2012. szeptember 27., csütörtök

Jajj, nincs cím...

Andris!, válaszolta életében először a nagyobbik kisfiam arra a kérdésre, hogy és te ki vagy? Két hónapja mondja és mutatja, hogy apa, anya, baba (Dávid), de a saját mellkasára bökve eddig még soha nem nevezte meg magát, csak mi mondtuk, hogy Andris. Azóta is örömködünk, ha a nevét mondja, nagyon jópofa.

P.S.: Oké, O., az egyik játszótéri anyuka kislánya nyáron már három szóból álló mondatokat rakott össze és így kommentálta a foci EB-t, az idősebbik sógornőm meg már mondókázott kétévesen, de hát ők LÁNYOK!

7 megjegyzés:

dorw írta...

ügyes gyerek ez az Andris! :)

Vackor még nem mutat hajlandóságot a kommunikáció általános formája felé, de különösebben nem izgat a dolog. (persze, bizonyos helyzetekben nagyon jól jöne, ha eltudná mondani éppen mi a gondja.)

Orsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Orsi írta...

Ügyes Andris, hamarosan le sem lehet majd lőni! :)))
"...de hát ők LÁNYOK!"
Ez teljesen igaz. Én anno 11,5 hónaposan beszéltem (mondatokban), de nem indultam el csak 19 hónaposan. A lányom pontosan 1 éves volt, amikor minden előzmény nélkül belenézett a tükörbe és azt mondta: "Anya! Ott egy baba! Kiveszed?!" :D Viszont 17,5 hónaposan indult csak el.
Az öcsém viszont 37 hónaposan szólalt meg először, de azóta be nem áll a szája! :DD, de már 7 hónaposan járt.

Zebranyúl írta...

Okos:) Én is úgy várom már, hogy Zazinak kicsit bővüljön a szókincse. A hosszútávú gondolatolvasás baromi kimerítő:DDD

vasasvirag írta...

ÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!! Hát csak csodálattala tudok ennek adózni, mert az én 34 hónapos fiam ennek közelébe sem jár. De hát, mire is lehetne várni egy Sir Andrew-tól? :D

Csigamami írta...

:o) Akkor valószínűleg, ha adsz a kezébe, egy író/rajzoló alkalmatosságot, kört rajzol :o))))Ez csudajó!!!! Szard le a lányokat! a Te gyereked a király!!! :o)

csibike írta...

Csigamami: Á, dehogy, lehet, lesz egyszer egy lányunk :)

vasasvirag: Gondolom, ti is tudjátok, mit akar, megértitek szavak nélkül is, minek erőlködjön... :) Nálunk is ez van, bár Andrist egy ideje foglalkoztatja az igazi dumálás.

Zebranyul: Nálunk az "oda" az egyik jolly joker, kábé ötezer jelentésben használja a fiam :) Az az egyik legjobb, amikor pl. felmutat a levegőbe, hogy "oda" és akkor találjam ki, mit szeretne.

Orsi: Igen, nála is a mozgásfejlődés a nagyon intenzív és hihetetlen a mozgáskultúrája.
Nem semmi a lányod :)

dorw: Tudod, majd akkor, ha ő akarja :)