2011. szeptember 30., péntek

Borostyánlánc és kommandós kiképzés

Nem vagyok paranoiás (csak egy kicsit), de mióta vasárnap apai javaslatra levettem Andris nyakából a borostyánláncot, mintha kicserélték volna a fiamat. Tíz perc után elmúlt az extrém méreteket öltő nyűgössége. Sir Andrew újra a régi, jó kis hetünk volt a gyakori ébredésekkel fűszerezett éjszakai műszak (igen, a foga) és az egyre határozottabban kinyilvánított éntudatából fakadó konfrontációk ellenére is. B. vélte úgy, hogy esetleg a nyaklánc miatt alakult durván a múlt péntek, és nem vagyok paranoiás (csak egy kicsit), de tényleg a csütörtök délután felhelyezett nyaklánccal kezdődött ez az új típusú sírósság/anyásság. Persze lehet, hogy pont a lánctól való megszabadulás pillanatában szűnt meg minden front és szél és izémizé, mi azonban inkább a láncra gyanakszunk. Tény, a fogzási tüneteket enyhítette (nem tömte állandóan a szájába a fél takaróját), azért nem sírt Andris a két és fél nap alatt, viszont minden másért igen. Rögvest vizslatni kezdtük a láncot, eredeti-é vagy sem, hátha műanyagot címkéztek borostyánnak, én körömmel kapirgáltam a szemeket, B. pedig sós vízben úsztatta. Úgy néz ki, echte borostyán a cucc, Andris valamiért mégsem szerette. Borostyánügyben tanácstalan vagyok, Andrissal nem akarok kísérletezni. Azóta megint fél takarókat tol a szájába, viszont nem kíván második bőrként tapadni rám és csak akkor sír, ha nem adom oda neki a kamerát, vagy nem engedem, hogy kihajoljon a sokadik emeleti ablakból.
Ha hármasban vagyunk (ő, én és mobil/kamera/fényképezőgép), csak ilyen balhézós képeket tudok róla csinálni, egyiket sem lehet egy másodpercnél tovább működtetni a Sir közelében. Ha együtt visszanézzük a képet vagy filmet, röhögcsél saját magán, dumál a hangomat hallva, mihelyt azonban elteszem a műszereket, jön a (mű)sírás, hogy milyen kegyetlen anya vagyok.


Játszani óhajtana velük, naná, és a mobilt néha odaadom neki, mert imádja a csengőhangokat (death metalos headbangelést és seggrázást képzeljetek el koreográfiaként), de hadd ne finanszírozzam az uraság ad poci telefonhívásait. Valószínűleg B. nem örülne, ha Andris a kamera kihajtható képernyőjével origamizna.
Csomó minden történt egy hét alatt, például kétszer csináltunk közös programot dorwanyukával és a fiával. Ugye, az az alap, hogy ebben a korban még nem játszanak együtt a gyerekek, pusztán elszöszölnek egymás mellett. Na, a két Andris ezt a tételt rendszeresen cáfolja, ők bizony labdát dobálnak egymásnak, az egyik kergeti a másikat, a másik meg vissza-visszanézve és vigyorogva menekül (a másik 99,9%-ban Vackor, mert ő már profin rohan), elbabrálnak az üres kulaccsal (képen), doboztetőt hajigálnak ésatöbbi. 



A fiúk jól megvannak, nagy az öröm, ha találkoznak, és gyorsan eltanulnak dolgokat egymástól, pölö Vackor is rákapott arra, hogy a kanapénk háttámlájába kapaszkodva lesi a ruhaszárítót, Andris meg tegnap óta súlyosan sebesült dinoszaurusz hangján vijjog fel a legváratlanabb pillanatokban. A frászt hozza rám. A srácok itt éppen formagyakorlatokat mutatnak be Vackor leendő szobájában terpeszkedő matracon:


