2012. április 26., csütörtök

"Almát rágtam hajdanán, mert az alma volt a mániám..."


Sir Andrew idén jött rá arra, hogy az almapüré nem a legrosszabb dolog a világon, ami az ember kiskorú fiával történhet (a pelenkázás ezerszer inkább az), persze kizárólag fahéjjal feltupírozva. Most ott tart, hogy imádja az almát (icipicit megelőzi a banánt és a narancsot a kedvenc gyümölcsök versenyében, ez utóbbit sajnos nem eheti, mert kicsapja a bőrét). Egyben, darabokban, reszelve és a mi példányunkból falatozva is. Szeret almát rágcsálva sétálgatni/motorozni/mesekönyvet lapozgatni a lakásban. A hozzátáplálás elkezdésénél azon babák táborát erősítette a fiatalember, akiket vert a víz az almapürétől, reszelhettem bármilyen pépesre, nem volt hajlandó megenni. Simán fel lehet nőni alma nélkül (mihelyt lehetett, lelkesen tolta az arcába a szilvát, sárgabarackot, szőlőt), nem erőltettem a pürétémát, ha nem jön be neki a trutyiállag, hát nem jön be. A gyári babakajáért is csak elvétve lelkesedett, pár falat erejéig. Rágni imád kezdettől fogva, ez egy ilyen gyerek, megfelelő fogazat nélkül is hatékonyan rágott. 
Az Almának azonban kezdettől fogva nagy rajongója. Az első napokban annyiszor kellett meghallgatni-megnézni a youtube-os Alma-számokat, hogy úgy éreztem, ha még egyszer jönnek a szuperkukák vagy már megint ma van a szülinapom, agyvérzést kapok. Komolyan. És nem csak nálam lépett fel Almaundor, B. is telítődött. Egyszerűen belénk égtek a dallamok és a szövegek - menekülési lehetőség nulla. Előfordult, hogy egymástól függetlenül a 'nád a házam teteje, teteje, rászállott a cinege, cinege' helyett azt dudorásztuk, hogy 'nád a házam teteje, teteje, rászáradt a cinege, cinege'. Freudi eléneklés, igen. Andris persze élvezte az Almazenét (ami egyébként nagyon színvonalas és szórakoztató), táncolt, dúdolgatott, kalimpált a kezeivel-lábaival, ahogy a klipekben látta, tapsolt a számára szimpatikus részeknél és integetett, kurjongatott a gyerekeknek. Aztán B.-vel valahogy átlendültünk a holtponton (vagy elsorvadt a tiltakozásért felelős agysejtünk), és ma már nem gond, ha a gyerek kedvéért végtelenítve kell néznünk-hallgatnunk valami zenét vagy mesét, még csak el sem határolódunk a történéstől. Egyik pillanatról a másikra tömény gyerekizével szembesülni azért horror volt.       

7 megjegyzés:

Nóra írta...

Ezerszer inkább végtelenített Alma együttes, mint a Lili baba, Pinokkió és hasonszőrű antiszociális zenék! :) Nálunk a másik nagy kedvenc Gryllus Vilmos, meg persze Bogyó és Babóca összes. :D

Marjann írta...

Nekem az volt a szellemi leépülés kezdete, amikor 3 nap unokaöcsizés után azt vettem észre, hogy itthon youtubeon is Halász Judit nénit hallgatok...

Csigamami írta...

:o) Látom Ő is úgy eszi az almát, hogy kifejlesztette az almahámozás technikát fogakkal... :o) Ha Bende szájába véletlenül almahéj kerül azt onnan tudom, hogy amerre ő járt a lakásban és aztán én arra tévelyedem (előfordul :o) ), akkor ilyen almahéj szötymők figyelnek innen -onnan... :o)
Bendus nagy kedvence Gryllus Vilmos (asszem, mert a zenebölcsiben is mindig azt éneklik ). (Kivettem a zenei könyvtárból a zösszes megjelent albumát és galádmódon szerzőijogokat sértettem, ha érted mire gondolok... :o) ) Lévén nekünk adatforgalom szempontjából extra behatárolt az internyetünk, kb 30 youtube klipp és nyista. (Gondolom azt nem kell elmondanom, hogy az semmi... :o) )

dorw írta...

elveszett a kommentem. :(

röviden az állt benne, hogy vackor az almát kizárólag egészben eszi meg - vagy néha gyümölcssaliban darabolva -, zenében a király Gryllus Vili bá, illetve a jó kis klasszik blues zene, pl. E.Clapton, L. Amstrong, N. Simone.

JesszumPepi írta...

Ahogy Ella és Louis lehet a gyerekek kedvence, úgy a kicsit régebb óta gyerekek kedvence lehet az Alma... Szülinapon alap. A Maxikukac viszont hívójel, ha értitek, mire gondolok :-D

kriszti... írta...

nahát, milyen bongyor a sérója :) csuda aranyos :)

csibike írta...

kriszti...: Már vágni kellene, hogy erősödjön kicsit, de nincs szívem, mert mi van, ha nem böngyörödik vissza? :)

JesszumPepi: Az Almával semmi bajom nincs, csak hirtelen durva volt ennyit hallgatni :)

dorw: A Gryllust majd szeretném elkérni :)

Csigamami: Nem tudom, miért, de Andris a szájában gyűjti a héjat, ha nem tudott megbirkózni vele, ezért bizonyos időközönként megkérem, hogy köpje a tenyerembe. Beleköpi, néha annyit, hogy csak pislogok. Gőzöm sincs, így hogy tud almát enni, de az fogy :)

Marjann: Utána azért korrigáltál, ugye? :)

Nóra: Azokat még nem hallottam, Babócáék nálunk is az alaphoz tartoznak :)