2011. szeptember 11., vasárnap

Aki a földre dobálja és megtapossa a könyveimet...

... annak megzabálom a hasát.


Jó, ez a büntetés (?) elsősorban a cápakölyökre vonatkozik, középkorú vendégeink hasfalát nem szoktam marcangolni, szerencsére eddig ők sem éreztek késztetést arra, hogy például sütiropogtatás közben leteszteljék a könyveim és a gravitáció viszonyát.
Ezek a könyvek régóta várják, hogy méltó körülmények közé kerüljenek (leporolás, tematikus csoportosítás estébé), már csak az ikeás polcokat kell megvenni és összelegózni. (Ez itt a 'Csibike jelentőségteljes pillantásokat vet B.-re' c. szmájli helye.) Andris hónapokkal ezelőtt lecsapott a Leslie L. Lawrence könyvekre, elmélyülten olvasgatja lapozgatja-tologatja a számára szimpatikus példányokat. Tulajdonképpen van ízlése: ugyan Tripla L. az utóbbi néhány évben lejjebb vett a színvonalból (akkoriban hagytam abba a könyvei gyűjtését), a borítók nagy része izgalmas. Nekem azzal sincs bajom, ha Andris nem Forma-1-es világbajnok lesz, hanem könyvtáros, csak addig bele kell vésnem a kis fejébe, hogy barbárság ráállni a könyvekre, még az LLL könyvekre is, akárhogy kelletik magukat az üvegkavicsaim a következő polcon.

5 megjegyzés:

Csapos írta...

Valamikor ebben az időben került a dohányzóasztal a könyvespolc elé, ha jól emlékszem... :-)
teide

csibike írta...

Nincs olyanunk és más odatolható, de a fiatalember által mozdíthatatlan cuccunk sem :)

Csigamami írta...

hol van a gyerek oldalhaja?

Csapos írta...

...akkor pedig lesz még olvasós bulitok egy jópár... :D
teide

csibike írta...

teide: Nem bántja a könyveket, kiskorától fogva mondom neki, hogy a hajamat és a könyveimet simogatni szabad :) Pakolni/lerámolni viszont szokott. Ööö... majd játszunk olyat, hogy ő az ügyes könyvtáros, aki visszapakol :) (Csibike álmodik c. komment...)

Csigamami: Ott van a fején, csak a fények miatt tűnik kopasznak :)