2010. november 4., csütörtök

"Odavagyok magáért (...), egyetlenegy mosolyáért..."

A háztartásunkban fellelhető A betűs gyerek úgy döntött pár napja, hogy rámosolyog a róla gondoskodó személyzet női tagjára, de nem ám véletlenszerűen, hanem szándékosan, valahogy így:


Ez a gyerek olyan, hogy már az albérletében mosolygott, és ugyan pont tegnap hallottam, hogy az a baba, akinek az anyukája sok csokit evett a terhessége alatt, vidámabb és kiegyensúlyozottabb a társainál, azért nekem gyanús, hogy Sir Andrew vidámsága és kiegyensúlyozottsága nem csak a bezabált csokoládénak köszönhető, mi, a szülők is játszunk benne egy egészen pici szerepet.  
A sarj korábban álmában és szoptatás közben mosolygott, meg amikor hhheözött. Állítólag ezek ilyen ad poci megnyilvánulások, nekem azonban az a véleményem, hogy Andris határozottan érzelmi alapon mosolygott pl. a mellemre, ezzel díjazva a kiszolgálás gyorsaságát és minőségét. Rendes gyerek, értékeli kedvenc tehene teljesítményét. Aztán a múlt héten jött egy újfajta mosoly: Épp harmadjára pelenkáztam újra egy órán belül, mert altatás előtt tömegtermelésbe kezdett, én meg az az anya vagyok, aki nem hajlandó koszos pelenkában lefektetni a gyerekét. Izzadtam (kimelegedtem a szoptatásban és a sorozatpelenkázásban), éhes voltam és fáradt, de még nem mehettem zuhanyozni, enni és aludni, mert a sarj a pillanatnyi pelenkanélküliséget kihasználva mindkettőnket lepisilt, úgyhogy még a tiszta ruhát is rá kellett varázsolnom, ami nálunk külön küzdelem, mert (a saját bevallása szerint eszméletlenül éhes) Andris nem érti meg, hogy képtelen vagyok egyszerre megmosni a fenekét, bepelenkázni, felöltöztetni és szoptatni. Természetesen az első három dolog őt baromira hidegen hagyja, ilyen haszontalanságok miatt nem izgatja magát, neki kizárólag a kaja fontos és ezt az adott esetben éktelen sírással hozta a tudomásomra. A helyzet tehát úgy nézett ki, hogy ott harcoltam a pelenkázón a gyerek kismillió lábával és kezével félig süketen, izzadtan-büdösen, tej-, büfi- és pisifoltos trikóban, miközben az éhenhalás szélén azt meséltem Andrisnak nagyon türelmesen, hogy csak két kezem van, drága fiam, és tudom én, hogy sokkal jobb a polipgyerekeknek, gyorsabban végez a mamájuk, de te választottál minket, most már érd be azzal, ami van. A sarj hirtelen elhallgatott, én felnéztem a rugdalózó sokadik patentjáról, hogy mi van, csak nem elmerengett a gyerek a hallottakon, amikor is váratlanul odavigyorgott nekem egyet olyan jól van, muter, azé' szeretlek stílusban. Elolvadtam, naná.
Azóta rendszeresen vigyorog ránk a babaképű, ha fölé hajolunk és beszélünk hozzá, izgatottan mocorog, jár a keze-lába és pár perc múlva már maga a megtestesült szociális mosoly:
   

Itt is teli pofával vigyorog (jé, anyám hangján beszél a kamera!), ez sem az az udvariaskodó mosoly, még csápol is hozzá:


Remélem, a gyerek nemcsak azért ilyen barátságos velünk, mert olyan hízelgő dolgokat mondunk neki, hogy pl. jajj, de gyönyörű fiú vagy, meg hogy imádlak, szépségem, imádlak.

20 megjegyzés:

Évi írta...

Eszméletlen micsoda mosolya van!!!Elbűvölő:-)))

Puszi a buksi fejére nekije.

Évi

RneIcus írta...

Gyönyörű! (tudom, tudom, már unalmas, de mást nem tudok :))

Gogo írta...

