2010. szeptember 6., hétfő

Babakocsiguruk, segítsetek!

Járgány kell a gyerek segge alá, persze, de most épp ott tartok, hogy hagyom a fenébe az egészet, képtelen vagyok tovább mazsolázni a kismillió babakocsi között, szerzek egy talicskát és kész. Biztos hiányzik belőlem valami spéci anyai alkatrész. Szép és kényelmes, eddig oké, a színe is megvan. Eme rém fontos paraméterek után jön az, hogy legyen könnyű (bár szívesen gyúrnék bicepszre és tricepszre, a gerincsérvem kiújulásából nem kérek, köszönöm), a könnyű azonban drága. Ha nehéz, lakótelepen / erdőben / hegyvidéken nyugodtan tologathatom a cuccot és a gyerek nem esik ki a masszív szerkezetből, ami jó, néha azért csak fel kellene szállnom a békávé járműveire (már ha épségben lejutok az aluljáróba a gyerekkel bélelt babakocsival). Ja, a liftnek van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy hajlamos elromlani, a sokadik emelet megmászása nemterhesen sem tartozik a hobbijaim közé. Mondjuk, nekem nagyon szimpatikus a hordozás (mei tai-t és kengurut kaptunk Macsektól, talán zokszó nélkül bírja majd a gerincem), úgyhogy a babakocsis metrózást, buszozást, villamosozást elvileg kihagyhatom. És akkor van az is, hogy viszonylag olcsó legyen a babajármű, mert még nem nyertünk a lottón és Amerikában sincs kőgazdag nagybácsink. Nem tudom, mennyire létszükséglet pölö a napellenző, esővédő, szúnyogháló, pelenkázótáska, pumpálható kerék, lábzsák, nekem mindez úri huncutság kategória, a bevásárlókosár viszont eléggé vonz, meg a váltókar, és a bolygósítható-fékezhető kerék is, de hogy három vagy négy darab, nem mindegy? Azt sem tudom, miért baj, ha a babakocsi 180 fok helyett csak 175 fokig dönthető, olyan nagy a különbség? A nemtudomhánypontba dönthető háttámla és a nemtudomhánypontos biztonsági öv alap. Őszi gyerek lesz a cápa, örülnék, ha nem fagyna bele a kocsiba, szóval, pozitívum, ha a szerkezet téliesíthető-nyáriasítható, a tavaszt és az őszt csak megoldjuk valahogy.  (Bocs.) A hordozóval meg úgy vagyok, hogy kaptunk egyet, amit sok évig használtak, egyelőre azonban nem merem határozottan kijelenteni, hogy penészfoltos az övrésze vagy csak valami mástól gusztustalan, további vizsgálatoknak kell alávetnem a céltárgyat. Ha az utóbbi, kimosom párszor, veszek anyagot és rávarrom, gondolom én. Megéri-é külön (autós) hordozót venni, ha például nem csatlakoztatható a vázra, pusztán a mózesszerűen kialakított részbe lehet berakni, és a rendszeres téli kocsikázás sem túl valószínű?             
Gőzöm sincs, mire kell még figyelni (pedig egy babakocsiba vetett cápa kényelme és jó közérzete múlik rajtam), úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat, a tapasztalatok mellett jöhetnek a kiegészítő infók, adott esetben linkek is. Köszikösziköszi.

19 megjegyzés:

Sheila G. írta...

A 180 fok akkor fontos, ha a gyerek csak hason hajlandó elaludni, a kocsiban is.

Béb írta...

Lövésem sincs ezekről, de láttam egy annyira király babakocsit, h ihaj! Szanaszét szerelhető és lőn belőle mózeskosaras gyerekülés autóba , kis ülős kocsi nagyobb gyereknek és tadam! dupla verda, amibe belefér a kicsi bébi és vele szembe a nagyobbacska tesója is. Könnyű és kormány van rajta!
De tuti egy vagyon volt...
Mi a szülői testre eszkábált bébihordozók rajongói vagyunk amúgy...

pipacs írta...

A mi kocsink nagyon bevált, de ha újra nekikezdenénk, akkor azon túl, hogy bolygókerekest választunk, az is fontos lenne, hogy az első kerekek is nagyok legyenek, ne csak a hátsók, mert néha elakadok vele.. :s
Mi három funkciósat vettünk, amivel járt hordozó (nekünk fontos volt, az autó miatt), mózes, és sportrész, amit végig tud használni.
A miénk ilyen: http://babaszafari.hu/spd/unas_508999/TiTi_Triton_Phoenix_Red_3in1_multifunk

Nóra írta...