Ami a gyakorlatokat illeti, érik a névváltásom - a G.I. Jane pont jó lesz. Andrisról kiderült, hogy kalandor típus, ráadásul a vakmerőbb fajtából, egyből felkapaszkodik a legmagasabb mászókára (és mellesleg megtanul felmenni, illetve lejönni a lépcsőn), semmi hezitálás-terepszemle, nekem pedig marad a mászókázó bodyguard hálátlan szerepe, hiszen vagy eltiltom a gyereket a játszótéri mókától, ami bődületes baromság, vagy nyomkövetésre kapcsolok, ami szintén bődületes baromság, de legalább legálisan kipróbálhatom az összes gyerekjátékot. Dorwék játszóterén fél napra megadta magát a bal térdem (roppant egyet valami belül és kész), mert kúsztam a kalandor fiam után, a mi játszóterünkön meg a kötélhágcsón szórakoztattam a lakótelepet a kommandós vetődéseimmel. Mielőtt azt hinnétek, hogy megatutiistencsászárnő vagyok, elárulom, hogy van hová fejlődnöm, például sminkben, miniszoknyában-harisnyában és magassarkúban még nem mászókáztam, viszont a játszótéri toronyban egyszer mögöttem araszolt az anya, aki igen. A kék foltjaimat már nem számolom. Az ősz hajszálaimat sem.

5 megjegyzés:

Judit írta...

Jaj, örülök, hogy kicsit most könnyebb lett! Én el tudom hinni, hogy tényleg köze volt a lánchoz... És bár nem tudom miért pont ez a bejegyzés váltotta ki belőlem, ahol arról írsz, hogy mennyire nem vált be a mellékhatások miatt, de valahogy olyan gondolatom támadt, hogy nekem is kell használnom ilyet. Más fajta követ, más fajta problémára (bár a fogammal is rengeteg van :O ), de azt hiszem kipróbálom. Ha mellékhatásként meggazdagszom, azt még valahogy talán elviselem...

Csillagvihar írta...

Szerintem az teljesen természetes, hogy a gyerek fél ökle (meg az anyja ötöd ökle, plusz még a rágóka, meg a párnacsüücsök) a szájába van fogzáskor.
Az meg neki lehet, hogy nem természetes, hogy van valami a nyakában?

Elf írta...

hát én ezzel a borostyánnal eléggé fenntartásossággal vagyok, bár nem zárkózom el az ilyenektől, de gyerekre ékszer....

a 2 Andris pediglen csúcsszuperséges! :):):)

csibike írta...

Elf: Igen, azok :)
Most már nem hat a Dologel, a Dentinos, a homeós bizbasz, szóval, semmi. Rágókát soha nem használt. Nappal megoldja a takarórágcsálással, éjszaka a mellemmel, de csak miután kisírta magát. Amíg sír, amíg el nem múlik az aktuális fájdalomhullám, patthelyzet van.
Én sem vagyok a gyerek-ékszer kombó híve, de reméltem, hogy ez a varázslánc segít (mint utolsó lehetőség), mert nem hallottam arról, hogy ne segítene, és segített is a fogzásban, csak ugye a mellékhatásai...

Csillagvihar: Nem piszkálta, nem tépte ésatöbbi, senki meg nem mondta volna, hogy zavarja, egyedül az extrém nyűgösség árulkodott. Nem bírta az illóolaj szagát vagy nem tudom, mit :) Szeretnék neki segíteni, de semmivel nem tudok, ki kell várni, amíg elvonul a fájdalom, és ez azért szar érzés.

Neyla: Nem tudom, mennyire vagy otthon a témában, de Popper 'Mi az élet étterme?' c. könyvében részletesen ír az egyes horoszkópokhoz tartozó kövek tulajdonságairól, esetleg érdemes megnézned :)

Csigamami írta...

Szegény.... Mondjuk én 3 hónapos korában raktam rá Bendére a láncot és azóta fél pillanatra sem vettem le róla. Ugyebár akkor még konkrétan 9 hónapnyira voltunk az első fogtól, de aztán sem az első sem a második és a további plussz még nyolc sem okozott fogzási problémákat nálunk. Fogalmam sincs, hogy van e köze a láncnak hozzá vagy sem, mindenesetre nem ösemerek gyerekes anyukát a környezetemben, akinek ennyire gond nélkül ment volna a fogzása... (kop-kop-kop) AZONBAN 11 hónaposan kinőtt az a 10 fog egyszerre és azóta semmi továbbinak se híre se hamva. Ez esetben úgy hat a lánc, hogy inkább nem hagyja nőni, hogy ne fájjon, vagy nincs jobb ötletem.
Az egymás mellett játszunk ebben a korban c. paragrafust még Bende sem olvasta, viszont a többi lurkó sajna igen. Így bepróbál a nagy 3 és 4 éveseknél... na tudod... kell nekik, mint hátukra a púp. Egyetelen kiscsaj van, akivel hatalmasakat szöszölnek együtt, de sajnaritkán találkozunk :o( Te figyi, a Szőr már önjáró?
Maradok tisztelettel: én