2012. március 26., hétfő

Macisajtot kaptam

Na jó, nem. Macidíjat. Ferilka és teide lepett meg vele, köszönöm szépen itt is. (Azonosulni perpill a macival tudok: nagy a fenekem. Értem én, hogy kell az ellensúly a hasamnak és a melleimnek. De ekkora... ?)
A játékszabályok első (köszönet a díjért) és második (napos-macis kép a blogba) pontja pipa, jöjjön a harmadik, a három dolog rólam. Sok mindenről írtam már itt a gyerekblogban is, de talán azt még nem említettem a terhességem kapcsán, hogy
1) most nem tudok olyan lazán gondolni a szülésre, mint Andrisnál (a tudatlanok nyugalmával és derűjével fogadtam el, hogy oké, szülök), mert hiába nem emlékszem a konkrét fájásokra, az azért ott fészkel a tudatomban, hogy baromira megkínzott a legtöbb, bár nem az első tíz-tizenöt órában kezdtem el kiabálni  (gőzöm sincs, mivel érem el majd magamnál, hogy ne féljek előre a fájdalomtól);
2) igazából úgy érzem, mindegy, császár lesz-é megint vagy sem, felőlem lehet császár is (csak ne 27 órás vajúdás után), semmi bajom nincs vele (a gyerekem iszonyatosan hiányzott a szülés utáni első hét órában, más gondom nem volt), és ha a kis lelkembe pillantok, nem látom, hogy annyira vágynék a hüvelyi szülésre;
3) egyre többen kérdezik tőlem, hogy fogom bírni egy kicsi meg egy pici gyerekkel, mert ez a felállás nem olyan egyszerű, és erre mindig azt mondom, hogy úgy, mint mások, a részletekre meg majd térjünk vissza szülés után.
A labdát négy bloggerinának adhatom tovább, pedig sokkal többnek szeretném. Olyan anyukákat választottam, akik még nem kaptak tőlem díjat sem itt, sem a másik blogomon (és az ékszeresen sem, és... ja, nincs több blogom), és akiknek a válaszaira kíváncsi vagyok, bár nem kötelező játszani:

1) Katity
2) Marcsi
3) Niki
4) Nóri

Köszönöm a játékot!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szóval ezért kérdezted, hogy félek-e már. Nem. Programozott császárom volt, most is az lesz. Ez ad valamiféle biztonságérzetet.
Arra emlékszem, hogy utána újra és újra megdöbbentem a fájdalom mértékén, de ez ellen nem tudok tenni. Félek minden mástól: hogyan tudok úja egy ilyen pici babát felemelni? honnan fogom tudni, mi a baja? hogyan tudok kétfelé (sőt, három felé...) figyelni? stb. stb. ...
Majd beszámolok. :-)
teide

Évi írta...

:) mkor láthatjuk a babalakot?
Ugyanigy érzek,én se bánom ha ez is császár lesz...a fájdalom csak 1 nap...nagyjából.
Utána viszont,hát igen,hogy jut idő,törődés,szeretet kétfelé,jaj ugye nem sinyli meg elsőszülöttem...na de erről majd az én blogomban :)

vasasvirag írta...

én is végig programozott császárra vágytam a másodiknál, majd amikor már egy hete bent feküdtem a kórházban, akkor kezdett el vonzani a "normál" szülés és amikor kiderült, hogy ez bizony nem fér ki,akkor bántam, hogy most már nem is lesz többé választásom, valamint, hogy max 3 gyerek lehet, mert 3-nál több császárt aztán abszolut nem javasolnak. Egyébként tényeg az a legrosszabb a császárban, hogy nem maradhat végig a gyerek veled...

Nóra írta...

:))) Köszönöm a Mackót, igyekszem megfelelni a feltételeknek! :)

Niki írta...

Köszönöm, én is igyekszem mihamarabb válaszolni!:)
És akkor én is csatlakozom az előttem szólókhoz, mivel szintén program császár lesz. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy tőlem akkor 1 percre se vitték el Bencét, és azóta se tudom, hogy ezt annak köszönhettem, hogy eü.dolgozó vagyok vagy az éppen aktuális teamnek, akik szartak rá. Majd most kiderül.

csibike írta...

Niki: Ráérsz, én igazán nem sürgethetek senkit :) Miért programozott császár? Erről lemaradtam valahogy.

Nóra: Csak nyugodtan, kényelmesen :)

vasasvirag: De nem úgy van, hogy programozott császárt csak indokolt esetben csinálnak, ergo nem kívánságműsor? :)
A dokim a hüvelyi szülés híve, amíg reményt lát erre, tuti, hogy nem fejezi be császárral a szülésemet. Azt szeretném vele megbeszélni, hogy ne kelljen már egy napot vajúdnom, nagyon fájdalmas és nagyon kimerítő.

Évi: Ööö... az állatkertes kép az előző poszt valamelyikében nem jó? :)
Jól láttam, bezártál? Szeretnék meghívót kérni és kapni.

teide: Hasonló gondolatok foglalkoztatnak.
Néha eszembe jut a semmiből, hogy pölö úristen, megint két kézzel kell fogni a babafejet, és hogy is csináltam Andris babakorában ezt meg azt...? :)

Katity írta...

Csibike, köszönöm a díjat, megtisztelő! :-)
Viszont én itt már leróttam kötelezettségeimet:
http://kozostobbszoros.blogspot.com/2012/02/dij.html

Évi írta...

Ejjj de hülye vagyok,az állatkertes vmiért nem olvastam :S csini babalak!!!

Meghívókat hova küldhetem?

Niki írta...

Azért programcsászár mert én választhattam, hogy szeretném normál, hüvelyi úton megszülni vagy szeretném másodjára is kérni a császárt.(Bence is prog.császár volt, nem fordult meg.) Az orvosom a 20. hét után elmondta ennek is, annak is az előnyét, hátrányát, beszélgettünk hegszétválásról, de nem fenyegetett vele, rám bízta a döntést, én meg így döntöttem. Anno írtam erről egy posztot, de ha jól rémlik akkor Te éppen nagyon beteg voltál, karácsony előtt volt.

csibike írta...

Niki: Megpróbálom visszakeresni :)

Évi: Megjöttek, köszönöm, holnap aktiválom őket :)

Katity: Hú, az ilyesmiket nem tudom fejben tartani, hogy ki mit kapott :)