2010. október 16., szombat

A kisfiú, aki állandóan éhes

Andris nagyon édes pofa, itt kint ugyanúgy elszórakoztatja a szüleit, mint bent az albérletében. Éjszakánként előszeretettel ad ki magából olyan hangokat, mintha egy egész oroszlánfalka falatozna az elejtett antiloptetemen. Velünk alszik egy szobában, ezért hajnalok hajnalán gyakran felriadunk sarjunk röfögésére, kurjongatására, csámcsogására, cuppogására, és B.-vel ott röhögünk a takaró alatt akár hajnal fél négykor, mert ezeken a hangokon nem lehet nem röhögni. Az első napokban még az ágyához settenkedtünk, hogy megnézzük, tényleg a mi gyerekünkből jön-é ez a mindenféle hang. Tényleg belőle jön. Andris ilyenkor nem ébred fel, elégedetten röfög és cuppog egy kicsit, aztán alszik tovább. Szerintem két hatalmas mellel álmodik.
Egy ideje különböző technikákkal hívja fel a figyelmet arra, hogy ő itt éheztetve van, kérem szépen, és most rögtön adjanak neki enni. Az éhségskála első fokozatát úgy jelzi, hogy le akarja enni rólam a ruhámat. Próbál szenvedő tekintetet vágni, hátha így gyorsabban jut kajához. Már többször rámutattam arra a tényre, hogy ilyen kerek pocokfejjel nem túl hiteles az alakítása, de nem hisz nekem. Pár napja felfedezte saját magán a kezét (meg azt is, hogy jé, bőrből van), azóta az éhségskála második fokozatának demonstrálásánál rátapad a szájával és rendületlenül szívja (a cuppanásokat két szobával arrébb is lehet hallani), közben fel-felpillant, hogy látom-e, milyen eszméletlenül éhes. Ezt a mutatványt néha a szoptatás első másodperceiben is előadja, mert szeret biztosra menni. Az utolsó fokozatnál az 'Azonnal enni akarok! AZONNAL!' sírását használja, ez volt a legelső sírástípus, amit megtanultam a repertoárjából.  
Andris egyébként semmit sem veszített cápajellegéből: Nemcsak úgy lubickol, mint egy cápa, de úgy is támad. Ha éhes, nagy vehemenciával veti magát a tejszag után, hatalmasra tátja a száját és cápamódra kétszer-háromszor lecsap a mellemre, még a homlokát is ráncolja közben, hogy félelmetesebbnek tűnjön, bár nem hiszem, hogy ilyet az igazi cápák is csinálnak. Mihelyt telezabálja magát, cinkosan rávigyorog a mellemre, aztán rendezi a vonásait és átvált arisztokratába, például finomkodva eltartja a fejét és csücsörít, amíg a személyzet (értsd: én) letörli a szájáról a tejcseppeket, büfiztetés közben pedig diszkréten szuszog, semmi öblös büfögés vagy ilyesmi. (Egyelőre.) 
Íme, a 'Sir Andrew ledőlt kicsit, miután A Bordó Szalonban (értsd: nappaliban) jóízűen elfogyasztotta a reggelijét' c. kép:   


Azt gondolom, az éhező gyermek szerepében nem igazán meggyőző ez a kisfiú.

27 megjegyzés:

biem írta...

tüneményes! (maximum ilyen kommentekkel tudom bővíteni a kommentek sorát. szoptatásról, fejésről meg ilyesmikről nem tudok az Anyukát összezavaró infókkal szolgálni. :)))
egyébként nem tudom nem észrevenni, hogy mit is mutat (na jó, nem teljesen, biztosan a nemesi vér teszi ilyen kimérté) Sir Andrew a jobb kezének ujjacskáival... :D

Szeri írta...

A jóllakottság és a teljes biztonságban érzetével kiterült Andris, gyönyörű:))))))

Béb írta...

