2010. november 14., vasárnap

Megint képes

A gyerek legújabb szórakozása, hogy próbálgatja a hangját. A legváratlanabb pillanatokban szakad ki belőle valami rövid és hangos, először meglepetten, tátott szájjal néz, hogy ez mi volt, mintha nem is belőle jött volna a hang, aztán elégedetten elvigyorodik, rettentően tetszik neki, hogy ilyet tud. Az is, ha visszakurjantok, hihetetlen izgalomba jön attól, hogy társalkodónője ismeri a babanyelvet. Legutóbb az egyik hajnali pelenkacserénél kurjantott egy nagyon vidámat, utána halkan elmagyaráztam neki, hogy 1) legközelebb szólj, kisfiam, a frászt hoztad rám ezzel a harci üvöltéssel, 2) cssss, apád alszik, 3) még csak négy óra, kopasz, most biztos nem játszunk kerekecskegombocskát, anyád örül, ha félálomban nem fordítva adja rád a pelenkádat. A cápagyerek fürdés után is előszeretettel hallatja a hangját, a képen épp azt próbálja eljátszani, hogy fogalma sincs, ki kurjantott:


Persze, a huncut feje mindig lebuktatja. A kurjongatáson kívül kikívánkozott már belőle az is, hogy , ez egyfajta tetszésnyilvánítás, például amikor az anyja közel hajol hozzá és idétlen hangokat bocsát ki magából vagy harapdálja a hasát, az nagyon rendben van Andris szerint. Igazán hálás közönség. Imádom a fogatlan vigyorát, és nemrég kezdett el úgy röhögni, hogy kidugja a nyelvét:  


Igen, hurkásodik a gyermek, a védőnő megdicsérte a héten a kilóit és azt is mondta, hogy szép bőre van. Hetente kétszer kenem gyógyszertári krémmel, hogy ne száradjon ki. Andris élvezi a kényeztetést, igazi férfi, ráadásul a hasmasszázs bemutatásánál flörtölt a védőnővel, kacsintott neki és többször rámosolyogott. Úgy tűnik, a fürdéssel megbarátkozott, sőt, egyre jobban lelkesedik érte, amit abszolút megértek, hiszen én is nagyon szeretem, ha B. a karjában visz a vízbe, bár B. nekem még soha nem énekelt szappanozás közben. Andris most már nem sír és nem nyüszög, ha vízcsepp hull az orrára, helyette csodálkozva pislog, hogy mi ez a nagyon vizes, amibe belelóg a feneke, a lába és a keze, néha el is mosolyodik, szóval, nem kizárt, hogy vízilabdázó lesz belőle (csak valaki szappanozza és énekeljen neki).  
A fiúk fürdetés után gyakran elvonulnak beszélgetni a világról meg egyéb komoly témákról. Andris általában udvariasan, néha meg értetlenkedve néz, ha a társalkodónője holmi kamerával megzavarja a férfiak dolgát:


A képen nem látszik annyira, de a jobb kezével a póló redőibe kapaszkodik, jól megmarkolja az anyagot az én ügyes kisfiam. Az apja hasán remekül kinyomja magát és megtartja a fejét, és az a helyzet, hogy az apja hasán ezt a mutatványt mindig csinálja, ha csak úgy a kanapén, szólóban fektetem hasra, néha moccanni sem hajlandó, még akkor sem, ha motivációs eszközként odarakom elé a narancssárga plüssoroszlánt, és előfordul, hogy ásítással jelzi: unalmas a trükköm, mutassak valami mást. 
Kopasznak meg azért hívom, mert a homloka fölötti részen olyan másfél hete kihullott a haja, úgyhogy perpill nem egy kiköpött Sámson a gyerek. Nem azért kopaszodik, mert olyan stresszes velünk az élet, babahajnál ez így működik. Anno az ultrahangon rengeteg hajat mondott neki a szonográfus, hát, kíváncsi vagyok.    

10 megjegyzés:

szorgosmano írta...

Tiszta szívemből gratulálok Nektek!!!A Ti Puha csibétek iszonyúan gyönyörű!!Kedves Csikken Anyuka,beállhatok a rajongók,kérők sorába???Teljesen beleszerelmesedtem a gyerkőcbe.A szándékaim tisztességesek tényleg! :) Ha az kell,hogy a a Puha csibéből vízi Csibe legyen akkor én boldogan szappanozom és énekelek neki becsszó! :D

Marjann írta...

Bárcsak 25 évvel fiatalabb lehetnék...

Niki írta...

Imádom!:))

Elf írta...

olyan férfias feje van :):):)

dorw írta...

a sikongató Andrisok szexik, meg a hurkás combjaik is. :) (ennek az Andrisnak meg hihetetlen vicces kis manó feje van! :) )
enyémgyerek is passzív volt hasmánt, aztán egyik napról a másikra már csak úgy volt jó nézelődni. :)

Névtelen írta...

Ha keményre teszed, inkább kinyomja magát. Próbáld ki

csibike írta...

Névtelen: Kezdettől fogva kemény felületen kell küzdenie, de ő néha inkább csak fekszik :)

dorw: A név kötelez :)

Elf: Apjától örökölte :)

margelis: Minket is az ujja köré csavar :)

Marjann: Miért? :)

szorgosmano: Köszi szépen :)

wf írta...

Nagyon :D !

Ildi írta...

Olyan cukipofa!

Csapos írta...

Gyönyörűen tartja magát - zsenge kora ellenére.
teide