Nekünk egy Pierre Cardin PS-686-os babakocsink van, ami nagyon bevált.Használtan vettük, de most néztem egy új ára 60.000 forint.Előnye:A nagy kerekek,bolygós első kerekek, mindegyik pumpálható (Ez a rossz útviszonyok miatt lehet fontos. Nekünk itt vidéken jól jött.) Hátsó kerekek levehetők, így könnyebb kocsiba berakni. A nagy mózeskosár, ami téli babáknál szerintem fontos, mert bundazsákban és takaróban is kényelmesen elfér benne a gyerek.A sportrésze is téliesíthető lábzsákkal és bundazsákkal is. A bevásárló kosara 2 kg-ig van hitelesítve, de én már 12 kg cuccot is raktam bele, egy kézzel is könnyű vele lavírozni, ami szintén jó egy bevásárlás alkalmával.Van karfája, ami jól jön, amikor a fekvő-ülő időszak van (ezt egy hiper-szuper-méregdrága-nagyon trendi Quinny babakocsi tulajdonosa állapította meg,ugyanis nekik nincs ilyen és nyűglődik a gyerek,mert fekve nem jó, ülni meg csak úgy tudna, ha kapaszkodna.)Van esővédő.Könnyen összecsukható.
Hátránya:Nem tudom ez mennyire fontos, de nagy helyet foglal a kocsi csomagtartójában. Nem fordítható a tolókar.(Tapasztalatom szerint ez nem fontos, mert a sportrészben már nem rám kíváncsi, hanem szívesen nézelődik előre.A napsütést egy ernyővel meg lehet oldani.)Nincs hozzá pelenkázótáska és hordozó.
Egyébként több ismerősöm is használ különböző Pierre Cardin kocsit és mindenki meg van elégedve vele, főként az ára és a használhatósága miatt is.

Sarasvati írta...

no hat en hordozokendo parti vagyok es mar megmenekultem ezektol (servvel is lehet hordozni, helyes kotessel) :) ez nem volt hasznos hsz :) bocsi :)
ha vennek kocsi egyik legfontosabb lenne h barmilyen modban lehessen szembe tolni, hogy en lassam a gyerekem ne a szembe jovo szoljon h meg fog fulladni a takaro alatt pl...
AZ az ellenorzoszavam, hogy lawli :DDD

Csigamami írta...

Csibeläny, küldtem melt. Olvasd el ;o)

Évi írta...

Nekem a HEPPEM volt, hogy vízszintesben feküdjön a gyerek.Akár háton akár hanyatt!!Féléves koráig.(Itt most nem kérek tanácsot és véleményt, senki nem fog tudni meggyőzni a hordozóban hurcolt babáknak igenis is jó, mert az anyaméhben is úgy vannak!!!!!).
Mivel neked is őszi.Ami az én tanácsom.
Legyen mózes, mert télen, is jól bele lehet bugyolálni teljesen körbe, hogy ki se látszik szinte...és persze VÍZSZINTESEN fekszik!!!
Ha jártok autóval akkor 3 funkciós.
És nem bizti hogy vennék újat.Mert aki vigyáz rá, az nem tudja egy gyerek után leharcolni.Nekem a bolygósitás is fontos volt.

Ilyenre gondoltam.A top rider nem olyan nagy márka.De leutánozta a peg peregót.. és nagyon klassz.
Én hatodik éve gyűvöm, és bevált.Már akkor újonnan harmadáért vettük, mint a világmárkákat.
Ha nagyobb lesz, veszel egy kisebb sportkocsit az pár ezer.De ezt is lehet emelni.Én is sokat békávézom.Hordozókendőben meg addig simán kibírja az utakat.Legalább nem tüsszögik össze.
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/toprider?cid=53139

Névtelen írta...

Szia! Nekem is nagy kérdés volt a babakocsi! Végül mi kaptunk egyet.:)
A nagy kerék a frankó magyar utak miatt célszerű, jó ha megfordítható a kormány a napsütés miatt, így nem kell a napernyővel bajlódni. Dönthető ülés is kell, amit ülve és fekve tud használni a kölök. A bolygó kerék nem létfontosságú szerintem. Nem egy nagy ördöngösség irányítani egy babakocsit!:) Az esővédő és bevásárlókosár jó ha van hozzá.
Ja és legyen mindez kicsi, hogy beférjen a kocsi csomagtartójába. Láttam már olyat, hogy megvették a babakocsit full extrásan és minden autózás előtt szét kellett szerelni a babakocsit!!!:)))A méret azért fontos egy kicsit!

Szeri írta...

Én Graco márkát használtam mindkét gyereknél, ami egyben hordozós is. Nekem bevállt.
Sosem értettem, hogy miért kell 100-200 forintért venni babakocsit...

