon viccesen tudja mozgatni. A szülei kedvéért mosolygott, kéjenckedett, ficergett egy kicsit ez a mi gyerekünk, aztán az ultrahang közepén bealudt, de mi azért nem hagyjuk megtéveszteni magunkat, az apjával arra készülünk, hogy itt kint sírni fog, lebiggyeszti a száját, ilyesmi. Legalábbis néha.


Ma megvizsgált a dokim is, minden okés, zárt, mintaszerű, tankönyviek vagyunk mindketten, a gyerek meg én. Kiderült, az ivadék felvette a létező legszuperebb szülési pozíciót, mondjuk, már elég régóta így helyezkedik el bennem, úgyhogy a fekvése és az alkatom alapján könnyű, gyors és egyszerű szülésem lehet, bár arra nem kérdeztem rá a dokinál, hogy orvosi berkekben mi számít könnyű, gyors és egyszerű szülésnek. 
A fiatalember amúgy kész örömkönny- és mosolygenerátor, nem tudom, mi lesz, ha a karomban tartom, már most függőségbe vagyok taszítva. Majd megpróbálom kinőni azt a szokásomat, hogy átszellemült fejjel, rajongva nézem a kicsi fiúnkat és bambán vigyorgok, miközben folyik a könny a szememből - talán az érettségijére sikerül.

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

:):) :) :) :) :)
és meghatódott hüpp...
Nikletty

maris írta...

óóó, már kész férfi. :) és még egy hónap? a bejegyzéseidet olvasgatva szerintem néha már jobban izgulok, mint te. :D

Névtelen írta...

Én még most is mindig csak bámulom és alig hiszem el, hogy itt van; bennem volt ez a nagy gyerek!:)))

kisvirág írta...

Nagyon szép formás pofija van a manótoknak :)
Én is úgy érzek, mint Brigi. Néha rácsodálkozom, hogy már 8,5 hónapos Kispaca. A függőséged meg egyre csak nőni fog. Ez még csak a kezdet... na majd, ha rád vigyorog, meg ha átöleli a nyakadat, vagy odabújuk. Lesz itt még picsogás bőven :D

roza írta...

Nagyon aranyos babóca,és a mosolya már most szívdöglesztő :):)

Anita írta...

nagyon édes a kisfiad! Jóképű kis pasi már odabentről is:)
Gyors és egyszerű szülést kívánok neked, olyat mint nekem volt!

Aliana írta...

:))))))))

Sarasvati írta...

elfelejtettem mit akartam irni... engem mindenki azzal szorakoztatott h keszuljek fel elso gyerek lassan jon es legalabb 12 ora... ehhez kepest volt mondjuk 9 de kb 5ora utan jottem ra h ez lehet h szules :DDD mokas dolgok ezek :)
Amugy en mar rajottem, azert van 6het gyerekagy javasolt sok fekvessel, hogy valamejest kigyonyorodhesse magat az ember napi 20-22 ora gyerekbamulas :) (esetleg szugeralas hogy aluggya' mar beste koloke :)))

szilva írta...

tényleg gyönyörű ez a cápasarj :)
szerintem naívság azt hinned, hogy érettségijére kinövöd a bamba vigyorgás közbeni bőgést és társait :) már életed végéig így fogsz maradni szerintem :)))))))))

wf írta...

nagyon :)!

Béb írta...

Sztem olyan huncut mosolya van, mint neked. Nem, nem nyalás!

Évi írta...

Az érettségin azon fogsz sírni, mert máris leérettségizett.
Nincs ennek vége sosem hidd el...én így érzem:-(((
Gyönyörű, kis huncutka ez a kicsi Cápácska.

Nekem ma semmi okom nem volt pityogni.De mégis.Gréta megkezdte utolsó óvodai évét.Az uccsót.Ez nekem már elég volt a napi bőgés adagomhoz.Még most ment kiscsoportba, most meg ő a legnagyobb:-((((.
De azt hiszem én alapból nem vagyok normi kategória...
Pusz, ÉVi

gia írta...

eccerűen hihetetlen, hogy ennyire lássa az ember a még meg nem született kölök vonásait, hát kész, ezen mindig lehidalok.
és tényleg gyönyörű cseresznyeszája van az úrfinak!

jézusmáriamekkora! -hangosan röhögtem, apuka remélem rémbüszke fiára :))

sedina írta...

Szia! Nagyon gyönyörű a fiacskád már most az uh-os képeken is.

Függőséget tényleg nem lehet kinőni szerintem sem, az nálunk csak egyre erősödik. Én is tegnap bőgtem titokban az iskolai évnyitón, hogy most született az én kicsi lányom, most meg már ötödikes lesz, aki szerint tök ciki, hogy az anyja reggel be akarja kísérni az iskolába és csak titokban kaphattam ma reggel egy búcsúpuszit. Azért ma mikor hazaért jól agyonpuszilgattuk egymást. H-S. Edina

Évi írta...

Edina!/bocs csibi, hogy ide/

Én ezen most akkorát röhögtem.Mintha én írtam volna.-((.Jövöre asszem el sem megyek az évnyitóra.Akkor lesz elsős.vagy ott még ér nyíltan/elbújva/ pityogni???

Évi

Szeri írta...

Az ember minden életkorban talál valami hüppögnivalót:)))
És mindig elfogult lesz az ember, övé a legszebb, legügyesebb stb..:)))))))

szorgosmano írta...

GYÖNYÖRŰSÉGES PIHECSIBE!!!!:)

dorw írta...

gratula a hajas babához! :)árvíz lészen, majd meglátod! :) anno a 4d-s képet én kiraktam, és minden helyiségbe cipeltem magammal.még a fürdőszobába is. :)

és küldtem mailt, kuksi meg!

roza írta...

Lehet,kiújult az üldözési mániám,de amikor én reggel kilenckor írtam ide kommentet,akkor is ez volt e bejegyzés címe?Akkor is ott volt e fiúnév?:):):)

zinajda írta...

hihetetlen az albérlőd. csodálatos:) és örülök, hogy tankönyviek vagytok, hogy minden rendben. nemcsak szépek vagytok ezek szerint, hanem egészségesek is:)
a szája pedig olyasmi, amilyet majd egyszer én is szeretnék a kismogyiknak:)

csibike írta...

Köszönöm szépen, beleadtunk apait-anyait, így sikerült :) Nekünk nagyon tetszik, megtartjuk.


roza: Kezdettől fogva ez volt a címe, a Sámson a hajra utal :)

dorw: Holnap írok, nagyon köszönöm előre is :)

gia: Úgy hívják az ilyet, hogy cseresznyeszáj? Mi az apjával azon röhögtünk, hogy ha nem tőlünk örökölte, biztos felázott a vízben, azért ilyen :)

1 írta...

Áh, ezt nem lehet kinőni. Ez ilyen "anyai izé".

RneIcus írta...

csatlakozom, mindenkihez :) a gyerek szép, a pocakod pedig gyönyörű (csak hogy utaljak az előzőre is) S szerintem sem fog ez már elmúlni. Én az anyáknapi műsoron (ami idén volt először) úgy, de úgy bőgtem, hogy már attól féltem odajönnek az óvónők, hogy minden rendben van-e. 20 perccel a műsor után is sírva ültem a kocsiban, s duzzogva közöltem a férjjel, hogy én többet nem megyek ilyen hülye ünnepségre :)(azóta már pityeregtem az évzárón is)