2012. március 9., péntek

Orrvérzésig

Anno kistányérnyi szemekkel néztem a középső sógornőm két fiát (a bordáig érő generáció tagjai), amikor egyik napról a másikra mintha megkergültek volna és minden balesetveszélyes hülyeséget kitaláltak, ami csak elképzelhető egy lakótelepi lakásban, és a sógornőm ilyenkor annyit mondott beletörődő hangsúllyal, hogy front van, és rohant intézkedni. Ma megtapasztaltam, hogy a front hatására a fiam teljes egészében egy másik cápává lényegült át, és azért mondom a frontot, mert abba nem akarok belegondolni, hogy ez a viselkedés az éppen aktuális fejlődési szakasz jellemzője és évekig eltart még. Például csak ötmilliószor szóltam rá, hogy Andrásfiam, ne csináld ezt, ne csináld azt. Ennyire zizi soha nem szokott lenni, meg is kérdeztem tőle, tud-e arról, hogy a valódi énjét éjszaka elrabolták az ufók és műcápaénre cserélték vagy valami, de nem válaszolt. Örültem, hogy még nem beszél, nehezen viseltem volna az igazságot. Aztán rátámaszkodott egy kartondoboz tetejére és addig-addig tehénkedett rá egyre lendületesebben, amíg beszakadt alatta, ott pont nem volt tejes doboz, és a szélébe bevágta az orrát. Óriási bömbölés, orra és szája csupa vér. A mosdó pár percig erősen hasonlított egy mészárszékre, nehezen állt el az orrvérzés. Nem tudom, hogyan őriztem meg a nyugalmamat, pölö a saját vérvételemnél nem bírok odanézni a karomra. Átsuhant a fejemen, hogy ugorjunk el a röntgenre, de miután Andris megnyugodott (szoptatás+ölelgetés+puszilgatás), megtapogattam az orrát és nem visított, aztán elmentünk sétálni, aztán jött az uzsonna, ahol a Főnök azzal szórakozott, hogy egy átlátszó műanyag fedelet szorított az arcára, erre a teljes arcberendezése felgyűrődött (nagyon röhögtem), az orra is, szóval, nem tört el. És ez csak egyetlen momentum a mai napból. 

10 megjegyzés:

Elf írta...

van egy rossz hírem - nekem mindkettő ilyen volt és vagy 12-13 éves korukig tartott :) a fiúk átka :):):)

Pöttyöskutty' írta...

Tuttttti a fronttól van, mert tegnap az én 9 éves fiam teljes erőből nekivágódott a Lidl ajtajának, és szépen le is törött a maradandó fogából egy szeletke, így a fogorvos néni ma délelőttre be is jegyzett nekünk egy időpontot....

Zé írta...

Tegnap ízelítőt kaptunk egy 2,5 éves esti bepörgéséből, és amúgy is sok kisebb-nagyobb baleset híre jutott mostanában el hozzánk. Rettegünk.

Láttam a Brendon katalógusban szivacsos fejvédőt, bár az orrot az se védi. Lehet, hogy piacra dobom a bébi méretű lovagi páncélt.

dorw írta...

nálunk semmi rendkívüli: szarul alszik és éjjel-nappal pörög ezerrel. :)

csibike írta...

dorw: Nálunk végigalussza az éjszakát, nem fogod elhinni, mitől... :)

Zé: Nagyot kaszálnál az ötlettel és nem kevés anya-apa foglalná imába a nevedet :)

Pöttyöskutty': Jajj... Hogy viselte? Mit lehet kezdeni a fogával? Te hogy vagy? :)

Elf: Igen, ilyesmibe nem akarok belegondolni :) Tegnap teljesen olyan volt, mintha elromlott volna, még nem is láttam ilyennek.

NJ írta...

mit mondjak...16 honaposan 2 het gipsz a laban...18 honaposan 1 letort metszofog...es ez gondolom meg csak a kezdet...

Elf írta...

javíttasd meg :):):)

dorw írta...

...gomba? XD

Pöttyöskutty' írta...

Jelentem: most már jól vagyunk, mert kaptunk fog-gyógyszert, meg fog-vitamint, és állítólag a doktornő nem tud csodát tenni (de mi tudjuk, hogy igen), és valamennyi vissza fog neki épülni, 2 hét múlva kontroll...
(ez a szivacsos védőszerkezet nem is olyan rossz ötlet:-))

csibike írta...

Pöttyöskutty': Ezek igazán jó hírek :)

dorw: Á, 'csak' az, amit telefonban mondtam :)

Elf: Nagyon frontérzékeny, sajnos :)
Amikor terhes voltam vele, nem bírtam a frontokat, mindig kidőltem. Innen is kaphatott egy kis pluszt.

NJ: Jajj... :) Hogy bírta két hétig gipszben?