Pocak írta...

bkv-hoz én is kendőre voksolnék! (azon kívül is...) csak meg kell tanulni jól megkötni, lásd Sarasvati :)
mamami.hu-n érdemes nézelődni ezügyben. Kengurut inkább ne, szvsz nem lesz kényelmes és nem fogjátok szeretni annyira a hordozást, pedig az nagyon jó, jó hordozóval. mei-tai is oké, de csak ha picit nagyobb lesz (tavasszal). Ha babakocsi, akkor esővédő, bolygósítható és nagy kerék, amennyiben nem vidéki homokos-kavicsos útra lesz. Napellenző nyáron érdemes, de inkább ernyő formájában (mindig máshonnan süt a nap :)) Lábzsák helyett takaró. Pelenkázótáska akármi lehet.

Pocak írta...

Ha addig nem születik meg cápa: http://www.babahordozohet.hu/

pipacs írta...

Brigi: hát nem tudom, láttam bolygókerék nélkül közlekedő kismamákat és nagyon örültem, hogy nekem van. :)

Névtelen írta...

Szia! :) Kábé úgy voltam a gyerkőcjárgány témával, mint Te. Nem is kapkodtam a vásárlásával, amire rá is faragtam szépen, mivel a kisasszony (enyém lánycápa volt) 8 hónaposan megunta az egyszínű benti környezetet. :) babakocsi meg sehol. 3 hetes volt már, mikor embert elküldetem vásárolni, hogy vegyen valamit, mert menni kéne sétálni. :) Jah, kisasszony októberi. So, ha akartam volna sem választhattam volna szebb, jobb, praktikusabb, könnyebben kezelhetőbb babakocsit. Talán mert a férfiak jobban értenek a kocsikhoz, tökéleteset vett. :) A miénk is Graco volt, imádtam. Egy!! kézzel összecsuktam. Ez praktikus, mert a másikban ugye a gyerek! :) Jó volt télen, nyáron is, nem is kellett másikat venni mellé. Ezzel az egy járgánnyal végig nyomtuk, bírta a strapát! Csak ilyen sportos Graco-t vennék újra. A miénk már kifutott modell, de valami hasonló volt:
http://www.minimano.hu/termekeink/babakocsi/lapra_csukhato/graco_miragees_ts_talcaval_labzsakkal_sprint.html

Bocsi, a litániáért! :)
B. mint Balatonijány

pipacs írta...

Ja igen!! Nagy kosara legyen alul!! Az nagyon-nagyon fontos!! Egy-egy dm-es túra nem kevés pakkal tud járni. ;)

Elf írta...

ilyenkor néha elgondolkozom, hogy mennyivel egyszerűbb volt nekem... épp akkor volt a nagy babaruhaéskelléknemvanaboltokban járvány (1987, akkor emelték drasztikusan fel a babaholmik árát, lejött az állami támogatás róla)és egyfélét lehetett kapni pult alól - na apám be is állított vele :)

dorw írta...

a mi járgányunkról már tudsz mindent. :)

a legegyszerűbben talán úgy lehetne választani, hogy összeszeded egy listára a kötelező paramétereket és a rászánt összeget, és így válogattok tovább. mi ezt csináltuk. :)

csibike írta...

Köszönöm a kommenteket, lesz mit kimazsoláznom, és a leveleket is nagyon köszönöm, próbálok minél előbb válaszolni :)

Pattogo írta...

Szia!

Nekem a legfontosabb volt, hogy a tolókar átfordítható legyen. A bevásárlóháló alul nagy. Ennyi. Ha olyan helyen laktok ahol sok a beton akkor felesleges a nagy felfújható gumikerék. Szerintem. A nagylányom téli gyerek. Az osanban vettünk neki anno 18 ezerért noname babakocsit. Tök jó volt. Ha hideg van akkor a gyerek alá és fölé is rakok takarót. Nem kell téliesíteni. Mondjuk egy lábzsák lehet nem árt. De szerintem nem kell százezteket babakocsira költeni. A bkv-ra akkor is nehéz felszálni babakocsival, ha csak egy piszkafányi sportkocsival vagy. :)

manner írta...

Nekünk a Chicco Trio nagyon bevált. Van hozzá autóba köthető mózes (szerintem is az a jó kezdetben, ha vízszintesen fekszik), és vázra pattintható hordozó, meg a sportrész (amikor már nagyobb). kicsire összecsukható, de stabil, szerintem szuper minden tekintetben. egy maclarenünk is van, az csak sportkocsi, hát sztem a chicco ezerszer jobb, pl kisebbre csukható, összecsukva is megáll (oké, vmivel nehezebb, ezt aláírom).