Hát kérem, ez a gyermek gyönyörű! És elégedett és jóllakott...
Amúgy, lehet, hogy a cápák is hörögnek, mikor megeszik a búvárt, izé a tonhalat, nem? Szóval lehet, h ebben is Cápa és nem oroszlán...

1 írta...

Látszik rajta, hogy örömmel, békével és kiegyensúlyozottsággal várták. Ezt örökölte is :)
Nagyon szép kisfiatok van!

parázs írta...

gyönyörű!

roza írta...

Gyönyörűséges...

Évi írta...

Annyira jól fogalmazod meg,Tomi is ilyen,férjem szerint csak úgy pattog a feje a cicin mikor cápamód akarja elkapni és nem sikerül elsőre :))) Nagyon édesek!

dorw írta...

lehet, hogy minden újszülött halálhörögve alszik hajnalban? enyémgyerek pontosan ugyanezt produkálta. nyugi, kb. 4-6 hét után csendesedni fog. :)

látom a nyaka még megvan. :) sokszor fotózzátok le, mert pár hét múlva reménytelenül behízza. (nálunk az "enni akarok!" sírás az "lelelele!!!" :))

Csillagvihar írta...

Nem tudok betelni vele és veled. Eddig is nagyon tudtál írni, de most szárnyakat és Andrást kaptál.
Nálad nincs anyává válás, mert születetten az vagy. :)

Névtelen írta...

jajj de édiiiiiiiiiiiiiii :)

Nikletty

pipacs írta...

Szépséges!

Évi írta...

Olyan békés....
Tünemény.

Puszik, Évi

mariann írta...

Es mindig csak szebb lesz...

Elf írta...

mi baja is lehetne, ha tele a pocak? :):):)
nagyon szép baba, ő is fiús , mint Sárkányka :)

Katalin írta...

Nagyon jófej kissrác
és gönyörűűűű:)))))

manner írta...

gyönyörűszép :)))) kíváncsi lennék, hogy néz ki, mikor éhes! Mici olyankor konkrétan röfögött, egyszer fel is vettük, és olyan szélsebesen forgatta a fejét, hogy általában elvétette a cicit. F-fel nagyon röhögtünk....

Névtelen írta...

Óóó de helyes kispasi...:$$

zinajda írta...

tényleg gyönyörű:) és látszik rajta, hogy jó dolga volt az albérletben, és hogy fantasztikus szülei vannak:)

wf írta...

Sir Andrew...! :)
Nagyon szééép!

Bejci írta...

Csibike! Én is beállnék a gratulálók táborába! Kicsit sokáig tartott, mire visszaolvastam az elmúlt időszak történéseit, de megérte! A humorod még jobb lett, írásaid szenzációsak... Andris pedig egy tündéri baba! Gratula hozzá!!

Lex avagy Melanie írta...

Csibi,nagyon köszönöm (bár szerintem mások nevében is írhatom),hogy a gyermeketek képeivel illusztrálod a blogod,már óriási rajongótábora van,akárcsak neked.gyönyörű fiú!!

csibike írta...

Ti aztán tudjátok, hogyan lehet kedvében járni egy anyának :) Köszikösziköszi!

Enkeli írta...

Csodálatos a baba! Nem találok rá szavakat :)

Niki írta...

Valóban nem hiteles az alakítás, miszerint éheztetve van!
De még mindig gyönyörű babátok van!

Family maker írta...

Andris tényleg nagyon szép! Meg nagyon tetszik a kép, hogy a takaró alatt kuncogtok a zajongó gyereken. :)

gia írta...

jóég jóég, lemaradtam, hatalmas gratula, minden szépet és jót Nektek, gyönyörű gyerkőc!!! :)

csibike írta...

Köszi szépen, beleadtunk apait-anyait :)

Bevallom, gyakran kiröhögjük a gyereket, persze csak a háta mögött, ne sérüljön a kis lelke, hogy ilyen kegyetlen szülei vannak :)