A harmadik képhez csak ennyit fűznék hozzá: "Ha nagy leszek, így fogom majd a vízilabdát."

Egyébként meg, irtócuki-sármos-bájos-(csak módjával, de) megzabálom!

Béb írta...

Imádom, mikor mosolyognak! Lívia hercegnő a mamája után engem tisztelt meg először a mosolyával. Én meg jól elolvadtam...

Anita írta...

Elbűvölő mosoly:)

dorw írta...

mázlisták vagytok! :) mi hónapok óta szeretnénk mosolygós képet enyémgyerekről, de ez a kisdisznó mindig megsejti a szándékot, és azért sem vigyorintja el magát, amikor a kamera, telefon, stb... kéznél van. bezzeg amikor közel s távol nincsenek, akkor meg szórja az ezer karátos bűvmosolyokat! :)

Elf írta...

mekkora keze van :):):) - kézfan vagyok, nem tagadom :)

wf írta...

Eszméletlenül aranyos....
Szóval, hogy is szól az a recept?! ;)

csibike írta...

Nem lehet megállni, hogy ne vigyorogjunk vissza rá, emiatt hosszú perceket töltünk hármasban nagy vigyorgások-röhögések közepette :)

wf: Mi csak összeraktuk B.-vel azt, amink van, aztán ez lett belőle :)

dorw: Ötperces videót csináltam róla, abból ollóztam ki a képeket, fotózni lehetetlenség :)

Évi: Átadtam neki :)

csibike írta...

Gogo: Akár még az is előfordulhat :) Az viszont biztos, hogy én leszek a legkisebb a családunkban.

sedina írta...

Nagyon helyesen mosolyog, és milyen nagy kézfeje van. Már múltkori képeken is láttam. H-S. Edina

Névtelen írta...

A cìmbòl ìtèlve, te is szereted a règi magyar filmeket..:D
Ez a a dalfoszlàny pont a Hyppolit a lakàj-bòl valò, egyik kedvenc filmem.

A babàd meg egy gyònyòrùsèg, ilyen kèpeket làtvàn szeretnèk èn is ùjra egy kisbabàt, de 41 èvesen..:(

oximoron írta...

Meg kell hagyni, en nem anya-apaként is teljesen elbűvölődtem Sir Andrew mosolyát látva, és a kéepekt nezegetvén valahonnan a fulem mogul kellett elorehoznom a számat.
... és valóban: "néminemű" közötök nektek is van ahhoz, hogy kisfiatok ennyire nyugodt, kiegyensulyozott, eletigenlo baba lett!
csakis gratulalni tudok az "összerakasához"! :)

Niki írta...

Meg kell zabálni Őméltóságát!

Family maker írta...

Tuti, hogy kacsint az utolsón! Szerelmes vagyok... :)

Névtelen írta...

Hihetetlenül (+ekkora babáktól nem megszokottan) huncut és intelligens!

Szép munka!:P
Juli

Lepkevár írta...

Csudapofa Sir Andrew, és nekem is eszembe jutott a vízilabdás dolog! Amúgy is köszi a posztot, most rádöbbentem, hogy milyen sokat is tettem mindhárom gyerekem boldogsága érdekében már méhmagzat korukban. (Ha az elfogyasztott csokoládé mennyiségét vesszük alapul, akkor a lehető legtöbbet.)

Pattogo írta...

Gyönyörű és elbűvölő kis embergyerek!!
Amúgy meg Murphy felesége mondta, hogy minden anya testi fogyatékosnak számít, akinek csak két karja van..
Mekkora igazság. :))

1 írta...

Hát én nem szoktam odáig lenni meg vissza a bébiktől, pláne nem szoktam ennek hangot adni, de Csibike, a Ti kisbabátok hihetetlenül és kegyetlenül foglyul ejti az ember szívét. Kiegyensúlyozott baba, mosolygós, imádnivaló. Látszik rajta, hogy milyen családban nevelkedik :)

csibike írta...

Macskusz :): Vagy a csoki miatt, ehhem :)

Ha vízilabdás lesz, azért kell majd drukkolni, hogy ne húzza le a feje :)